Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy jak w temacie potrzebuję zakupić zadbaną e46 z mocnym silnikiem właściwie to obojętnie czy benzyna czy diesel koniecznie kombi (dwójka dzieci) i tak dość blisko siebie znalazłem taką właśnie ale jako laik w marce bmw proszę was o uwagi i spostrzeżenia na temat tego egzemplarza... Z góry dziękuję za wszelkie informacje :wink: http://moto.allegro.pl/330d-full-mpakiet-h-kardon-duza-navi-bixenon-wawa-i2118085123.html
Opublikowano (edytowane)

ani kierownica, ani listwy wnętrza nie są od M pakietu, progi też zwykłe, nawet nie ma podstopnicy M, więc to kombinowane M, tym bardziej kombinowany przebieg.

Polecam swoje auto:

http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-330d-touring-sport-m-pakiet-i2106813393.html

przynajmniej dam ci gwarancję, że to pełna eMka, że ma faktyczny przebieg, że jest bezwypadkowe i że dłuuugo jeszcze pojeździ.

Edytowane przez PJ
PJ
Opublikowano
Auto było wystawione w październiku 2010 za 40tys PLN

Może to poprzednia bo napisał że miał trzy jest starsza ale fakt ten sam gość... Bmw z sulechowa też wpadło mi w oko ale daleko trochę i z życia wiem że kilka osób nacięło się na samochody z tych okolic więc odpuściłem "sorki ale takie są opinie o samochodach z numerami zaczynającymi się od FZ..." Tak czy inaczej sprawę przemyślę obiecuję. Dzięki za spostrzeżenia dotyczące tej bmki tak myślałem że to zbyt piękne...

Opublikowano
jak on przy tym przebiegu robł już turbo wisko i wszystko pozostałe to można sobie dopowiedzieć ile ma naprawde!! Poza tym co ma norma Euro 4 do ekonomii :mad2: no i jeszcze teruchome bixenony :duh: opis typowo handlarski wypisane same bzdury z których nic nie wynika. Kolejna zjawiskowa sztuka :mrgreen:
Opublikowano
Cena nie jest kosmiczna jak za auto, ktore ma VIN zgodny ze stanem faktycznym. Ta sztuka wygląda tak jakby gość miał nieograniczony dostęp do części. Do foteli na każda okazję, do kierownicy mało używanej etc.
Opublikowano
[...] "sorki ale takie są opinie o samochodach z numerami zaczynającymi się od FZ..." [...]

W pełni Cię rozumiem. Ale może warto przemyśleć, auto od foumowicza (i to nie od takiego z jednym postem) może być warte uwagi.

Miałem taki przypadek, że pomagałem szukać koledze auto i rzuciłem temat tu na forum z prośbą o opinię. Jeden z kolegów przesłał mi na PW wiadomość, że jego znajomy sprzedaje takie auto. Pojechaliśmy, sprawdziliśmy i kolega kupił. Do dziś beemka hula bezawaryjnie. A auto też było z miejscowości, o której tu na forum widziałem opinie, że to "zagłębie bitych francuzów".

Opublikowano
Auto było wystawione w październiku 2010 za 40tys PLN

Może to poprzednia bo napisał że miał trzy jest starsza ale fakt ten sam gość... Bmw z sulechowa też wpadło mi w oko ale daleko trochę i z życia wiem że kilka osób nacięło się na samochody z tych okolic więc odpuściłem "sorki ale takie są opinie o samochodach z numerami zaczynającymi się od FZ..." Tak czy inaczej sprawę przemyślę obiecuję. Dzięki za spostrzeżenia dotyczące tej bmki tak myślałem że to zbyt piękne...

Nie przesadzaj to kolega z forum, więc istnieje jakiś zakres zaufania. Ja bym roapoczął poszukiwania od obejrzenia jego samochodu.

Opublikowano
Szczerze mówiąc za głowę się łapię czytając czasem jakie auta tu wklejają forumowicze. Wiem, że może moja nie jest idealna, ale widząc co się tutaj dzieje, wiem na pewno że jest dobra, tym bardziej że nie mam nic do ukrycia ale cóż, już któryś raz okazuje się, że nie warto wskazywać wszystkiego. Im mniej pokażesz tym lepiej i większe szanse sprzedaży, ale liczę na to, że moje dwie kotki w końcu trafią w odpowiednie ręce.
PJ
Opublikowano

Tej 330d z Warszawy obowiązkowo trzeba vin rozkodować :

- wyposażenie sugeruje, że jest to wersja exlusive;

- przednie fotele zmieniane (sprzedawca coś tam wspomina, że ma dwa .....);

- dokładany tylko przedni zderzak M-Pakietowy raczej odstrasza, o jego spasowaniu nie wspominając (przynajmniej na aktualnych fotkach);

- nerki nie do końca wyglądają mi na całe chromowane .........;

- boczki mogą być autentyczne, bo jasno szary kolor tapicerki skórzanej był montowany jako wyposażenie individual (jeśli dobrze się orientuję).

Przed ewentualnym kupnem trzeba by autko prześwietlić bardzo dokładnie/wnikliwie :mrgreen: .

Koledzy już nie uogólniajmy, że wszystkie autka z rejestracją "Fx xxxxx" są podejrzane, wszystko zależy jak o cztery kółka dbał poprzedni Właściciel/Właściciele.

Tak dla ścisłości FZ xxxxx -> Zielona Góra.

Opublikowano
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za opinię sam udzielam podobnych wypowiedzi i pomocy od kilku lat ale na innym forum konkretnie daewoo bo od 8 lat jeżdżę leganzą. Czas na zmianę i odrobinę frajdy z jazdy dlatego wybrałem właśnie bmw a tu spotkałem się z profesjonalnym podejściem do sprawy i pomocą już w pierwszym poście jeszcze raz dziękuję a że zaczynam dopiero szukać to może jeszcze poproszę o pomoc bo zastanawiam się poważnie nad mocną benzyną 2.8 3.0 gdyż w dieslu można się wpakować na początku w spore koszta a ja chciałem kilka latek pojeździć po kupnie nie ładując w samochód jak w skarbonkę dlatego szukam drogich ale zadbanych egzemplarzy bez kombinowania oryginalnych bmw. Jeżeli chodzi o diesla to pamiętam o bmw kolegi PJ i ją rozważę w pierwszej kolejności. Pozdrawiam :wink:
Opublikowano
Jeśli mogę coś powiedzieć ta srebrna jest widać taka że to nie m pakiet zdjęcia retuszowane tylko po co. A czarna jest taka jak ma być czyli taka jak wyjechała z fabryki.Kolego ja też dałem za e36 bardzo dużo z 94 roku ale kolego hmmm warto było szczerze ta czarna podoba mi się o wiele bardziej.Przede wszystkim wygląda na oryginał no i faktycznie jest od forumowicza który widać że ma jakieś pojęcie.Ale to jest moje zdanie czarna dużo ładniejsza.
Opublikowano
granatowa kolego więc jeszcze ładniejsza :)
PJ
Opublikowano
szczerze mówiąc to ja się dziwię, dlaczego kolega PJ sprzedaje swoje BMW tak długo. auto jest proste, równe, zadbane a podejście do sprzedaży - profesjonalne (przebieg, serwis, zdjęcia). Wg mnie jest to idealny przykład jak druciarstwo kilkunastu osób może popsuć opinię wszystkim zajmującym się handlem z całego regionu. Niestety u nas zawsze wrzuca się wszystkich do jednego wora.
Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano
Mnie tylko jedno rzecz w aucie PJ zastanawia, sam wymieniałeś przednie nerki ? bo chyba są srebrne, a ramki nad szybą masz czarne( a chyba nerki w grillu + ramki powinny być w takim samym kolorze). A może zdarzały się modele, które wyjeżdżały z salonu w takim zestawieniu? tak z czystej ciekawości pytam.
Opublikowano
bez urazy ale mnie zastanawia Twoje pytanie. Nie wiesz, czy udajesz że nie wiesz jak w oryginale to wygląda? Po pierwsze z tego co mi wiadomo, fabrycznie nigdy nie opuściły bramy z nerkami innymi niż srebrne, po drugie, to M pakiet, w którym listwy są właśnie czarne.
PJ
Opublikowano
bez urazy ale mnie zastanawia Twoje pytanie. Nie wiesz, czy udajesz że nie wiesz jak w oryginale to wygląda? Po pierwsze z tego co mi wiadomo, fabrycznie nigdy nie opuściły bramy z nerkami innymi niż srebrne, po drugie, to M pakiet, w którym listwy są właśnie czarne.

a co to jest ??

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=EX91&mospid=47672&btnr=51_3960&hg=51&fg=20

cześć 13 i 14, są też zdjęcia

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano

a co to jest ??

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=EX91&mospid=47672&btnr=51_3960&hg=51&fg=20

cześć 13 i 14, są też zdjęcia

A to są "żeberka" nerek i one były w dwóch kolorach. Same nerki były zawsze srebrne.

Opublikowano
Jejq tak sory przepraszam granatowa faktycznie ładny ten odcień w słonku super się prezentuje.Co do aut to faktycznie ludzie w pl szukają ceny a nie auta i to jest właśnie efekt że wpl jest dużo aut tańszych niż w Niemczech, a najzabawniejsze jest to że te auta pochodzą właśnie stamtąd:).Są auta i auta ja też dałem za 94 rok e36 318 6800 plus recykling ktoś powie dużo ale mam auto które jest w oryginalne itd. Bmw granatowa jest zdecydowanie autem które do mnie przemawia bardziej niż ta srebrna.Pozdrawiam.
Opublikowano

Sorka, chodziło mi o żeberka nerek, tylko nie doprecyzowałem.

A pytałem, bo wydawało mi się, że jeśli ramki są czarne, to i żeberka muszą być czarne, ale teraz widzę, że wcale tak nie musi być :)