Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co zrobic jak odłaczylem te czujniki od klockow a ta zasrana kontrolka sie dalej swieci!! Odlaczyc akumulator czy co ??? czy reset w aso ?? :mad2:
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

Na forum o tym było już wiele razy...

Obwód musi być zamknięty by lampka się nie świeciła.

Czyli jak odepniesz czujniki to otwierasz obwód.

Jeżeli czujnik jest zjechany to przeciera się w nim drucik i też otwiera

obwód.

Po zamknięciu obwodu nie trzba resetować kompa.

Tak jest w E32 sądzę, że E39 nie zmienili tego.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano
Co zrobic jak odłaczylem te czujniki od klockow a ta zasrana kontrolka sie dalej swieci!! Odlaczyc akumulator czy co ??? czy reset w aso ?? :mad2:

Tak z czystej ciekawości zapytam : w jakim celu demontujesz/odłączasz czujniki klocków :?: Jakiś konkretny powód :?:

Jakoś nie chce mi się wierzyć że nie stać Cię na element/y które kosztują po kilkanaście PLN :duh:

Opublikowano
nie spoko stac mnie tylko nie wiem jak je wymienic!! nie widze zadnych mozliwosci wpiecia ich!!!! masz moze jakis link ??
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
Sluchaj teraz z innej pulki!! Wiec widze ze masz fotke przy swoim nicku zdiecie swojej bumy!! ja wsadzi;em i bylo tyko chwile co jest????
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
nie spoko stac mnie tylko nie wiem jak je wymienic!! nie widze zadnych mozliwosci wpiecia ich!!!! masz moze jakis link ??

W większości same czujniki wyglądają identycznie, różnią się tylko długością kabla i wtyczką. Połączenie możesz mieć wewnątrz komory silnika, idź po kablu, to znajdziesz. Nowe czujniki kosztują coś koło 20-30zł.

Aaaa... nie zgub sprężynek (takie metalowe klamerki na klockach), które blokują czujniki.

Kai