Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy mam na oku kupić E90 kombi z silnikiem benz i wstawić instalacje LPG co o tym sądzicie czy lepiej kupić diesla :( ale wiadomo seny paliw nie sa najniższe co wy fachowcy radzicie :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesteś leniem i nie chce Ci się poszukać choć było już o tym dziesiątki wątków. Poza tym zaśmiecasz forum.
Opublikowano
Sorry, że też nie wniosę ale:

Miejscowość: Łudzkie

No to już przegięcie... :mad2:

Już poprawione zdarza się jak możecie to podeślijcie wątek bo nie mogę znaleźć chodzi mi o silnik w benz e90

Opublikowano
Nie znoszą i nie gazuj BMW . Kup OPLA Vectrę z ecotekiem i gazuj o wiele lepiej ten silnik to znosi i nikt nie będzie wytykał palcami . :mrgreen:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Nie znoszą i nie gazuj BMW . Kup OPLA Vectrę z ecotekiem i gazuj o wiele lepiej ten silnik to znosi i nikt nie będzie wytykał palcami . :mrgreen:

Opla to sobie kup ty jak chcesz ja kupie bemke ale nie koniecznie będzie inst gazowa

Opublikowano
Dzieki ale już mam i nigdy bym nie zagazował :mad2: :arrow:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Kiedyś miałem Opelka Vectrę 1.8 ecotec zagazowaną. Wbrew pozorom sporo problemów - częste regulacje, wymiany świec, kabli wysokiego napięcia, szybsze zużycie tłumików, katalizatora, spadek mocy , :mad2: itp, itd. Teraz jeżdżę na gnojówkę :dance: i jedyny problem to nalać full co 700 - 900 km ( jak na razie ). Ja już nie chcę do gazu :naughty:

Pozdrawiam
Opublikowano

Kupuj diesla, ropa ma być tańsza. Koszt instalacji ci się szybko nie zwróci.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Pzdr

kamiloo98 wiesz co chyba tak zrobię bo jak sie ma gaz to ma sie co pierdoli.. a jak nie ma gazu to jest wszystko :cool2: a choćbym założył instalacje lpg to po ilu mi sie dopiero zwróci także nie ma sensu

Opublikowano

Pzdr

Kupuj diesla i czekaj aż ci przy wyprzedzaniu padną wtryski albo będzie trzeba wymienić za chwile turbinę czy też DPF same plusy bo pali 2 litry mniej niż benzynowy silnik. Ale przynajmniej jest w czym wybierać bo wszyscy się diesle pozbywają ( zob. allegro) Nie licz na to ze ropa będzie tańsza bo to nie w interesie rafinerii ani rządu. Co do LPG to zapytaj się fachowców np http://www.abart.com.pl/Galeria/BMW czy maja reklamacje z instalacjami.

Opublikowano

Pzdr

Kupuj diesla i czekaj aż ci przy wyprzedzaniu padną wtryski albo będzie trzeba wymienić za chwile turbinę czy też DPF same plusy bo pali 2 litry mniej niż benzynowy silnik. Ale przynajmniej jest w czym wybierać bo wszyscy się diesle pozbywają ( zob. allegro) Nie licz na to ze ropa będzie tańsza bo to nie w interesie rafinerii ani rządu. Co do LPG to zapytaj się fachowców np http://www.abart.com.pl/Galeria/BMW czy maja reklamacje z instalacjami.

Na allegro jest więcej ogłoszeń z dieslami nie dlatego że "wszyscy się ich pozbywają" tylko dlatego że na rynku ogółem więcej osób ma diesla niż benzynę (większość aut sprowadzanych z zagranicy, flotówki, również modele kupowane w polsce itp) więc w oczywisty sposób takich ogłoszeń masz więcej. A to że ropa nie będzie tańsza to pełna zgoda.

Opublikowano
Dokładnie jest więcej bo dislów jest popropstu dużo więcej sa bardziej popularne i dlatego handlarze też ciągną disle, bo łatwiej jest opchnąć. Może w zakupie i eksploatacji jest droższy ale jaka radość na stacji paliw :).
Opublikowano
Prawda jest też taka że przez tą popularność diesli w ostatnim czasie producenci bardziej się skupili na ich rozwoju troszkę odpuszczając benzyny więc często decydując się na markę X nie ma co wybierać spośród benzyn i jedynym sensowym silnikiem zostaje klekot. Teraz troszeczkę zaczyna się to zmieniać wchodzą małe benzyny z turbo itp.
Opublikowano
... producenci bardziej się skupili na ich rozwoju troszkę odpuszczając benzyny więc często decydując się na markę X nie ma co wybierać spośród benzyn i jedynym sensowym silnikiem zostaje klekot....

Ludzie upierają przy zakupie diesla bo spala przysłowiowe 2 litry mniej niż benzyna a nie dlatego ze inżynierowie się skupili na ich rozwoju. Nikt już nie patrzy że jak coś padnie w klekocie to zapłaci u mechanika 2 razy tyle tyle co zaoszczędzi przy dystrybutorze.

Opublikowano

Do e90 instalacja gazowa z podzespołami STAG premium AC R01 i wtryski hana bedzie działać i nie będzie spadku mocy ludzie którzy odradzają instalacje gazowe są przekonani ze to takie same instalacje jak 20 lat temu w polonezach.

Cena takiego zestawu do 320i z montażem to w Białymstoku ok 3300zl przy R6 cena ok 1000zł większa (dwa reduktory i sterownik na 6 cylindrów)

tu masz kalkulator opłacalności spalanie gazu 20% więcej niż benzyny.

http://www.gazeo.pl/kalkulator.php zawyża tylko koszty serwisu instalacji proponuję podzielić je na 2 przeglad co 10tys km kosztuje ok 100zl

Opublikowano
ON czy PB pytanie ile się jeździ i jak się jeździ ja mam ciężką nogę średnio pali mi ok 3 litrów mniej mam diesla niż pali 320i robię ok 30 tyś rocznie to jest ok 900 l paliwa rocznie mniej 900 x tylko liczyć 5.50 = prawie 5000 a więc koszt wtrysków czy turbiny który zdaża się raz na ileś set kilometrów to pikuś. Gaz odradzam to dopiero wydatek kolejny koszt który nie kończy się zapłaceniem za instalację ale filtry do tego w zimie jeśli za dużo się nie jeździ non stop na benzynie chodzi bo nie łapie temp. odpowiedniej- spalanie wyższe o ok 20 % zwrot kosztów może jest ale jakoś nie leżało mi to w kilku autach. Najlepiej chodziło w polonezie - na gaźniku. Ale zależy co kto lubi i ile jeździ jak podałem wcześniej.