Skocz do zawartości

Ucieka mi plyn chlodniczy co jest??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam prblem ucieka mi plyn chlodniczy w miare czesto i w miare duzo!!! Sprawdzalem na silniku pracujacym i przewody od chlodzenia nie twardnieja az tak strasznie co to moze byc???
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
Dobrze byłoby napisać jak silnik i jego osprzęt wygląda, czy nie ma śladów wycieków. Jeśli nie ma objawów zewnętrzych ( idealnie sucho wszędzie) to prawdopodobnie poprzez nieszczelności w uszczelce głowicy przedostaje się płyn do oleju silnikowego. Zatem sprawdzić trzeba poziom oleju- czy czasem go nie przybywa.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
To jest silnik 2.0 benzyna oczywiscie w e-39!!! No wlasnie pod pompa wody nie ma jakis szczegulnych wyciekow!!! a gdzie jeszcze mozna patrzec???? i czy ewentualnie jak uszczelka to droga sprawa??? mam przejechane 140 tys
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

jakby to była uszczelka głowicy, to powinieneś to łatwo sprawdzić odkręcając korek wlewu oleju, bo osadzi się na nim ochydny korzuch

... ale wyciek może następować w zupełnie innym miejscu - jeśli nie widzisz jak kapie, to jest spore prawdopodobieństwo, że masz dziurawą chłodnicę od przodu i wyciekający płyn od razu paruje - dlatego nie widać gdzie cieknie

poza tym jak nie jest nagrzany, to nie cieknie, bo jeszcze wówczas ciśnienie w układzie nie jest wystarczające, by wypychać płyn

inną możliwością jest padnięta pompa wody

jeszcze inną - zapowietrzony układ ... ale jak dla mnie najbardziej prawdopobne jest to, że jakiś kamyk uszkodził chłodnicę

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
A wiec podnioslem bmke do gory i lecialo spod obudowy termostatu!! Pojechalem do aso kupilem uszczelki koszt 10 zl i nalalem plynu i jest wszystko mega!!! :dance:
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
No i dobrze... Widzisz taka pierdoła może tak narobić stracha. Tylko, że wcześniej tego nie zauważyłeś?
Kai