Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są akumulatory kwasowo-ołowiowe (zwykłe) i AGM, dobór tych akumulatorów jest uzależniony od wyposażenia pojazdów, jeśli auto posiada więcej urządzeń które pobierają duże ilości prądu to fabryka montowała baterię AGM.
Opublikowano
Tylko problem polega ze w aucie jest jakis inny akumulator który nie jest orginalny wiec nie wiadomo co teraz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zadzwon do ASO podaj im VIN i powinni powiedzieć jaki ma być u Ciebie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego,w czym masz problem. Wejdź na stronę varty lub Boscha w konfigurator i dobierz sobie akumulator. Chyba ze chcesz wydac wiecej to dzwon do ASO i kupuj "oryginalny".

Pamietaj jednak zeby nowy akumulator zameldowac. I tyle.

Takie dobieranie akumulatora poprzez strony Varty czy Boscha to można stosować w przypadku kiedy nie ma systemu IBS, w E60 baterie nie są dobierane na podstawie pojemności silnika tylko od ilości dodatkowego wyposażenia a na tych stronach co podałeś dobierają do pojemności silnika. Ja np. mam silnik 2.0 diesel a mam zamontowany fabrycznie najmocniejszy akumulator AGM jaki BMW wkładało ze względu na posiadanie Webasto.

Ps. A z tego co wiem to informacje w ASO nic nie kosztują.