Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem a za razem duży a mianowicie jakie powinno być ładowanie??Dodam że posiadam 530dz 2004 roku.A ładowanie na switłach wynosi 14,7/14,8v i jedni twierdza że jest to za duże ładowanie,a znów inni ze jest dobre bo w tym modelu jest wyższe... Prosił bym o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam mam mały problem a za razem duży a mianowicie jakie powinno być ładowanie??Dodam że posiadam 530dz 2004 roku.A ładowanie na switłach wynosi 14,7/14,8v i jedni twierdza że jest to za duże ładowanie,a znów inni ze jest dobre bo w tym modelu jest wyższe... Prosił bym o pomoc

A dzieje się coś z autem ? W naszych samochodach z IBS-em ładowanie jest zmienne i takie wartości jakie masz są ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie to samo ladowanie czasem podczas silnych mrozow to 15,1v :shock:Z autem nic sie nie dzieje.
Opublikowano

u mnie przy mrozach w ukrytym menu tez 14.8-15.1 po wymianie akumulatora na nowy,

a na mierniku przy akumulatorze tylko 14.7-14.8 i w sumie nic sie niedzieje i jest ok.

mysle ze to na mierniku dokladniejsze,ale na pewno to niewiem...