Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=cajksbehgzia

Przestrzegam kogokolwiek przed wyprawą po to auto. Kumpel mieszkajacy w okolicy był je dla mnie sprawdzić.

Auto totalny szrot. Zdjęcia są sprzed paru lat jak to auto faktycznie było ładne. Aktualnie auto wygląda zupełnie inaczej.

Wałek totalny- dzwonisz rozmawiasz z Niemcem, który zapewnia że auto w ŚWIETNYM stanie, przyjeżdzasz a tam przystojne Turasy.

Auto stoi na parkingu, całe w czarnej sadzy, prawdopodobnie już dłuższy czas.

Z Zewnątrz.

Źle spasowany przód, aż razi w oczy: - unfallfrei to on może był ale w ... 2004 :)

Przedni zderzak pęknięty, dół zderzaka zdarty, nadaje się tylko do naprawy bądz wymiany

Tylni zderzak również pęknięty,zerwane zaczepy, partrkonic uszkodzony

Rdza: miał nie mieć ani grama, wynik: przednie błotniki prawy i lewy, dolna krawędz drzwi kierowcy, klapa bagaznika wszedzie rdza w zaawansowanym stadium.

Auto całe we wgniotach

Wnętrze: totalny syf, wszędzie leżał słonecznik, papierki, kartoniki po sokach, batonikach, turasowe brudne skarpety, tylna kanapa ubrudzona (ktoś tam chyba wymiotował), fotel kierowcy spruty, na całej desce rozdzielczej wastwa kurzu.

Książka serwisowa - nie istnieje!!

Obiecywał, że ma rachunki za wszystkie naprawy z serwisu BMW- nie ma ani jednego :)

Opony letnie + felgi 18" które miały być dodatkowo- już dawno sprzedał!

Co do silnika kolega nawet nie sprawdzał. Wczoraj dodano w ogłoszeniu, że auto ma nowe turbo i sprzegło. Wcześniej tego nie było w opisie.

Jedyne co miał zgodne z ogłoszeniem, opony zimowe z 2010r, faktycznie prawie nowe.

P.S Jak ktoś wie jak skopiować zdjęcia z autoscout24 proszę o PM.

Edytowane przez AERO777
Opublikowano
to też nie tak. Teraz często i gęsto w DE się takie oferty pojawiają. Niestety sprawdza się teoria, że teraz już trudniej kupić w Niemczech dobre auto, tym bardziej za niską cenę. W kraju naprawdę można upolować lepszy i tańszy egzemplarz i uważam, że co niektórzy tu twierdząc, że lepiej szukać aut w Niemczech nie mają racji. Nie piszę tu o tym, że sam sprzedaję krajowe BMW, ale o tym że za granicą za dobre auto trzeba słono zapłacić a tanie... w kwocie taniego tam, kupisz lepsze tu a i odległości mniejsze i większe szanse, że dojedziesz do domu.
PJ
Opublikowano
ok jasne, że tak bywa, ale pamiętajmy że wielu z tych turasów to już rodowici niemcy i mówią świetnie, nie wspominając że sprzedają auta z ogłoszeń prywatnych ze swoich domów. Na 10 poszukiwanych aut, 8 to tureckopodobni handlarze podający się za niemców. Tak to teraz wygląda.
PJ
Opublikowano
Tak jak kolega wspominał, to nie te czasy, że tury dukały po Niemiecku. Kolega, który mieszka w Niemczech kupe lat, był pewien, że rozmawia z niemcem. Na pewno nie ma co jechać w ciemno do Niemiec po auto. Trzeba szukać znajomych, którzy mogą dane auto sprawdzić, aby uniknąć kosztów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie piszę tu o tym, że sam sprzedaję krajowe BMW i odległości mniejsze i większe szanse, że dojedziesz do domu.

a myślałem że importowane :8)

na lince wszystko jedno skąd [MOD:regulamin forum przeczytany? następnym razem nie będę upominał] taki sam :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Panowie nie demonizujmy, ze Mobile upada, zawsze sie trafi na jakiegoś szrota. Od tego sie nie ucieknie.

Zawsze sie zdarzy taki przypadek.

Dodatkowo to auto widze, ze kosztuje AŻ 8,3 K Euro , co jest w ogole horrendalną ceną jak na 320d 2004 z tym przebiegiem...

Popatrzcie ile stoją 330d 2003/4 :

Ok 8-9 K Euro (solidna średnia, najtańsze po 5k).

http://suchen.mobile.de/auto/bmw.330.diesel.limousine.html?useCase=SearchResult&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxFirstRegistrationDate=2004-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine&lang=de

• Członkowie klubu
Opublikowano

usunąłem posty o brudasach itp.

myślałem, że opinie na onecie o kierowcach BMW, to bajki; cóż, myliłem się

to chociaż tu na forum trzymajcie jako taki poziom...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Niestety sprawdza się teoria, że teraz już trudniej kupić w Niemczech dobre auto, tym bardziej za niską cenę. dobre auto trzeba słono zapłacić

Auto dobre i tanie - te rzeczy nigdy nie idą w parze...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak kolega wspominał, to nie te czasy, że tury dukały po Niemiecku. Kolega, który mieszka w Niemczech kupe lat, był pewien, że rozmawia z niemcem. Na pewno nie ma co jechać w ciemno do Niemiec po auto. Trzeba szukać znajomych, którzy mogą dane auto sprawdzić, aby uniknąć kosztów.

co się tak uczepiłeś?

jak się ma warunki to się jedzie, anie tam i z powrotem.

kupuję kartę sim z aldika, gazetę, ebay ,mobile.de i się szuka na miejscu.

rozumiem jak się nie ma warunków do pobytu i w ciemno uderzyć po jeden to bez sensu.

po kilku dniach siedzenia coś ciekawego się wychaczy :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
O czym mówisz :D Teraz ludziom nie chce sie jechać nawet 50km a ty ich eksportujesz taki kawał drogi. Kiedyś jak nie było internetu, a obowiazywała oferta gazetowa, to robiło się po kraju kilka tyś km. w poszukiwaniu swojej perełki :mrgreen:
Opublikowano
Nooo pamiętam, motogiełda na telegazecie... to były czasy :D

Też. ale ja pamiętam czasy kiedy nawet nie było telegazety, tylko zwykła czarno-biała papierowa gazeta. :D Własnie noszę się z zamiarem założenia na tym forum sekcji geriatrycznej, cokolwiek to nie oznacza :mrgreen:

Opublikowano
Nooo pamiętam, motogiełda na telegazecie... to były czasy :D

Też. ale ja pamiętam czasy kiedy nawet nie było telegazety, tylko zwykła czarno-biała papierowa gazeta. :D Własnie noszę się z zamiarem założenia na tym forum sekcji geriatrycznej, cokolwiek to nie oznacza :mrgreen:

Ja pamiętam czasy gdy gazetę przeglądałem w czytelni Kempiku, a dzwoniłem z budki bo nie mialem w domu telefonu. Mial być za kilka lat.

A co do "brudasów"... Nie dziwmy się potem, że powstają na zachodzie antypolskie ruchy, które mają nas za degeneratow, pijakow i złodziei.

Opublikowano
"Dieses Angebot ist leider nicht mehr verfügbar. Aktuelle Angebote finden Sie unten." - więc pewnie znalazł się amator okazji... :mrgreen: