Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów,od jakiegoś czasu słyszę przy odpalaniu auta metaliczny dżwięk,w szczególności na zimnym silniku,słychac to zaraz jak odpali,potem pracuje już cicho,ale nierówne ma wolne obroty,podpinałem do kompa i zero błędów,silnik V8 M62 bez gazu.
Opublikowano
Witam kolegów,od jakiegoś czasu słyszę przy odpalaniu auta metaliczny dżwięk,w szczególności na zimnym silniku,słychac to zaraz jak odpali,potem pracuje już cicho,ale nierówne ma wolne obroty,podpinałem do kompa i zero błędów,silnik V8 M62 bez gazu.

Jeżeli tylko na zimnym, to chyba w miarę normalne bo u mnie też zauważyłem taki dźwięk jak odpalam auto po kilkugodzinnym postoju na -10 st. Jak odpalam w garażu po nocy wszystko jest ok. A o nierównych obrotach możesz poczytać tutaj viewtopic.php?f=72&t=119442&start=30

Pozdrawiam

Opublikowano
dzięki za podpowiedż z wolnymi obrotami,ale to wszystko analizowałem,wałkuje temat od x czasu,sprawdzam,wymieniam,podpinam kompa i nic,faluje na wolnych obrotach,tylko pod obciążeniem na włączonym biegu pracuje równo,ręce opadają.
Opublikowano
dzięki za podpowiedż z wolnymi obrotami,ale to wszystko analizowałem,wałkuje temat od x czasu,sprawdzam,wymieniam,podpinam kompa i nic,faluje na wolnych obrotach,tylko pod obciążeniem na włączonym biegu pracuje równo,ręce opadają.

uszczelki pod kolektorem, to od dołu - 15 też wymieniałeś? Jak wygląda to falowanie, tylko na zimnym silniku, rzuca budą?