Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chodzi o to auto: http://otomoto.pl/bmw-530-C22698433.html

Chciałbym się dowiedzieć czy warto w ogóle sobie zawracać głowę tym egzemplarzem czy z góry odpuścić? Od razu mówię, że kompletnie nie znam się na lakiernictwie i nie potrafię za bardzo odróżnić auta "bitego" tym bardziej po samych zdjęciach, jednak może wam rzucają się w oczy jakieś szczegóły, które świadczą o bogatej przeszłości tej 5'tki? Minusem jest także brak zdjęć z komory silnika i bagażnika. Jeżeli jednak jest to sztuka, której warto się przyjrzeć poproszę sprzedającego o udostępnienie większej ilości zdjęć.

Przedni fotel wygląda na lekko wysiedziany jednak nie wiem jak powinien wyglądać po teoretycznym przebiegu 270tyś. km (myślę, że nie jest źle jak na taką ilość kilometrów). No i właśnie KIEROWNICA. Chcałbym was zapytać czy taka była montowana w tym modelu? (uprzedzam, że znalazłem temat na forum o kierownicach montowanych w poszczególnych modelach, jednak coś się porobiło ze zdjęciami i mi ich po prostu nie wyświetla) Nie wiem dlaczego ale zalatuje mi ona modelem E-46 czyli 3'ką.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i sugestie.

P.S

Troszkę ubolewam nad tą: http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-530d-sprzedane-i2114974484.html, ale gościu sprzedał ją szybciej niż wystawił. Zadzwoniłem godzinę po wystawieniu (sympatyczny Pan), a już miał wpłaconą zaliczkę i bym umówiony drugiego dnia na oględziny z klientem, tego też dnia ją sprzedał . Nie wiem, albo rzeczywiście okazja, albo trafił się napaleniec (na zdjęciach jednak ładnie się prezentuje).

Pozdrawiam

Opublikowano

Z fotelem to różnie bywa - zależy od tego, czy kierownik gruby i szeroki i podczas wsiadania szoruje tyłkiem po lewych krawędziach, czy wąski i sprytnie siada od razu na środeczek, czy jeździ 20 x po 3 km dziennie, czy 3 x 400 km tygodniowo. U mnie przy b niskim (100% potwierdzonym) przebiegu fotel (ze szmaty zwykłej) nie wygląda jak w wielu innych autach przy takim przelocie - bo właśnie auto często jeździ na krótkie trasy, użytkuję je wraz z żoną (bioderka :twisted:), a i pewnie wcześniejszy kierownik też jak wsiadał to byle jak i się jeszcze wiercił hehe. Poza tym handlarze to w dużej części mistrzowie car detailingu i potrafią tak odpicować tapicerkę po przelocie 400.000 km, że trudno poznać.

Ta druga to, przynajmniej z opisu i fotek, typowo handlarska oferta, więc może być różnie. Ale skoro szybko poszła to może to była ta jedna na sto, która naprawdę ma 1 na początku i jest godna kupna. Tego się raczej nie dowiemy.

Opublikowano

Witam

Z bezwypadkowością to Sprzedawcę niestety poniosło :duh: :

- dwie różne nerki;

- maska klapnięta;

- szczeliny z lewej i prawej strony przedniego zderzaka niepokojąco duże;

- lewe tylne nadkole na rancie ruda już działa;

- wgniotka lewy tył nad zderzakiem, który chyba również powinien mieć jakieś obrażenia .........;

- tylna klapa niestety również odstaje :( ;

- dwa różne pokrętła od radio-nawigacji;

- uważam, że 271 tyś to i tak jest dla przyzwoitości "poprawione" :mrgreen:.

Przy oględzinach zalecana wzmożona ostrożność :wink: .

Pozdrawiam

P.S. Czy aby osłona poduszki pasażera nie powinna być lepiej dopasowana?

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do tego Pana i sam przyznał, że robione były następujące rzeczy:

- prawy albo lewy błotnik (nie pamiętam) - jakiś wyprysk rdzy albo lekkie zarysowanie

- klapa to samo poprawki lakiernicze w obrębie "światełek rejestracji"

- wspomniał także, że coś było robione przy zamku tylnej klapy (jakiś elektro-magnes (?) podbno nie chciała się domknąć albo otowrzyć) możliwe, że wtedy ją zdejmowano

- do tego wymionone wtryski (w ubiegłym roku) - czy to powód aby podejrzewać ten egzemplarz o znacznie większy przebieg?

Poprosiłem także o VIN i został mi on przesłany (VIN: WBADL71050GV12454), jak narazie czekam na jego rozkodowanie.

Jeżeli jechałbym obejrzeć auto, a nie ukrywam, że mam pare km do przejechania na pewno zabiore ze soba dobrego znajmoego (blacharz/lakiernik) jeżeli okazałoby się, że rzyczwiście auto posiada w miare bezwypadkową przeszłość udam się do ASO BMW na kompleksowe sprawdzenie pojazdu, aby uniknąć niepotrzebnych wydatków. Moim zdaniem lepiej wydać pare set złotych i wiedzieć czym się jeździ niż utopić 22tyś zł w skarbonkę bez dna. Jakaś igła to to na pewno nie jest, ale jeżeli nie miała jakiś większych przygód z innymi autami bądź to z otoczeniem :D , a silnik pracowałby ładnie to można by się nią zainteresować.

Nie ma chyba tunelu na narty - na czym mi troszkę zależy, nie posiada także wysuwanej częsci foteli pod kolanami - ale o takie rzeczy to mógłbym prosić w salonie BMW albo czekać niewiadomo ile aż się taka znajdzie. Zdjęcia komory silnika i bagażnika zostaną mi przesłane jak pogoda się troszkę poprawi bo dziś strasznie śnieżyło.

P.S

Rozkodowany VIN: WBADL71050GV12454

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADL71050GV12454

Kod typu DL71

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SCHIEFERGRUEN METALLIC (449)

Tapicerka STANDARDLEDER/BEIGE E36 SANDBEIGE E (N6SN)

Data prod. 2001-09-13

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S299A LT/ALY WHEELS W MIXED TYRES Obr. BMW, st. le. z ogumieniem mieszanym

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S339A SATIN CHROME Shadow-Line

S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S630A CAR TELEPHONE WITH CORDLESS RECEIVER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S855A LANGUAGE VERSION ITALIAN Wersja językowa, włoski

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S884A ITALIAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. włoski

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

S928A TYIRE CONTROL Sterowanie opon

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

Składanie Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S602A ON-BOARD MONITOR WITH TV Monitor pokładowy z TV

S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odpusc to auto szkoda czasu i nerwów do naprawy zamka nie zdejmuje sie klapy,niechlujnie poskładana i z przodu i z tyłu oczywiscie najwazniejsza fotka ze sr.spalaniem a to co komputer szeroki ma do powiedzenia przełaczone na zegarek,rezerwa w baku tez wiele mówi o włascicielu tak samo jak kraj pochodzenia
Opublikowano

Masz racje, nie będe sobie zawracał głowy tym egzemplarzem, na dodatek "S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe" (zawias sportowy) - to nie jest cecha przeze mnie porządana. Dziękuję za rady, szukam(y) dalej :).

Pozdrawiam