Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
przygotował dla mnie wiele niespodzianek.

To nawet nie sporo..... :shock: :shock: :shock: :shock: To wręcz bardzo dużo :mad2: :mad2: :mad2:

A cena okazyjna ??

49 tys pln więc jak za wersję wręcz z pełnym wyposażeniem i pakietem Aero BMW to nie dużo. Ale po wszystkich wydatkach już cena atrakcyjnie nie wygląda tak jak sama X3 :mrgreen: Już nie liczę kół, które też trochę kosztowały :mad2:

Edytowane przez automat_82
Opublikowano

Teraz wiekszość kupujących uzywany samochód przede wszystkim patrzy na tzw.bajery,zapominajac jednoczesnie przy tym o sprawdzeniu podstawowych rzeczy jak ogólny stan auta ,sprawdzeniu autentyczności jego historii a szczególnie słabych punktów dla danej marki.

A przecież na tych bajerach się nie jeździ ,one w przeważającej większości sa zbędne lub w nikłym stopniu użytkowane a często same sa przyczyna tylko dodatkowych kłopotów.

Po czasie często okazuje ,ze komus bardzo się spodobal jakiś super pakiet na wyposazeniu i to on przeważył o zakupie auta a w trakcie użytkowania szybko wyszły poważne usterki jak np.czesto w BMW X3 uszkodzona skrzynia rozdzielcza,turbina czy np.wtryski lub wadliwie zespawana karoseria po poważnym wypadku.

Opublikowano
Po czasie często okazuje ,ze komus bardzo się spodobal jakiś super pakiet na wyposazeniu i to on przeważył o zakupie auta a w trakcie użytkowania szybko wyszły poważne usterki jak np.czesto w BMW X3 uszkodzona skrzynia rozdzielcza,turbina czy np.wtryski lub wadliwie zespawana karoseria po poważnym wypadku.

Ja samochód sprawdzałem przed zakupem, poza tym auto było serwisowane i od kolegi z pracy. Prawda jest taka, że nie sprawdziłem jakie są słabe punkty modelu ale teraz już wiem :-) Po prostu kupiłem go za szybko, a on w samą porę sprzedał. Wszystko zaczęło się dziać około 1,5 miesiąca po kupnie. A co do pakietów i bajerów to oczywiście przyznam, że gdyby to była X3 z czarnymi zderzakami to bym nigdy nawet nie myślał o jej kupnie bo takie są po prostu paskudne. Każdy ma swój gust, mi podstawowa wersja X3 wogóle się nie podoba.

Opublikowano
.......................to była X3 z czarnymi zderzakami to bym nigdy nawet nie myślał o jej kupnie bo takie są po prostu paskudne. Każdy ma swój gust, mi podstawowa wersja X3 wogóle się nie podoba.

Kolego te czarne zderzaki nie były czarne bo ktoś chciał zaoszczedzić na lakierze tylko celem było to żebyś sobie w terenie "lakierku" nie porysował a poza tym następna sprawa że z gustami się nie dyskutuje.

W każdym razie Twoja X3 wygląda ładnie szkoda tylko że wymagała tak sporego nakładu finansowego.

POZDRAWIAM

Opublikowano

Najpierw trzeba sobie zadać pytanie jak to wygląda na tle innych samochodów bo to co czytamy na forum to nie jest miarodajne, jak ktoś nie jest mechanikiem i niema problemów to tu nie siedzi, no możne poza maniakami.

Obecnie na OTOMOTO widzę że jest 720 sztuk X3 do sprzedaży, a ilu jest użytkowników ?

Awaryjność to jedno a bieżąca normalna wymiana zużytych podzespołów to drugie.

Jak mamy opony łyse bo przejechały odpowiednia ilość kilometrów to nikt nie powie że mamy awarię ale jak np od nowości mamy nie wymienianą odmę i po 200tys km jest zapchana i niema odpowietrzenia to rozdzieramy szaty i w krzyk że jest awaria.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dokładnie tak samo uważam.To wina samego dbania o auto czy też aktualnego właściciela lub poprzedniego.Pewnie,ze nie wszystko jest tego przyczyną ale takich pseudoprzypadkowych awarii jest sporo z winy użytkownika :wink: :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano (edytowane)

Zgodzę się z przedmówcami :cool2:

Samochód odwdzięczy się bezawaryjnością jeśli będzie się o niego dbać i odpowiednio użytkować. Mój miał gorszy okres w życiu gdy jeździła nim pindzia, która mimo serwisowania X3 w ASO niewielkie miała pojęcie jak obchodzić się z maszyną :mad2: . Cóż, ja jeszcze kolejny wydatek przeboleje i gdy już wszystko będzie zrobione zacznę się cieszyć tym autem. X3 sam w sobie to super autko, wygodne, ciche i bezpieczne. Mam zamiar nim trochę pojeździć, a w moich rękach te auto już takich grymasów już pokazywać nie powinno :mrgreen:

Edytowane przez automat_82
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie przy przebiegu 172 tyś. wymieniona dwu masa z kompletnym sprzęgłem oraz sprężyny ( "gest handlowy" sprzedawcy który to pokrył - kwota 3000 zł ). W tym tygodniu wymieniłem odmę a także wyczyściłem kolektor i egr. W najbliższym czasie do zrobienia tarcze,klocki.
Opublikowano
Mam swoje E83 z 2007r 2.0d 150KM od 102000km, aktualnie dokręciłem do 116000km. Narazie bez usterek. Szykuję się do wymiany świec żarowych. Poza tym bez uwag. Kupiłem z pewnych rąk, może dlatego na razie cieszę się jazdą.