Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM.... :D WYSTAPIL KOLEJNY PROBLEM... KUPILAM DZISIAJ HALOGENY Z DEPO... ZABRALAM SIE ZA MONTAZ I LIPA... RACZEJ BARDZO SREDNIO PASUJA TZN TRZEBA BY BYLO SIE BARDZO NAMECZYC ZEBY SIEDZIALY IDEALNIE... CZY DO ZAMOCOWANIA W ZDERZAK POTRZEBNA JEST JAKAS RAMKA? NA CO MADREGO TO W OGOLE ZAMOCOWAC ? MASAKRA.... :mad2:

MOZE KTOŚ JUZ MIAL TAKI PROBLEM TO BARDZO PROSZE O POMOC.... BO WIELE JUZ TU BYLO O HALOGENACH ALE WSZYSCY SKUPIALI SIE RACZEJ NA INSTALCE KTORA JA POSIADAM A NIE NA SAMYM MOCOWANIU... :cry:

Edytowane przez izunia140
Opublikowano
Hallo nikt nie montował ! Po zderzeniu z sarną mnie też to czeka :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przede wszystkim pisanie z CAPSOLCKIEM na pewno nie pomoże w szybszym uzyskaniu odpowiedzi, natomiast bardzo denerwuje czytających.

Wracając do tematu.

Ja u siebie fabrycznie nie miałem przednich świateł przeciwmgłowych (bo chyba o takich piszemy). Kupiłem na alledrogo jakieś tanie zamienniki i po wyjęciu zaślepek włożyłem w ich miejsce światła. Pasują idealnie. Nie musiałem stosować żadnych dodatkowych elementów.

Opublikowano

przepraszam nie zwrocilam uwagi na duze litery -skoro tak denerwuja to zaraz to zmienie.

wracajac do tematu - u mnie - jak wloze halogen to uchwyty przy nim nie dochodza rowno do mocowan w zderzaku a chyba powinny ( zostaje ok 3mm przerwy... nie wiem czy zaryzykowac stosujac podkladki... pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem dokładnie jak jest w E39 ale ja montowałem zamiennik w E38.Swoją 7er kupiłem z rozbitym lewym przeciwmgielnym i miałem zamiar kupić oryginalną używkę ale gdy zobaczyłem na allegro,że są całkiem konkretne...tak mi się wtedy wydawało...podróbki za 45 zł to zdecydowałem się zakupić.Po otrzymaniu przesyłki zaraz wziąlem się za montaż...i co?...i lipa,swiatło nie wchodzi do końca a co za tym idzie zamek mocujący nie zaskakuje...chodzi mi o ten wcisk na klik.Nie wiem czy tak samo jest w E39.Okazało się,że podróbka,która na pierwszy rzut oka wygląda identycznie jak oryginał jest o kilka mm wyższa i troszkę dłuższa.Musialem zrobić prowizorkę aby ją zamocować i gdy tylko pojade do Polski kupię oryginał i to badziewie wywalę.Dodam jeszcze,że jest permanentnie zaparowana w środku.Odradzam kupno podróbek...lepiej kupić oryginalną używkę.
Opublikowano
witam. montaz podejrzewam podobny chociaz u mnie nie widze zeby byl jakis zamek zaskakujacy... zaraz pojde do garazu i sprobuje jeszcze jedno podejscie zrobic. zgadzam sie z Toba, ze oryginal lepszy ale mnie sie w ogóle nie widzi. depo jest dosc dobra firma jezeli chodzi o zamienniki... kupowalam juz nie raz do busa i nigdy nie bylo problemow z montazem... nie mam za bardzo pomyslu na co zamontowac halki. strasznie slabe dojscie ( nie chcialabym sciagac zderzaka) zeby cos madrego wlozyc, no a lipy tez nie chcemy. no coz jezeli sie nie da to bede jezdzic bez... uroku za duzo autko nie straci :D pozdrawiam
Opublikowano
A ja nie miałem jakichś większych problemów z montażem tych depo. Całkiem idealnie jak oryginał może nie leżą, ale tragedii nie ma. Jedynym minusem tych zamienników, jest to, że często od wewnątrz parują...

BMW E39 530dA Orientblau Metalic

http://img11.imageshack.us/img11/9696/podpisyv.jpg

Galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=146383

Elektronika samochodowa Tomasz Pyszka tel: 602 757 397

http://www.mechatronika.krakow.pl/

Opublikowano

he he .. no moze i jestem blondynka ale widzisz to nie jest takie oczywiste na co przykrecic halogeny... wkretek ,srubek, podkladek mam od groma ale to wszystko bardzo tandetnie wyglada. myslalam ze moze sa jakies specjalne " sruby" :) , ktore nie wymagaja kombinowania.. bo te otwory od mocowania w zderzaku maja duzo wieksza srednice niz te, które sa przy halkach...wiec efekt jest taki ze wkrecam w " powietrze". myslalam zeby za mocowaniem w zderzaku zakrecic nakretka ale nie wiem czy ma to racje bytu

dodam ze kupilam auto bez halogenow ale instalacja jest. gdybym miala stare i chcialabym tylko wymienic na nowe to nie byloby problemu :D ( przykrecam na to co bylo) taka ciemna nie jestem :D

Opublikowano
Oj to w takim razie nie wiem, bo u mnie było to na zasadzie plug&play. Wykręciłem stare i włożyłem nowe, bez kombinacji. No może poza zeszlifowaniem kantów żarówki H7, bo nie pasowała idealnie do zamiennika Depo...

BMW E39 530dA Orientblau Metalic

http://img11.imageshack.us/img11/9696/podpisyv.jpg

Galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=146383

Elektronika samochodowa Tomasz Pyszka tel: 602 757 397

http://www.mechatronika.krakow.pl/

Opublikowano
no Ty masz zapewne poliftowy zderzak to i moze mocowanie inne... u mnie tak kolorowo nie jest.
Opublikowano
no wlasnie tez zmieniam na takie :) inne nie wchodza w gre :nienie:
Opublikowano
Jeśli dobrze myślę,to brakuje ci takich blaszek które wsuwa się na plastik zderzaka i jest w nich otworek z takim jakby kawałkiem gwintu.Wtedy wkręt nie będzie wkręcał się w powietrze.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
mam takie blaszki wlasnie ale nie wchodza na te uchwyty przy zderzaku. jak sie troche zagrzeje to pojde spróbowac jeszcze raz. na spokojnie to moze pojdzie
  • Moderatorzy
Opublikowano

Powinny byc blaszki takie podobne do takich dołączanych do głośników.

A jeszcze jedno,czy zauważyliście że większość podróbkowych halogenów jest nie homologowana.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

he he halogeny zalozone ( blaszki pomogly) tylko... "maly" problem wystapil - stracilam prawe oko :( postojowe ok, dlugie ok a mijania prawego nie ma...

przelozylam zarowke z lewej lampy bo myslalam ze spalona ale tez nic- jak pech to pech- chyba nie bylo mi dane zakladac przeciwmglowych :) z tego co wiem to w autku nie ma przekaznikow czyli moze ze cos z plytka LCM albo instalka - rece opadaja :duh: