Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w zaokrągleniu u nas opłaty to 1200euro plus 800zł

de to 80-100 e tablice plus przywózka

a jaki masz budżet?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Tak jak pisalem na poczatku, za jakies 2 miec bede mial przyplyw gotowki. Chcialem wydac okolo 35tys zl to sie okaze ile dokladnie za 2 mies. Dolicz do tego akcyze 18,3% to juz sie drozej robi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

18,6

no już doliczyłem w zaokrągleniu 20% to będzie1200 ojro około.

z 6-7 tysi złotówek koszty wyjdą

a i samochód wtedy za 6-7 koła euro to zarąbisty kupisz

Opublikowano
Na pewno warto pojechać do DE po autko bo u nas większość to "bezwypadkowe igiełki" w promocyjnych cenach których na zachodzie nie uświadczysz. Sam zachodzę w głowę skąd oni te autka biorą że są tańsze niż na za granicą :D .
Opublikowano
No, chyba rzeczywiscie sie wybiore do niemiec, jesli nie znajde nic w polsce, tylko ze nie wiem jak w ogole to ugryzc... Zobaczymy. Oni tam nie kreca licznikow i nie naprawiaja rozbitkow? Nigdy nie mialem do czynienia z autem bezposrednio sciaganym z niemiec.
Opublikowano
Im się to po prostu nie za bardzo opłaca. Koszty robocizny w DE są sporo wyższe niż u nas ale też żeby nie było tak różowo to słyszy się o różnych komisach u "turasów" gdzie też różne wałki robią. Najlepiej szukać auta od osoby prywatnej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tureccy pobratymcy naszych biznesmenów też kombinują.

ale jak masz napisane unfallfrei to żaden element nawet nie malowany.

nie to co u nas że bezwypadkowy napisane a zespawany z trzech :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jeszcze się nie zdziwiłem jak na razie :wink:

może to był wypadek przy pracy.

oni się tam strasznie boją prawników :mrgreen:

nie no w sumie jakaś obcierucha zderzaka jak by była

czy coś w tym stylu to chyba nie jest grzech

Opublikowano
W Szwajcarii również nikt nie wcisnie rozbitka, gdyż tam nikt ich nie naprawia, od razu lądują na złomowisku gdzie po demontażu lądują pod prasą hydrauliczną i do huty. Natomiast nawet o każdej nawet najmniejszej ingerencji np w powłokę lakiernicza sprzedawca musi poinformować kupującego. Biada temu co chciałby inaczej. Więzienie i drakońskie kary finansowe. Natomiast bardzo chętnie sprzedają, za nieduże pieniądze, powypadkowe sztrucle w celu wywozu z ich kraju. Korzystają z tego np. słynni handlarze z Radomia i po naprawie sprzedają po okazyjnej cenie. Dlatego zawsze przestrzegam przed kupowaniem od nich samochodów. Widziałem i wiem co przywożą, nie tylko BMW, ale niemal wszystkie marki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

różnie można interpretować słowo bezwypadkowy.

jedni Niemcy uważają że w ogóle bez malowania inni po obcierce, info musi być.

ale tak jak jest u nas interpretowane to już lekka przesada :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Widziałem i wiem co przywożą, nie tylko BMW, ale niemal wszystkie marki.

ja też parę razy widziałem co wciągają na lawety to głowa boli :duh:

akurat nie konkretnie od Radomiaków ogólnie handlarze

Edytowane przez pete_wwa

Opublikowano

jak zwykle generalizujecie :mrgreen:

miałem "radomiaka" e39 ze Szwajcarii, 2,5 roku jeździł bez problemu, przebieg okazał się oryginalny, co było robione dostałem na zdjęciach :cool2: , auto sprzedane pół roku temu obecny właściciel tez zadowolony - także wszędzie są auta i ulepy - kwestia wybrania odpowiedniego jabłka z koszyka żeby nie było robaka :lol:

Opublikowano
Zagrałeś w "lotto" i wygrałeś. To się czasem zdarza :mrgreen: Ale temat nadal jest poważny, więc słowo generalizowanie, jest jak najbardziej na miejscu.
Opublikowano

tzn. w sumie masz rację

powiem tak - przy autach ze Szwajcarii i Francji uwaga powinna być wzmożona aż do granic możliwości - to chyba najgorsze rynki z których przywożone są auta, chociaż przynajmniej szwajcary to fajne i wypasione wersje :cool2:

• 1 miesiąc temu...