Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E36 rok 93 silnik 1.8 113KM, obroty falują silnik pracuje nierówno,

sprawdziłem:

-przewody podciśnienia,

-przepływomierz

-silnik krokowy

-czujnik temperatury

-wymieniłem świece

...

pozostała sonda lambda i komputer z tego co się orientuje sonde sprawdze ale nie mam wiedzy co do komputera. Sprawdziłem go i jest producenta ATE czy nie powinien być to BOSCH?

Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.

Opublikowano

Gdzie ty ten komp ATE znalazles ?? czy aby nie w okolicach schowka w aucie ?? jesli tak to to jest komp ale od ABS-u :-) Komp od silnika jest w komorze silnikowej i prawdopodobnie bedzie firmy BOSCH albo SIEMENS.

A odnosnie falowania to sprawdz sonde i szczelnosc ukladu dolotowego cm. po centymetrze.

pozdr.

Opublikowano

Wiem ze ATE produkuje czesci do ABS-u wiec dlatego pytam gdzie w komorze silnika znajde komputer w E-36 1.8, i mam drugie putanie jaki jest skuteczny sposób pomiaru sondy lambda. W autodacie sa jej parametry tylko jak ja wypiac albo zmierzyc jej opór na wtyczce idacej do koputera.

Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

gość na ul Żyznej w Szczecinie,ma taki tester a że to koleś to dla mnie zrobił by to za darmo,tylko trzeba wejść pod auto i podpiąć się do kostki,a komputer masz za akumulatorem (ale jeszcze nie słyszałem o tym aby komputer komuś padł przy normalnej eksploatacji),kompa od ABS masz pod schowkiem na ściance bocznej nad głośnikiem.

pozdro!