Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Poharatany i zwisający przedni zderzak M-pak(zapewne dokładany), brak zaślepek przy halogenach, chińskie kierunkowskazy, felgi również( no ale sprz. pisze że M6 :D ), mam wrażenie jak by tylne nadkola/błotniki były 'przerabiane' , po kierownicy przebieg x 2 , ciekawe czy środek oryginalny :roll: gałka nie. Widzę że z 320d zmiana na benzynkę w gazie, byle byś nie skończył na 5 w kombi :P
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Auto sporo czasu już wisi na allegro.

Zdjęcia, czy na prawdę tak ciężko wykonać 4 normalne zdjęcia przód/tył/prawy,lewy bok ? :duh:

Przedni zderzak trochę porysowany,

Przednie lampy zmienianie, kierunki nieoryginalne, ale to w opisie faktycznie jest napisane.

Tylne opony to chyba trochę za duże, no i te alufelgi(chińskie), kwestia gustu.

Gałka zmieniana

Opublikowano

Nie nie to nie tak. :P Ogólnie szukałem a4 b6 ale od dawna bardzo podoba mi się e46 coupe, szukajac bmw napotkałem tamtego sedana w którym bardzo spodobało mi się wnętrze. Ale coupe priorytet, z combi tylko Audi mi się podoba :)

Ale mam dylemat czy kupić starsze coupe i dofinansować sobie ją czy kupić młodsze a np w 2.0 dieselku ;) Najważniejsze by stan mnie zadowalał :)

Opublikowano

To najpierw odpowiedź sobie do czego ma służyć auto :) Poza przemieszczaniem się od punktu A do B.

Będziesz jeździł głównie sam, to bierz coupe, fajna buda, dużo frajdy i można tak wymieniać.

Będziesz tam woził bachory/cement/meble, to odpuść coupe, bo nie praktyczne :D

Opublikowano

Bede jezdził sam, ewentualnie we dwójkę dlatego jestem przekonany co do coupe, dlatego też odpuściłem tego sedana ;)

Zastanawiam się już tylko czy 2.0d po lifcie czy jakaś benzynka przed liftowa która pewnie - 10 tys zł będzie kosztowała.

Wcześniej miałem Astre G OPC którą konkretnie i ze smaczkiem zmodyfikowałem co jest moją pasją . :)

Opublikowano

2.0d po lifcie coupe? to trzeba szukać po 2003 roku i wydatek rzędu 33-34tys. + pakiet wstępny, więc 36tys na start musisz mieć.

Ja polecam benzynę, ale to Ty będziesz tym jeździł, więc jak wybierzesz jakiś konkretnie silnik, to zacznij wklejać konkretne już ogłoszenia, a nie na zasadzie, o te mi się podoba, to wkleję, niech ocenią :)

Opublikowano

Uważam , że silnik jest mniejszym problemem bo prawie każdy jest udany w e46. Nie chce paliwożernego smoka ale i muła.

Czy przed czy też po lifcie też jakoś większego znaczenia nie ma bo lifting to była kosmetyka. Najważniejsze, żeby był bezwypadkowy i w zadawalającym mnie stanie ;)

Gdyby miał półskórę, aluminiowe wstawki, czarną podsufitkę i navi to byłaby ideałem ;D ale ,że nie można mieć wszystkiego to navi mogę sobie sam wrzucić :P

Opublikowano

To jest jeden z tych najtrwalszych silników godny polecenia :)

Co do samochodu to nie wydaje mi się aby w takiej konfiguracji wyjechał z fabryki...

Może się mylę, będziemy mądrzejsi jeśli skombinujesz VIN.

Zdjęcie numer 7 - siedzenia od strony kierowcy, jakaś naklejka tam była na siłę usuwana na domknięciu drzwi - pewnie z datą i przebiegiem przy serwisie olejowym :D

Opublikowano

Wnętrze jest kosaaaaaaaaaaaaaa ! A to dla mnie ważne bo jeżdząc spedzam czas w środku auta a nie na zewnątrz. :P

Ten silnik pewnie bedzie palił tyle co i 2.0 jakieś 170 konne ? :D

Opublikowano (edytowane)

Silnik, ja mam taki i daje rade, do 140 idzie fajnie. Potem już gorzej, zatem do poruszenia się po mieście styka. Jest dynamiczny i na światłach nie zamula :D

+ bardzo ekonomiczny i mało awaryjny :)

Moje spalanie, 6.5- trasa, 8-8,5-miasto. Nawet jak mu daje po gazie to około 9, nie udało mi się powyżej 10 :)

Edytowane przez david89
Opublikowano

Takie spalanie bardzo mi odpowiada :) Auto potrzebuje głównie do miasta i na 4 wyjazdy po 80 km w miesiącu.

No ale najważniejsze to oceńcie mi bude, czy jest coś podejrzanego bo środkiem zajarany jestem niesamowicie. ;)

Opublikowano

Mi brakuje grzanych siedzeń :D

Mam skórę i nie wyobrażam sobie brak grzania, a tym bardziej w zimę.

Co do autka, widać zadbane, a takie pytanie, czy grill czasami nie jest chrom? a ma być czarny ? (to chyba wersja shadow line?)

Poza tym u mnie akumulator z tego co pamiętam jest przykryty osłoną plastikową, a tutaj brak.

Opublikowano

Kupowanie BMW z małym motorem

jak dla mnie mija się z celem :)

te motory 1,6 1,8

palą nie mało a stoi się w miejscu.

Jak kupować to nie ma co się szczypać

V12, V8 lub rzędową 6 :]

Ale to moja opinia

freude am fahren

Opublikowano

Bedzie mało to SWAPA zrobie. :P

Najważniejsze póki co żeby buda była zdrowa dlatego czekam na opinie ;)

I musi być w miarę ekonomiczne więc jest dobra baza by pierwsze BMW zagościło w rodzinie i pozwoliło się w sobie zakochać ;)

Opublikowano
Jest tutaj możliwość kasowania postów jeśli nikt po mnie nic nie napisał ?
Opublikowano
Nerki jak już kolega wyżej pisał powinny być z czarnym środkiem, wydaje mi się że linia drzwi z lewej strony się nie zgrywa z tylnym błotnikiem, nieoryginalne wnętrze a przez to trudniej będzie zweryfikować czy przebieg jest realny, zadzwoń do gościa i wyciągnij VIN choć jak dla mnie idziesz w złą stronę jeśli chodzi o wybór silnika. Pisałeś że masz do wydania ok. 30k z tego co pamiętam i na Twoim miejscu celował bym w 328Ci - frajda z jazdy zrekompensuje większe spalanie niż w 318Ci :) A jeśli nie 2.8 to wrócił bym to szukania 320Cd/320d :wink:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Może i macie racje. Ale jeśli wiekszy silnik to niestety z LPG bym szukał raczej...

Mam nadzieje, że nie napalając się na pierwszą lepszą coś znajdziemy sensownego ;)

Opublikowano

Choć i tak bym się przyjrzał tej 318Ci, bo ładna jest, wiadomo auto ma 11 lat, więc coś tam mogło być robione. Nawet jak przód był robiony, to raczej dobrze poskładany, więc może wielkiej przygody nie miał.

Ja szukałem przez pół roku betki, po obejrzeniu kilkunastu aut, pogodziłem się z faktem, że piękne i bezwypadkowe to w salonie. Kupiłem zadbaną 318 Ci, fakt miała robiony przód, ale dobrze zrobiony, wszystko inne w stanie świetnym. I jeszcze co do szukania bezwypadkowego auta, mój tata ma 5 letnią lagunę i przez ostatnie 2 lata, miał 4 stłuczki(żadna z jego winy), prócz dachu, auto miało już malowany każdy element + wymieniany przedni i tylni zderzak, choć żadna stłuczka nie była groźna, o lekkie wgniecenia, pęknięcia, ale jak ktoś by przeleciał miernikiem, to wszędzie wyskoczy że malowane.

Wiadomo, warto przyjrzeć się nieścisłością, które widać na zdjęciach, ale bądź przygotowany, że 11 letnie auto raczej miało większą/mniejszą przygodę.

No i jak będziesz przeglądał kolejne ogłoszenia, to sam pewnie dojdziesz do takich wniosków :D aaa i im większy silnik, tym większe prawdopodobieństwo jakieś przygody :D

Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-318-C22872349.html

Panowie co o niej sądzicie ? Co to za silnik - jaką ma reputacje ? ;)

Szczerze? Na pierwszy i drugi rzut oka jest to najlepsze coupe jakie widziałem na allegro przez ostatnie kilka miesięcy w tej kwocie. Jedz, oglądaj, jak nie wyjdzie nic strasznego to zbij parę złotych i kupuj. Bo ktoś może Cię wyprzedzic, bo auto wygląda na prawdę dobrze.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Dzwoniłem, VIN mam dostać pod wieczór.

Autem sprzedający jeździ rok, było sprowadzone z Włoch i "było malowane bo było porysowane" ale co było malowane to tego nie wie.

Siedzenia niestety nie są podgrzewane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Siedzenia niestety nie są podgrzewane.

Włoch to tak bywa.

akurat to nie jest problem.

moja bardzo szybko się nagrzewa.

swoje może dwa razy w życiu używałem w ramach testu bardziej czy grzeją.

używam tak często jak sterowanie radiem w kierownicy :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały