Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie potrzebuje pomocy przy zakupie BMW 335 D 2007 < szukam cukierka i niechcialbym sie nadziac naco w takim razie zwracac uwage z gory dzieki dodam ze na auto moge przeznaczyc ok 23-24 tys euro
Opublikowano
Przede wszystkim takich tematów były dziesiątki. Piszesz pierwszy post, nie zadając sobie trudu przeszukania forum. Z kolei jak już zadajesz pytanie to nieprecyzyjne (choćby jaka wersja nadwozia?). Generalnie za 23 - 25 tys EUR powinieneś być w stanie znaleźć przyzwoity, nieźle wyposażony i bezwypadkowy egzemplarz z 2007 roku, ale bez bliższych informacji nie sądzę aby ktokolwiek mógł Ci na forum pomóc.
Opublikowano
szukam oczywiscie wersji nadwozia coupe ,cukierek oznacza auto z bardzo dobrej reki zadbane i bezwypadkowe ,chcac pomocy oczekuje takich zeczy jak opis i zdjecia z ktorymi bede mogl porownac auto z np M-pakiet z zewnacz i wewnatrz ,czy wersja wychodzila z czarna podsufitowka ,lampami biksenonowymi i jak je rozpoznac ,interesuja mnie detale poniewaz auto ma kosztowac nie male pieniadze na ktore ciezko pracuje w naszym kraju i chcialbym wejsc do gamy posiadaczy aut BMW ,poniewaz teraz jezdze VW TUAREG 5,0 TDI z 2004 roku i czas na zmiane pozdrawiam i z gory dziekuje
Opublikowano

HA! HA ! No to jest piękne i idealne dla Dody :lol: Nie martw się ludzie niech sobie myślą ... Nie martw się .... HA! HA ! :duh:

:cool2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Zakladajac ze bedziesz wykorzystywac mozliwosci samochodu skupilbym sie na tym zeby byl w pelni bezwypadkowy. M pakiety w srodku czy czarne podsufitki nie pomoga przy awaryjnym hamowaniu z 250km/h czy nie zastapia braku poduszek przy odpukac jakims dzwonie.

Malowany dach - nie wnikasz czy po gradzie czy po przeszczepie z innego szukasz dalej.

Ja bym postawil na w pelni oryginalny lakier z zewnatrz plus wszystkie blachy w bagazniku do ktorych mozna sie dostac. Jezeli chodzi o przod to blotniki zdezak i maske mozna dobrac z uzywek z oryginalnym lakierem wiec to trzeba potwierdzic z doswiadczonym blacharzem (ocena komory silnika i podwozia w poszukiwaniu sladow wspawania nowego przodu)

Opublikowano
Jezeli chodzi o przod to blotniki zdezak i maske mozna dobrac z uzywek z oryginalnym lakierem wiec to trzeba potwierdzic z doswiadczonym blacharzem (ocena komory silnika i podwozia w poszukiwaniu sladow wspawania nowego przodu)

Co ty w ogóle piszesz ? Maske dobierzesz bez malowania ? Chyba jedną na 100 tys.( poza tym zawsze są rożnice w odcieniu i się maluję element ), a na zderzaku i tak nie wyjdzie czy był malowany.

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Tak, da się kupić części elementów blacharki pod kolor i to nie 1 na 100 tyś!!

Nie trzeba malować a auto po sprawdzeniu pobieżnie miernikiem jest bezwypadkowe.

11. Grubość lakieru

Rewelacyjnym sposobem na oszukiwanie kupujących wyposażonych w czujnik grubości lakieru, jest montaż używanych części karoseryjnych dokupionych "pod kolor". W praktyce można zatem byle jak ponaciągać uszkodzone podłużnice, a później założyć, oryginalną, bezwypadkową maskę, błotniki i zderzak - i samochód pozornie wydaje się bezwypadkowy.

za http://forum.vw-passat.pl/threads/69919-Chcesz-kupic-uzywane-auto-Najpierw-poczytaj-%29

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

A próbowałeś to kolego w jakiś sposób sprawdzić, bo ja już kiedyś kupiłem idealne części w kolor ( byłem pewien, że jest identyczny ) do Nowego partnera i co się okazało, że jest inny odcień i są części do malowania.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

Co ty w ogóle piszesz ? Maske dobierzesz bez malowania ? Chyba jedną na 100 tys.( poza tym zawsze są rożnice w odcieniu i się maluję element ), a na zderzaku i tak nie wyjdzie czy był malowany.

Dokładnie tak bez malowania od razu pod kolor. Akurat Radom jest w czołówce składania wszelkiej masci ulepów. Pogadaj z włascicielami komisów na wylotówce na wawę to może Ci zdradzą inne tajniki :)

Co do pomiaru na plastiku to widzę że też mało wiesz. Poczytaj o miernikach które mierzą nie tylko grubość całkowitą ale też grubość poszczególnych warst (podkład, kolor, klar) i to na dowolnym podłożu.

Opublikowano

Tak, wielokrotnie.... Kolega kupił do swojego Passata drzwi pasażera bo mu sąsiadka wjechała na parkingu.

Inny chłopak znany osobiście :duh: zarabiał zawodowo na Calibrze,E46 i Scirocco. Wprawdzie to wszystko były auta ok 5 letnie więc szansa na trafienie tak samo wyblakłego lakieru była mniejsza ale jakoś trafiało się. Jak jeszcze sprzedawca poleci polerką to powodzenia.

Jak często fabryka zmienia skład konkretnego koloru? Jeśli wypuszczają po parę tysięcy aut w tym samym kolorze w tym samym roczniku to jest szansa na znalezienie tak samo wypłowiałego koloru czy nie?

Trzeba tylko celować mniej więcej w ten sam okres produkcji.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Szansa zawsze jest, ale nie wiadomo czy to co kupiłeś nie było już malowane.

Opublikowano
Też jestem takiego zdania, tylko nie wiadomo kto takie auto naprawiał i jak go naprawiał.

Opublikowano

Powinno sie naprawiac ale zgodnie technologia przewidziana przez producenta a taka naprawa kosztuje czesto wiecej niz wartosc samochodu po naprawie.

"Wasaty Zdzisiek" ktory wspawuje cwiartke z innego samochodu ratujac w ten sposob wraki ktore w cywilizowanych krajach ida do kasacji nie ma nic wspolnego z profesjonalna naprawa.

Edit

Znajomy wpadl rowu sluzbowa nowiutka a6 .

Samochod mial podrapany caly bok i bardzo delikatnie przekoszone nadwozie pekla przedniai tylnia szyba ale nawet nie wypadla.

Firma byla niemiecka pojechal tam na lawecie i po ogledzinach rzeczoznawcy poszedl do kasacji ze wzgledu na naruszona konstrukcje nadwozia. Samochod byl 100 razy lepszy niz wiekszosc naprawianych w polsce wrakow.

.

Opublikowano
Skoro wg oceny niektórych osób na forum: samochodów po stłuczkach, kolizjach wypadkach dzwonach itp nie powinno sie naprawiać to po co aso sprzedaje czesci takie jak płat dachu czy poszycie błotnika tylnego podłużnice krótkie i długie?

Pytanie retoryczne, oczywiście samochody naprawia się, problem jest tylko taki że jak kupujesz używane auto to powinieneś wiedzieć czy kupujesz faktycznie bezwypadkowy egzemplarz, czy nie, a niestety 90% handlarzy ukrywa przed Tobą fakt napraw blacharsko-lakierniczych. Dla mnie stłuczka nie dyskwalifikuje samochodu, o ile mogę zweryfikować zakres napraw wykonanych w związku z nią a sprzedający może mi ten zakres udokumentować. To że tyle osób na forum o tym pisze i że ton tych wypowiedzi sprawia wrażenie że samochodów "z przygodami" należy unikać jak ognia świadczy tylko o skali powyższego problemu.

Opublikowano
no ja rozumiem naprawa naprawienie równa ale wypowiedzi typy jak samochód po wymianie dachu szukaj innego niezależnie z jakiego powodu ten dach był zmieniany, nie sa na miejscu. Jest dużo gorszych rzeczy któe mogly sie przytrafić samochodowi np zalanie które niszczy wiązki sterowniki po wymianie samochód jest bezwypadkowy ale dużo bardziej niebezpieczny w użytkowaniu niż ten po naprawie blacharskiej takie moje zdanie. Mój jest po naprawie blacharskiej i nie widzę aby mój samochód jakoś nadmiernie się psuł czy coś innego choć jest powypadkowy.
Opublikowano

Takie wypowiedzi są jak najbardziej na miejscu. Znacząca większość napraw to totalne partactwo nastawione na niski koszt a nie bezpieczeństwo.

Zamiast wiec dochodzić czy naprawa była wykonana poprawnie lepiej szukać takiego co nie był naprawiany.

Jeżeli jest dokładna dokumentacja tego co było zrobione i jest pewność że dotyczy ona tego konkretnego samochodu a nie jakiegoś innego to OK. Ale jeżeli robił to Heniek w szopie to ja dziękuje.

Jak ktoś chce jeździć samochodem który za granicą jest przeznaczony do kasacji to jego sprawa.

Poza tym nie rozmawiamy o 90-konnym passacie tdi do wożenia jabłek na bazar tylko o samochodzie który po 500-600 metrach ma 200km/h na liczniku :)

Jak pracuje buda na 15 calowych kołach w pasku a jak na 19 calowych w 335 i jak ważne jest jest żeby miała miała fabryczną sztywność chyba nie trzeba tłumaczyć.

Pooglądajcie sobie foty co lepszych rodzynków z bez-wypadkowe.net zobaczcie raporty z carfaxów i to powinno zamknąć temat.

Opublikowano
Panowie potrzebuje pomocy w sprawie motoru czy maja jakies wady ,uklad zawieszenia ,co do aut wypadkowych osobiscie posiadam Centrum napraw powypadkowych i na ten temat info sa mi zbedne od 7 lat siedzialem w VW i chce ta marke zmienic niedawno rozbilem rocznego passat CC i chce wyjsc z tej marki pozdro
Opublikowano

Jezeli chodzi o wady i bolaczki trojki jako takiej to przejzyj archiwum bo wiekszosc juz opisana jak nie dla coupety to dla sedana.

Silnik rzadko spotykany w trojce za to czesto w piatce wiec lepiej zapytaj w dziale e60. Tutaj nie kojarze zeby ktos pisal na jego temat.

Generalnie po tuaregu v10 koszty Cie raczej nie zaskocza, chyba ze silnik polknie klapki od kolektora. :D