Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co prawda wyposażenie nie jest jakieś rewelacyjne. Ma ksenony ale nawigacji już brak, skóry chyba też nie ma, skrzynia manualna. Jedna istotna rzecz. Ten rocznik z takim przebiegiem i w takiej cenie śmierdzi na odległość i na pewno inni to potwierdzą. Takiego samochodu o takich parametrach z którym jest wszystko ok sądzę że nawet za 50tys nie kupi a co dopiero za 43k. Smród. Poproś o VIN. Jak nie poda masz odpowiedź.
Opublikowano

No to skoro mówi, że nie potrzeba to nie potrzeba :lol: Zapłać, kup bez patrzenia najlepiej, o papiery nie pytaj bo po co, przecież to nie papiery jeżdża a samochód. Kufa, co za bezczelny typ, nie potrzeba, no masz...

Rozumiem, że po takiej gadce tego śmiecia wiesz co dalej zrobić :)

Opublikowano

Nie uwierzę w to że poprzedni właściciel kupił nowy samochód w ASO i go nie serwisował. Wybacz, ja w cuda nie wierzę. Tym bardziej że niemiec czy belg (nie wiem skąd sprowadzany samochód) serwisuje samochody do samego końca. Historia serwisowa jest a powód dla którego właściciel odmawia podania VINu chyba jest znany i nie trzeba głośno o tym mówić. Omijaj tej samochód z daleka. Jeśli szukasz samochodu z tego rocznika to patrz powyżej 60tys. Poniżej nie ma szans na znalezienie dobrego egzemplarza.

Przyjrzyj się tylnym prawym drzwiom. Widać na nich podłużne wgniecenie która zachodzi na tylny błotnik. A to zapewne tylko 1% tego jak to auto było uszkodzone przedtem.

Spójrz również na szpary gdzie maska schodzi się z błotnikiem i gdzie z błotnikiem schodzi się zderzak:

http://img51.imageshack.us/img51/3497/c219305123.jpg

Szyba pewnie też każda z innego rocznika.

Opublikowano
Za tą cenę ten rocznik niemożliwe.Ale jak czytam posty przedmówcy jasnowidza to :roll: .Gość ze zdjęcia wszystko wywróży.Pytanie? A WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ ORYGINALNE SPASOWANIE NOWEGO BMW W SALONIE? Niestety zdarza się często że szpary nie są równe.Jedz oglądnij ze swoim miernikiem z allegro za 120zł potem napisz co o tym myślisz.No chyba że jesteś jasnowidzem to przepraszam.
Opublikowano
Tu nie trzeba być jasnowidzem żeby zobaczyć że maska jest jakby zapadnięta. Wybacz ale taki z fabryki nie wyjechał na pewno. Poza tym jesli samochód sprowadzany z niemiec to szyba czołowa była wymieniana bo brakuje nalepki ekologicznej. Jest tam tylko coś podłożone w to miejsce co widać dobrze na zdjęciu ze środka samochodu ale nalepki brak, choć to nie jest wyznacznikiem bo tak jak mówię samochód mógł być sprowadzony z innego państwa.
Opublikowano
e90 2009 w tej cenie?? Świat schodzi na psy :). I auto bez VINu. Na drzewo.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Za tą cenę ten rocznik niemożliwe.Ale jak czytam posty przedmówcy jasnowidza to :roll: .Gość ze zdjęcia wszystko wywróży.Pytanie? A WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ ORYGINALNE SPASOWANIE NOWEGO BMW W SALONIE? Niestety zdarza się często że szpary nie są równe.Jedz oglądnij ze swoim miernikiem z allegro za 120zł potem napisz co o tym myślisz.No chyba że jesteś jasnowidzem to przepraszam.

Zdjęcie jest w miarę dobrej jakosci i bardzo dobrze widać co się dzieje z przodem auta. Co do spasowania nowego BMW w salonie. Wydrukuj sobie to zdjęcie i idz do salonu porównać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkoda, że diesel bo bym teraz już po nią jechał. Promocja lepsza jak w dyskontach spożywczych. Zapytaj Pana sprzedającego co jest wliczone w tę cenę bo chyba nie całe auto.
Krzysztof
Opublikowano
Dzwoniłem do Pana. Twierdzi że samochód został sprowadzony z Włoch, miał tylko delikatnie przytarty bok i zostało to już naprawione. Nawet nie trzeba było wymieniać elementów to było lekkie draśnięcie :D. VINu Pan nie poda bo powiedział że to mi i tak nic nie da bo nie będę do Włoch jechał po to żeby sprawdzić samochód (widać albo nie ma pojęcia albo rżnie głupa bo samochód można sprawdzić w pierwszym lepszym ASO BMW). Sądząc po cenie to przebieg skręcony o 100tys i samochód musiał być zdrowo rąbnięty skoro jest w takiej cenie bo Włosi lekko uszkodzone samochody naprawiają, tym bardziej że to młody egzemplarz.
Opublikowano
BMW ma jedną główną bazę i w Polskim ASO po numerze VIN sprawdzi każdy jeden samochód, przynajmniej europejski, nie wiem jak to jest z samochodami ze stanów.
Opublikowano
Przecież w Polskim ASO nie sprawdzi się historii samochodu z Włoch - chyba że coś się zmieniło?

Na razie chodzi tylko o rozkodowanie VIN. Nic więcej, ale widzę że nawet tego się nie uzyska.

Opublikowano
BMW ma jedną główną bazę i w Polskim ASO po numerze VIN sprawdzi każdy jeden samochód, przynajmniej europejski, nie wiem jak to jest z samochodami ze stanów.

Wydaje mi się kolego że jesteś w błędzie, bo jak kiedyś pytałem to powiedzieli mi że maja DE i PL. Włoch nie da rady sprawdzić.

Opublikowano
No to mówię, powiedział że była lekko przytarta z prawej strony, nawet nie musiał wymieniać elementów tylko polakierowane wszystko zostało od początku i to była cała naprawa ale wierzycie w to? Bo ja nie. Jak już wspomniałem, Włosi lekko uszkodzone samochody również naprawiają tym bardziej taki świeży samochód. Przecież sprzedając niespełna 3 letnie samochód który rzekomo jest przyrysowany dostaje się ostro po dupie. Wiem coś w tym temacie bo mam rodzinę we Włoszech i za jakieś 3 miesiące zaczynam poszukiwania trójeczki dla siebie w Polsce. Jak nic nie znajdę sensownego to planuję wyjechać sobie na 2 tygodnie w wakacje do Włoch i stamtąd coś przywieźć. Jak sie poszuka to i tam można znaleźć coś fajnego w rozsądnej cenie.
Opublikowano

Wydaje mi się kolego że jesteś w błędzie, bo jak kiedyś pytałem to powiedzieli mi że maja DE i PL. Włoch nie da rady sprawdzić.

Być może że tak jest. Nie będę się kłócił bo tego nie wiem. Wiem tylko że historię samochodu z Niemiec sprawdzi na 100%. Napisałem że można bo słyszałem od kogoś że ponoć BMW posiada jedną dużą bazę danych i każdy europejski samochód można sprawdzić ale są to wiadomości gdzieś tam usłyszane i osobiście ich nie sprawdzałem. Ale zawsze można zadzwonić do Włoch. Myślę że powinni podać historię serwisową i nie robili by problemów.

Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-318-model-po-liftingu-C21930512.html

a co sadzicie o tym aucie ?

sprowadzone z wloch. brak historii serwisowej.

Kolego wrzucasz do dyskusji samochody o których z racji kraju skąd przyjechały, stanu, treści ogłoszenia i lokalizacji sprzedającego można nazwać tylko słowem jakie tutaj jest zakazane ... zdaj może sobie trochę trudu i poczytaj o takich egzemplarzach i takich ogłoszeniach bo jest wiele na ten temat ...bezmyślne wrzucanie tematu "a co o tym sądzicie?" nie jest dobrym początkiem "bycia" na forum o ile taki masz zamiar ...

Opublikowano

Zdjęcia w mrocznym lesie, żeby nie można zidentyfikować miejsca w którym było zrobione :).

Samochód jest z Rzymu prawdopodobnie. Tam można spotkać tańsze auta, ale zawsze malowane. Nie koniecznie musiała być mocno walona.

Wyposażenie jest bardzo słabe, silnik najgorszy i pewnie rocznik 2008. Tak mi się zdaje. Cena na pewno adekwatna do stanu.

VIN to konieczność.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Zdjęcia w mrocznym lesie, żeby nie można zidentyfikować miejsca w którym było zrobione :).

Samochód jest z Rzymu prawdopodobnie. Tam można spotkać tańsze auta, ale zawsze malowane. Nie koniecznie musiała być mocno walona.

Wyposażenie jest bardzo słabe, silnik najgorszy i pewnie rocznik 2008. Tak mi się zdaje. Cena na pewno adekwatna do stanu.

VIN to konieczność.

Tak, we Włoszech faktycznie samochody są tańsze i nieco mniej zadbane co wcale nie oznacza że nie można znaleźć naprawdę fajnego i bezwypadkowego egzemplarza. Nie zmienia to jednak faktu że nawet delikatnie zarysowanego samochodu za taką cenę we Włoszech znaleźć się po prostu nie da. W tej chwili on jest wart 10k euro. Odliczając koszty sprowadzenia i zarobek dla sprzedającego musiał on za niego zapłacić max 9k euro. To jest nie realne aby za takie pieniądze kupić we Włoszech BMW z tego rocznika i z takim przebiegiem. Nawet jeśli on będzie posiadał jakiś drobne defekty w postaci otarć czy wgnieceń. Poza tym widać po zdjęciach że przód był robiony na 100%.

Opublikowano

Zgadza się, mało prawdopodobne, aby kupić to za 9k EURO/

Jest szansa jeszcze taka, że samochód jest dalej w jakimś kredycie, został skradziony, albo nie ma do niego kompletu dokumentów. Możliwe też, że został kupiony za kwotę netto a VAT nie został zapłacony.

Generalnie rozwaga i skrupulatność przy kupnie wymagana. Trzeba by go sprawdzić w ERP, przed kupnem wydać kilka stówek na przetrzepanie go pod każdym kątem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ja uważam że szkoda pieniędzy na wywalanie ich w celu sprawdzenia samochodu który już na pierwszy rzut oka śmierdzi z daleka. Sprawdza się auta które są w pewien sposób wiarygodne. To do wiarygodnych z całą pewnością nie należy.