Skocz do zawartości

E39 uchwyt na napoje - montaż

zapora

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
potwierdzam cena w Inchcape w Warszawie na dzien dzisiejszy to 160zł moze czas zacząc handlowac na alegro :roll:

• 2 tygodnie później...
ja u siebie mam listwę maskującą. nie raz jak jadę sam i kupię na CPN kawę to podczas jazdy mam problem co z nią zrobić. zastanawiałem się czy nie kupić używanego uchwytu- 50-100 zł. ale po przeczytaniu tego postu mam wątpliwości. tyle kawy co piję to wystarczy mi uchwyt na napoje który kupię na alle.. montuje się go w kratce wentylacyjnej, później można go z powrotem schować.

Collin: i to będzie najlepsze rozwiązanie bo najbardziej praktyczne.

Pzdr.

ja u siebie mam listwę maskującą. nie raz jak jadę sam i kupię na CPN kawę to podczas jazdy mam problem co z nią zrobić. zastanawiałem się czy nie kupić używanego uchwytu- 50-100 zł. ale po przeczytaniu tego postu mam wątpliwości. tyle kawy co piję to wystarczy mi uchwyt na napoje który kupię na alle.. montuje się go w kratce wentylacyjnej, później można go z powrotem schować.

No i chyba będę musiał zrobić tak samo...

kupiłem ten uchwyt. powiem tak- za 35 zł z przesyłką nie jest drogo a uchwyt spełnił swoją rolę. na 10 pkt wystawiam 8 pkt. 2 brakujące pkt wystawiłbym jakby było tam wytłoczone logo mojej księżniczki:D polecam Panowie:) za tą cenę super:)

• 4 miesiące temu...
Panowie a ja swój przedni chcę zdemontować bo właśnie też połamałem. Odkręciłem te dwie śruby, które trzeba odkręcać przy wysuniętych ramionach i całość mi kawałeczek wychodzi, ale coś środkiem trzyma. Mogę całość wyciągnąć na jakiś 1cm i coś mi dalej blokuje. Nie chcę ciagnąć na chama, żeby nic nie połamać. Wiecie co może jeszcze mi jeszcze to blokować??

mcs80, najczęściej tak się dzieje, bo przy wyciąganiu ten "daszek", pod którym/w którym chowają się ubejmy na puszki/napoje (na zdjęciu jest na nim też naklejka podłużna) zaczepia o krawędź otworu. Nawet na zdjęciu widać, że ów "daszek" jest cofnięty o około 1cm od frontowej płaszczyzny uchwytu dlatego właśnie tyle się wysuwa i potem się często klinuje.

Trzeba więc trochę go złapać/podważyć jakimś śrubokrętem (wcześniej przymknąć lekko uchwyty do środka żeby w ogóle mieć tam dostęp) i przygiąć w dół, żeby się zmieścił w otworze, przez który trzeba cały uchwyt wysunąć.

http://www.bmw-sklep.com.pl/product/image/287/DSC02189.JPG

Pzdr.

Wielkie dzięki.

Dziś po powrocie z roboty przy urzyciu karty kredytowej udało mi się to wyciągnąć. Stało się dokładnie tak jak pisałeś. Ten daszek się podniósł i trzymał wszystko. Przycisnąłem go kartą i udało mi się wszystko wyciągnąć. Teraz spróbuje skleić to co pękło.

Dzięki za podpowiedź.

Nie wiem, dużo osób narzeka na te uchwyty. Ja prawie non stop trzymam w nim różnego typu napoje i nigdy nie wyleciały. Boli mnie tylko to, że nie można większych napojów tam trzymać :(

A montował ktoś uchwyt z X1 lub z 6er? Kolega ma w 1er na stałe uchwyt z 6er - wygląda to bardzo dobrze, pasuje idealnie. Zastanawiam się nad takim czymś w E39, choć nie wiem czy pasażer nie będzie trącał np. przy wsiadaniu.

Te uchwyty z 6er są zdaje się stałe, a z X1 wyglądają na odczepialne - czy w takim razie potrzeba jeszcze jakiś "slot" na ten uchwyt?

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Panowie - te uchwyty to badziew i wiemy o tym wszyscy doskonale. Na szczęście pojawiło się nowe rozwiązanie. Nie dość, że tanie to jeszcze mega praktyczne bo można to zainstalować w wielu miejscach - wedle uznania.

Proszszszsz...

http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201212/1354906794_by_FrankWhite_600.jpg

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr.

• 2 lata później...
  • 3 tygodnie później...