Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem było wszystko dobrze jedzilem itp nadeszły mrozy po -20 stopni zaczął sie problem przy wyższych obrotach dochodzą dziwne odgłosy takie buczenie jak w samochodach co mają 3.0 silnik i to silnik słychać a umnie nie wiem co to może być może czym mocnej wcisnę tym głośniej na wolnych obrotach jest normalnie ;) ?
Opublikowano
Zacznijmy od tytułu- viewtopic.php?f=68&t=120678. Jesteś nowy ok :wink: Na to pytanie może odpowie wróżbita Maciej :norty: .Opisana przez ciebie usterka jest nie zrozumiała.Wrzuć filmik będzie łatwiej zdiagnozować usterkę,jak nie potrafisz opisać dokładniej usterki.
Opublikowano
chodzi ze jak wciskam gas to slychac takie buuuuczm mocniej wcisne tym mocniej to slychac tylko przy mrozach tak jest mówią ze moze wiskoza zamarźnieta ale cy to możliwe??
Opublikowano

Ośmielę się stwierdzić iż w każdym pojeździe silnikowym im mocniej wciśniesz gaz tym mocniej bedzie słychać Wruuum ;)

Bo podaleś nam tylko tyle informacji ;>

Opublikowano
przy mrozie zapalam samochód jest dobrze a jak przygazuje taj dziwnie niewiem jak to nazwać wyje szumi. silniki np 2.0 gdy wcisniesz to slychać fajny odgłos pracy silnika taki fajny warkot a umnie 1.6 właśnie przy zimnie tak samo jest a nie powinno bo to silnik 1.6 moze tak wam łatwiej podpowiem
Opublikowano
przy mrozie zapalam samochód jest dobrze a jak przygazuje taj dziwnie niewiem jak to nazwać wyje szumi. silniki np 2.0 gdy wcisniesz to slychać fajny odgłos pracy silnika taki fajny warkot a umnie 1.6 właśnie przy zimnie tak samo jest a nie powinno bo to silnik 1.6 moze tak wam łatwiej podpowiem
Opublikowano
myślę że kiedy samochód zmarźnie i postoi noc w temp.-10-15 stopni każdemu z nas to zmienia się jego charakterystyka pracy i napewno głośniej pracuje-jak większe są opory silnika wtedy...myślę że bagatelizujesz a kiedy rozgrzeje Ci się to jest ok

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
właśnie nie jakby było to bym sie nie przejmował spokojnie jade a jak wciskam to takie chuczenie jest mówią ze to wiskoza mogła przymarznąć ale czy to wtedy taki odgłos jest?
Opublikowano
Pewnie słyszysz wiatrak jak przy gazujesz i wtedy będzie Ci szumieć, jeśli nie będziesz gazować wiadomo słabiej się kręci i go tak nie słychać, może o to Ci chodzi nie wiem...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.