Skocz do zawartości

530da Problem ze skrzynią automatyczna

Rebel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Miałem dzisiaj dziwny przypadek skrzynia prawdopodobnie mi sie przełączyła w tyb awaryjny i wywaliło na wyswietlaczu komunikat "TRANS. FAILSAFE PROG" auto chodziło tylko na 1 biegu i nie chciało przełanczac. Czy ktos moze mi powiedziec co to za komunikat?Dodam tez ze zatrzymałem sie zgasiłem auto odpaliłem i wszytsko było ok.Kiedys w trasie tez mi wywaliło ten bład na 30 sekund przy 100km/h i samo sie wyłączyło i znikło.Bede wdzieczny za pomoc koledzy.

Zauwazyłem ze jak odłaczyłem pompe abs (opis z forum) to bład skrzyni sie nie pojawia juz jakby w ogóle aby raz jak nie mogłem wyjechac z zaspy i troche go pomeczyłem pow 4 tys obrotw przez chcwile to wyskoczył.Czy ktos sie spotkał z takim czyms?

U mojego brata w passacie, tak wiem że to nie bmw, pojawiał się podobny problem. Wyskakiwały błędy esp, abs oraz błąd szkrzyni (chodził tylko 3 bieg). W każdym razie okazało się że czujnik skrzyni nie łączył dobrze. Wpiął go dokładnie i nie ma już problemu.

Mojej Żonie wyskoczył komunikat Getriebie not program czy coś takiego. Myślę sobie skrzynia do roboty ale kumpel mechanik polecił mi wymianę oleju oraz filtra przed wszystkim. Cały koszt operacji wyniósł 500,- ale się opłacało bo skrzynia biega aż miło a ma od tamtej pory najechane już ponad 30kkm. Olej i filtr oczywiście z serwisu BMW

• 2 tygodnie później...
Witam!!! Miałem dzisiaj dziwny przypadek skrzynia prawdopodobnie mi sie przełączyła w tyb awaryjny i wywaliło na wyswietlaczu komunikat "TRANS. FAILSAFE PROG" auto chodziło tylko na 1 biegu i nie chciało przełanczac. Czy ktos moze mi powiedziec co to za komunikat?Dodam tez ze zatrzymałem sie zgasiłem auto odpaliłem i wszytsko było ok.Kiedys w trasie tez mi wywaliło ten bład na 30 sekund przy 100km/h i samo sie wyłączyło i znikło.Bede wdzieczny za pomoc koledzy.

gdy spadnie napiecie w aucie to komp wylacza pokolei systemy .Auto zgasiles, po chwili odpaliles i bylo wszystko ok? Nie jechales czasem na wlaczonych grzanych fotelach, podgrzewaniu szyby i lusterek itp.? Blad Ci sie pojwil raz i juz nigdy wiecej sie to nie stało, prawda? no to na 99.9% przy lutowych mrozach miales chwilowy spadek napiecia.