Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Poszukuję E46 w nadwoziu cabrio, silnikowo - 2.3, 2.5, 2.8. Przeznaczyłem sobie 30tys pln na samochód, przegląd i opłaty. Pierwsze pytanie to czy za tą kwotę kupię auto w dobrym stanie?

Po drugie mam dwa wytypowane samochody:

Pierwszy: Koszalin, zachodniopomorskie, interesujący, jednak auto nie zostało przerejestrowane przez właściciela przez około rok. Właściciel powiedział, że ma dwie zaprawki na obu tylnych błotnikach, dokładnie nad kołami, mniej więcej na szerokość koła. Czy to znaczy, że samochód mógł mieć jakieś poważniejsze przejścia?

http://otomoto.pl/bmw-323-bmw-e46-C22478809.html

Drugi: Chełmno, kujawsko-pomorskie, bardzo ładny kolorystycznie, ale również użytkowany przez właściciela "przez ileś czasu", nieopłacony...

http://otomoto.pl/bmw-325-C22638529.html

W obu przypadkach fotel kierowcy jest przetarty od wsiadania.

Edytowane przez Marek Marecki
Opublikowano

1. Auto wygląda na wymęczone, fotel kierowcy wydaje mi się nie tyle co poprzecierany a popękany :roll: spasowanie klapy tył bez komentarza.. Odpuść ten egzemplarz.

2. Zdjęcia podobnie jak w tej 1 zrobione tak żeby nic nie zobaczyć, na klapie 323Ci a w opisie 192 :duh: więcej trudno powiedzieć..

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Marek Marecki - witaj w klubie :D . Za tą kasę będzie ciężko coś wykukać, to trzeba sobie powiedzieć :(

Z pomorza to była dość ciekawa oferta z Władka, samochód raczej przyzwoicie wygląda. Aukcja niedawno się zakończyła ale może fura nadal do sprzedania - trzeba powiedzieć że też dość długo stała ale to pewnie przez cenę :)

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-323ci-cabrio-hardtop-170km-okazja-sprawdz-i2093280117.html

Co prawda ~34000tys ale z twardym dachem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak ale ta z Władzia 34 koła nie 24 :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Przyznam się, że pierwszą oglądałem, ale nie pisałem o swoich wrażeniach żeby nie wpływać na Wasze podpowiedzi. Ogólnie auto jest ciekawe, ale właśnie sprawia wrażenie ciut podmęczonego, dach otwiera się bardzo wolno (w początkowej fazie strasznie długo czeka na otwarcie się klapy). Do tego auto jest piekielnie twarde, trochę drży przy prędkościach synchronicznych...

Do tego gościa z Władka zadzwonię trochę później, nigdy nie wiadomo, może zejdzie z ceny :)

Opublikowano

Co do tego z Chelmna: to w 2001 roku nie było juz 323i, było zamiast niego 325i. Także jesli auto to 323i to jest z 2000 roku co najwyżej.

Zresztą to auto jest bardzo tanie jak na Cabrio z tym silnikiem, nawet jesli bylby to 2000 rok.

Mój kolega miał 320i cabrio z 2001 roku. Auto nie jakies super wyposazone, ale dobrze utrzymane, bezwypadkowe chociaz z przebiegiem ponad 200 tys km. Ogólnie w porządku samochod, ale bez jakiejs rewelacji. Pare miesiecy temu bez problemu sprzedał za 32 tys zł. Wystawial auto ze 2 tygodnie.

Wiec sceptycznie podchodzę do podobnego cabrio za ponad 10 tys zł taniej....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z 6 koła akcyzy trzeba liczyć plus sprowadzenie.

8 tysi zł sobie dolicz plus 6500euro za furę jak może spuszczą 300

z 30 tysi by wyszła

tylko ten motor słabawy lepiej 325 albo 328 jak kasę państwa już wspierasz :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

No cóż, chyba mnie po prostu jeszcze nie stać na cabrio. Chciałbym przy okazji otwieranego dachu mieć fajny stan i wyposażenie, ale nie ma sensu się napinać i na siłę szukać "okazji" ;).

W tych pieniądzach mógłbym chyba mieć przepiękną e34 i też niczego sobie e38, obie z mocnymi silnikami i bogatym wyposażeniem. A zakup cabrio poczeka na lepsze czasy ;)

Tak czy inaczej dziękuję Wam za rady!

Opublikowano
Jak chcesz to moge obejrzeć tą E46 z chełmna, z Grudziadza nie mam daleko.

Chwilowo się wstrzymuję z cabrio, mam do obejrzenia inny model, ale jak nie wyjdzie to odezwę się do Ciebie. W ogóle to dziękuję za chęć pomocy! :cool2: :)