Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z cykaniem przy dodawaniu gazu, cykanie jest bardzo delikatne i słuchać je tylko przy włączonym panelu klimatyzacji/nawiewu!

Wtryski były regenerowane, auto było sprawdzane przez mechaników, czyszczone egry, kolektory itd itd odłączany katalizator, osłuchane i nikt nie umie postawić diagnozy! Dziwne jest to, że ten dzwięk słychać tylko gdy włączony jest nawiew i nie ma różnicy czy na maksa wieje czy minimalnie!

Może ktoś z was miał taki problem?

Opublikowano
jeżeli występuje TYLKO z uruchomioną dmuchawą to tam szukaj przyczyny. Coś mi się przypomina że komuś tam kiedyś wpadł kawałek papierka i wiatrak w niego napitalał wydając dziwny cykający dźwięk.
Opublikowano
a nie jest tak, że jak się wyłączy nawiew to zamyka się całkiem dopływ powietrza a zatem i wszelakich dzwięków do kabiny? zaznaczam iż jest to bardzo delikatny dzwięk?????
Opublikowano
zrób tak: zdejmij górne osłony akustyczne silnika, uchyl lekko okno (nie całe bo się przeziębisz :P) i słuchaj.
Opublikowano
heh właśnie cały problem z tym, że na postoju to nie występuje ani ze sprzęgłem ani bez, silnik, osprzęt i inne części były obsłuchiwane takim specjalnym stetoskopem i też nic... cykanie przy przyspieszaniu i przy stałej predkości tak od około 140-160 km/h jak było tak jest...