Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Póki pogoda jakaś normalna nie będzie to i tak nie pojade jej obejrzeć bo mam 300 km w jedną strone a drogi u mnie masakrycznie zasypane.

A może jest ktoś na forum ze Świebodzic i mógłby ją obejrzeć ?

Póki co czekam na VIN. :) To malowanie troche mnie martwi, sprzedający bardzo niepewnie o tym mówil, może faktycznie nie ma pojęcia co było malowane, ale z drugiej strony auto ma 11 lat i Włoch więc nie ma co się dziwić.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

90% aut z Włoch jest malowanych, także dużo młodszych niz to. Tym bym sie nie przejmował, jesli jest to zrobione dobrze i ze smakiem. Plus auta z Włoch jest taki, ze bedzie zero korozji, tłumik bedzie zdrowy itp...

Tam otarcia aut, wgniotki , poobijane i pourywane zderzaki to norma w wiekszosci miast, wiec jak auto idzie na sprzedaz to musi byc pomalowane, żeby dobrze wyglądało. Jak masz mozliwosc to obejzyj te auto z blacharzem-lakiernikiem, wezcie tester lakieru, sprrawdzcie czy cwiartka nie była wstawiana, ale raczej w to wątpie. Prędzej jakas mała stłuczka przodem plus byly otarcia na calym aucie, to wygodniej im bylo pomalowac juz cały samochod jak i tak przód robili. Zresztą nie ma co wróżyć z fusów...cena nie jest wysoka, więc w razie czego zostanie Ci pare złotych na dopracowanie ewentualnych usterek.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Przypomniało mi się jeszcze, że facet mówił o święcącej się poduszcze pasażera, niby podpinał pod komputer i pokazało mu błąd na kostce...

Panowie czy klapa bagażnika od m3 jak ta ( http://desmond.imageshack.us/Himg803/scaled.php?server=803&filename=46339123828208b693b0b.jpg&res=medium )

to jest cała klapa czy to jakiś spoiler ? I czy błotniki tylne w m3 są do niej wyprofilowane czy są takie same jak w zwykłej coupe ?

Opublikowano
VIN:

WBABL31010JX38364

:)

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABL31010JX38364

Kod typu BL31

Typ 318CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TOPASBLAU METALLIC (364)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2001-07-06

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S279A LT/ALY WHEELS STAR SPOKE 45 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 45

S433A INTERIOR TRIM Listwy wewnętrzne

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD CHANGER I-BUS PREPARATION Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S855A LANGUAGE VERSION ITALIAN Wersja językowa, włoski

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S884A ITALIAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. włoski

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

S928A TYIRE CONTROL Sterowanie opon

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Dziekuje za rozszyfrowanie :)

I co to mówi bardziej znającym się na rzeczy ludziom niż ja ? :P

Nie widzę skórzanej tapicerki w tym spisie więc dokładana jest między czasie ?

Co to znaczy ? S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Opublikowano
Witam, nowego tematu nie będę zakładał

Ja jednak sugeruje założenie nowego tematu plus VIN do rozkodowania.

Na pierwszy rzut oka przód mieni się w różnych odcieniach srebra.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba nie musisz zakładać. był na dniach opisywany, tylko w tym bałaganie nie chce mi się szukać.

jak każdy by zakładał temat w/g regulaminu to wtedy może i tak

więc jakbys następny dawał to nie doklejaj tylko nowy i opisz jak Pan Bóg przykazał :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Jeśli za 4 tys. euro można kupić bezwypadkowe autko z niewielkim przebiegiem to chyba nie ma co szukać auta w Polsce :mad2:

A tak na serio to zalecam mega ostrożność.

Freude am fahren

Opublikowano

To auto już tak wisi z 2 miesiące(jeśli rejestracje oryginalne, to 3 miesiące w kraju), na zdjęciach nie widać niczego niepokojącego.

Zacznij od VIN-u.

A no i pamiętaj, kupując auto nie zarejestrowane, Twoja ostrożność zwiększa się x10.

Opublikowano

Myślicie ,ze ta niebieska lepsza ?

Co z tego VINu wynika niebieskiej ? Skóra dołożona ? Coś niepokojącego zauważyliście ?

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn. - co to znaczy?

Opublikowano
Niestety po rozkodowaniu VINu tej niebieskiej coś zamilkliście :(

Proszę więc o ocene tej : http://otomoto.pl/bmw-320-coupe-C22096470.html

Co do niebieskiej, to mniej-wiecej wiesz co o niej myślec. Nic nie zastąpi osobistego obejzenia auta. Ocena ze sredniej jakosci zdjec jest jak wróżenie z fusów. Poamga odrzucic tylko ewidentnie najgorsze auta, które na pierwszy rzut oka są do niczego. Niebieska przeszła w miarę pozytwnie wstępną ocenę, reszta jest tylko w Twoich rękach.

Wklejajac tylko linki do kolejnych ogłoszeń nigdy nie kupisz auta.

Obejrzysz 5-7 egzemplarzy, to będziesz wiedział czego sie spodziewac za tę kasę. Wtedy sam wybierzesz te auto, które bedzie najbardziej Ci pasowało. Nie licz na to, że po ocenie na forum kupisz pierwsze auto po które pojedziesz. Rzadko tak sie udaje.

Opublikowano
Niestety po rozkodowaniu VINu tej niebieskiej coś zamilkliście :(

Proszę więc o ocene tej : http://otomoto.pl/bmw-320-coupe-C22096470.html

Srebrna tez nie wygląda zle na pierwszy rzut oka. Ale kupujesz auto nieoplacone, wiec dojdzie minimum ze 3 tys zł na opłaty. Auto od handlarza, wiec czujnosc wzmożona. Prawdopodbnie trzeba podpsiac umowe "na Niemca", co czasem zle sie kończy. Auto bardzo tanie jak na 2002 rok i tak niski org. przebieg.

Dodatkowo masz duzy rozrzut silnikow, od 2.0d przez 318i po 2.2 benzyna. Najlepiej przejedz sie każdym z nich i zobacz co najbardziej Ci pasuje, a co ewidentnie Ci nie pasuje. I wybierz auto w najlepszym stanie, nie kierując sie silnikiem czy kolorem wnętrza.

Opublikowano

Dzięki Maćku za odpowiedź. Nie liczę na to ,że dzięki opiniom na forum kupie auto, własnie o to mi chodzi by odrzucić bubla ponieważ np do niebieskiej mam 300 km w jedną stronę.

Zacznę jeździć i oglądać jak się te śnieżyce skończą :)

Pytałem tylko o ten VIN, co Wam to mówi bo mi niewiele, nigdy nie miałem styczności z BMW, silnik to dla mnie troszkę mniejszy problem, najbardziej zależy mi na zdrowej budzie i pięknym wnętrzu bo lubię modzić ;)

Opublikowano
W VIN-ie niebieskiej żadnych nieścisłości, no ale to nie problem wymienić jakiś element (np. świateł) na ten sam.

Jak to nie ma nieścisłości? :roll:

Po 1 tapicerka była taka :

http://img508.imageshack.us/img508/3514/dsc08323op9.jpg

I kierownica taka :

http://dray.pl/bmw/e39/1.jpg

A to o co pytasz - S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn. tzn. Brak zabezpieczenia na czas transportu z fabryki do odbiorcy (salonu).

A ta srebrna wygląda całkiem fajnie, z tego co widzę to może coś się działo z lewym przednim błotnikiem (chyba inny odcień)

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Aha, czyli to niezły ulep...

Wielkie dzieki za konkretną odpowiedz. :cool2:

Szukam dalej...

Opublikowano
Czy ulep tego nie wiemy, można zapytać właściciela czy sam to wymieniał, może ma oryginalne wnętrze w garażu :) Jedyne co można powiedzieć to że zmiana na +
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ludzie, kupujecie 10-letnie pojazdy, a marudzicie jak stare baby. Czy wam się wydaje, że użytkownik auta kupił go dla Was? NIE, on go kupił dla siebie i jak przyszedł moment sprzedaży sprzedaje go w takim czy innym stanie. I większość to zwykli kierowcy, użytkownicy, a nie przewrażliwieni pedanci.

Auto bite - źle, /ok/ ale ryski na zderzaku - źle, tapicerka czy kierownica nie ta- źle, wychodzi że najlepiej auto pomalować i wyplakować przed zdjęciami, a potem odstawić na dywan i nie używać no bo jak, ma być jak salonówka. :duh:

Zachowujecie się jak by chodziło o zakup auta 2-3 letniego, a nie 10 i więcej. :lol:

Opublikowano
Wiesz, tu raczej chodzi o to, że kupujący liczy, mimo wszystko, na odrobinę szczerości ze strony sprzedającego. Zwykłej, ludzkiej szczerości. Kupujący, którzy nie korzystają z forów takich, jak to, to oni właśnie raczej są z gatunku "szukam VAGiny '99-'01 tylko TDI bezwypadek z przebiegiem <150.000". Nawet jak ktoś wrzuci tu ogłoszenie z wypucowanym strzuclem od handlarza w nadziei, że to ta właśnie okazja życia, to szybko się przekonuje, staraniem forumowiczów, jak to faktycznie jest. Po prostu chodzi o to, żeby rok 2002 okazał się 2002, a nie 12.2001 itd.
Opublikowano
BaX - bardzo ale to bardzo się mylisz co do mojej osoby, miałem wiele aut ale jeszcze nie miałem BMW, po to jest forum i po to założyłem ten temat jak i wiele innych ludzi zakłada podobne bo nie mieli styczności z tą marką i nie chcą jeździć po 300 km by wrócić z niczym. Nikt tu nie wybrzydza a przynajmniej nie ja, że jakiś element jest porysowany więc Twoje emocje są zbędne ;)