Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mu bym nie dal ale podpiol bym kabel i pokazal mu co chce zobaczyc. a jak nie, to i tak wole wydac 500 zl na sprawdzenie niz pozniej kilka tys bo okaze sie ze samochod mial 400tys km przebiegu i ledwo jezdzi... tak to ja sie bawic nie bede :nienie:

pozdrawiam...

Opublikowano
Jesli ktos sprzedaje samochod i nie ma nic do ukrycia, to co za problem zeby sie podlaczyc INPA?? Jak bedzie krecil to znaczy, ze matacz i tyle...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
mu bym nie dal ale podpiol bym kabel i pokazal mu co chce zobaczyc. a jak nie, to i tak wole wydac 500 zl na sprawdzenie niz pozniej kilka tys bo okaze sie ze samochod mial 400tys km przebiegu i ledwo jezdzi... tak to ja sie bawic nie bede :nienie:

pozdrawiam...

90% e46 diesel do 15 tys zł będzie miało powyzej 400 tys. km. Szukaj auta z org. ksiazką serwisową. Od biedy nie musi byc prowadzona do dzisiaj, nawet jesli kończy sie rok czy dwa lata temu to daje jakis obraz na temat przebiegu auta.

Malo jezdzac, jesli podoba Ci sie buda e46,to nie laduj sie w 320d. Przy cenach benzyny/ropy 318i nie wychodzi duzo drozej w eksploatacji. Moze 318i troche wiecej spali, ale nie poleci turbina, wtryski, dwumas.

Przede wszystkim 318i duzo latwiej uda sie znalezc zadbane z sensownym przebiegiem.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Diesla musisz szanowac, a co wazne za taka kase kupisz przedliftowe e46 320D i co za tym idzie trzeba sie liczyc z regeneracja pompy wtryskowej i wtryskow. Z drugiej jednak strony jak auto bedzie mialo powyzej 300tys to mozna liczyc, ze te przykre rzeczy mialy juz miejsce :mrgreen:

Co do ksiazki to nie ma sensu sie nia kierowac, bo dzis zakup ksiazki to nie problem...

Tak jak kolega pisze w dobie drogiej ropy trzeba sie bardzo powaznie zastanowic nad kupnem diesla ( chyba, ze ma sie jakies pewne zrodelko :norty: )

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

wiec podkresle jeszcze raz ze chce disla :mrgreen:

kurde naprawde uwazacie ze 90% e46 320d bedzie mialo przebieg ponad 400tys ? moze naprawde powinienem odpuscic sobie 320d i kupic passata... :roll:

czy poprostu mam dobrze sprawdzac wszystko a jak juz sprawdze to potwierdzic na stacji diagnostycznej ?

pozdrawiam...

Opublikowano

Na pewno ksiazka to nie wykladnik stanu auta...co do przebiegu to pare klikniec w INPIE lub DISIE i wiesz ile ma nakulane...

Kolego nie lam sie, nie kazde 320d ma 400tys...ja mam 1999r. i dopiero w tym roku przekroczylem 200tys.

Z jednej strony plus z drugiej minus, bo walczylem z pompa wtryskowa :duh: Tak jak pisalem duzy przebieg ma swoje plusy i minusy.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Na pewno ksiazka to nie wykladnik stanu auta...co do przebiegu to pare klikniec w INPIE lub DISIE i wiesz ile ma nakulane...

bardzo bym prosil o opisanie jak sprawdzic w inpie to o czym piszesz + jak sprawdzic turbine i wtryski (niby mozna)... jak nie tutaj to na pw... zalozylem topic w oprogramowaniu ale nikt nie odpisal jeszcze... a co do przebiegu to nie wiedzialem ze mozna samemu sprawdzic.... tego oni (sprzedajacy) nie moga zmienic ?? pocieszyles mnie troszke :D

pozdrawiam i czekam na odpowiedz :D

Opublikowano

Cofaja tylko na liczniku w module swiatel juz nie:)

Masz opis jak sprawdzic przebieg w module swiatel w INPIE:

1. wlaczyc INPA

2. wybrac 'E46'

3. wybrac 'Body'

4. wybrac 'Light switch center LSZ'

5. wybrac 'Coding data'

6. wybrac 'SII-data'

7. odczytac wartosc w linijce 'read trip-counter [100 km]' i pomnozyc x100

Co do sprawdzanie turbiny itp. to musisz zrobic live date, czyli przejechac sie autem z podpietym kompem (3 bieg i smigasz tak do 4tys.obr/min)

INPA

(F3 E46) => Engine (wybierasz swój silnik) => Status => wybierasz funkcje zalezna od tego co chcesz sprawdzic

Ewentualnie, jak znajdziesz auto z okolic Poznania daj znac -POMOGE :cool2:

PZDR

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w tej cenie będzie miało 250-350 tkm

zresztą szmelcwagona nie kupisz z mniejszym przebiegiem

chyba że będziesz miał korektę na życzenie

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W opisie tej drugiej występuje jeżo-zwierz. Otóż według Cezarego Pazury, w filmie " Chłopaki nie płaczą" nie ma w Polsce takiego zwierzęcia. Jest koń, pies, żubr, k...a łoś......... :mrgreen:
Opublikowano
Witam ponownie.

Moglibyscie ocenic te samochody dla mnie:

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0d-136km-ladna-zobacz-C18714595.html

nie mam jej VINu i dopiero bede mial w poniedzialek...

http://allegro.pl/bmw-320d-136-km-full-opcja-jasne-skory-i2168205263.html

oto jej VIN WBAAL71040CA57206

pozdrawiam i czekam na opinie ;)

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAL71040CA57206

Kod typu AL71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 100

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STANDARDLEDER/GRAU (N6TT)

Data prod. 2000-09-14

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S286A LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S411A WINDOW LIFTS, ELECTRIC Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD CHANGER I-BUS PREPARATION Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S818A MAIN BATTERY SWITCH Główny wyłącznik akumulatora

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S843A ENGINE LAYOUT Redukcja mocy

S854A LANGUAGE VERSION FRENCH Wersja językowa, francuski

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S881A FRENCH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOO Instrukcja obsługi, jęz. francuski

S930A CONSIDERATION OF PRICE DEPENDENCY Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S832A BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT akumulator w bagażniku

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
W opisie tej drugiej występuje jeżo-zwierz. Otóż według Cezarego Pazury, w filmie " Chłopaki nie płaczą" nie ma w Polsce takiego zwierzęcia. Jest koń, pies, żubr, k...a łoś......... :mrgreen:

Fred: Co to było? Walnęliśmy w jakiegoś psa?

Grucha: Chyba jeżozwierza.

Fred: Jakiego jeżozwierza?

Grucha: Takiego... dużego jeża.

Fred: Grucha, czy ty naprawdę jesteś taki tępy? W tym kraju nie ma takich zwierząt! Jest żubr, bóbr, [BAD], łoś. Lis, wilk, kuna, koń, wydra, ryjówka, zając – to są zwierzęta, które żyją w Polsce.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

chlopaki Wy macie skanery w oczach i widzicie rzeczy ktorych ja nie znajduje... wiec stukana byla :D hehe ? ktorys element nie pasuje ? w innym kolorze ?

z VIN-u wynika ze standardzik taki a nie full opcja zgadza sie ?

[edit]

chcecie mi powiedziec ze wlasciciel klamie bo w Polsce nie ma jezo zwierzy ? :norty: hehehe

[edit2]

Steeler. dziekuje za info !! bardzo dobrze wiedziec... we wtorek i tak podjade ja zobaczyc bo mam bardzo blisko...

pozdrawiam...

Opublikowano

wiec co myslicie o tej drugiej ? jakies opinie ? jutro jade ja obejrzec wiec prosze o porady na co zwocic uwage... ;)

pozdrawiam...

Opublikowano

kupiłem tą srebrna :) samochodzik elegancki (sprawdzany na stacji diagnostycznej + miernik lakieru)... :)

pozdrawiam i dzieki za pomoc!!

Opublikowano
hej kolego za 15 tyś to na prawdę kupisz gruchota skarbonke. Ja za swojego (2000 rok 320d) dałem w 2008, 22tyś jak średnia cena to było ok 29tyś i w pierwszym roku dorzuciłem 6tyś w częściach. Padało dosłownie wszystko po kolei. Teraz betka jest u mnie już 3 rok i wymieniam części eksploatacyjne jak coś się zepsuje. Potrzebuję większego i dlatego chcę ją sprzedać. Cena do negocjacji 17.500 i cały czas dzwonią frajerzy z tekstami "za 15 pójdzie?". Więc wybij sobie z głowy że kupisz coś zadbanego, czym będziesz się cieszył przy dodawaniu gazu za 15 tyś. Jak chcesz liste co zrobiłem podczas 1 roku eksploatacji to pisz na priv. Bo ciebie pewnie to czeka w 320d za 15 tyś.