Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów mam do was pytanie.A mianowicie mam aktualnie taki przypadek, że chciałem kupić e46 320d 2002r i wziąłem sobie kopię dowodu rejestracyjnego.Pojechałem z tym do ASO BMW.Jak się okazało po chwili auto które ma pieczątki z aso bmw w Niemczech nie posiada żadnej historii.Nie ma nic na temat tego auta jedyne co było to tylko kodowanie kluczyka w 2003r.A tak do 2011roku nic nie ma. :?: Co mam w tym momencie myśleć czy ta książka jest fałszywa czy jak :?: :?: Właściciel twierdzi że to dostał od Niemca i takie ma papiery na auto.Proszę was o radę co myśleć o takiej sytuacji.Dziękuje z góry za pomoc i Pozdrawiam.

emilo

Opublikowano
pytanie - sprzedawca to handlarz?
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

Właśnie,że nie i kurcze nie wiem co myśleć.Auto jest zadbane motor chodzi równiutko i wygląda na realny przebieg 240kkm.Ale nie wiem co z ta historia pojazdu.Facet w ASO mówił że są dwie opcje tzn.:1.Auto bywał w serwisie ale nie były dane wprowadzane do systemu. 2.Auto ma fałszywa książkę.Chłopaki co wy byście pomyśleli i doradzili :?: :?:

Pozdrawiam emilo

Opublikowano
Właśnie,że nie i kurcze nie wiem co myśleć.Auto jest zadbane motor chodzi równiutko i wygląda na realny przebieg 240kkm.Ale nie wiem co z ta historia pojazdu.Facet w ASO mówił że są dwie opcje tzn.:1.Auto bywał w serwisie ale nie były dane wprowadzane do systemu. 2.Auto ma fałszywa książkę.Chłopaki co wy byście pomyśleli i doradzili :?: :?:

Pozdrawiam emilo

zadzwoń pod numer z pieczątki i zapytaj czy te auto było u nich serwisowane

Kamil
Opublikowano
Jak książka fałszywa to na pewno nie ma żadnych telefonów, przynajmniej tak często bywa. Poszukaj po nazwie lub adresie. Sfałszowana KS to najczęsciej jakieś inne problemy, które ktoś stara się ukryć.
Opublikowano
Niech Ci przesle pare zdjec z pieczatkami z tej ksiazki i wklej tutaj. Moze pomozemy.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
zobacz czy książka nie jest printed in china na odwrocie i inne tego typu ciekawostki :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W system BMW są wpisywane różne naprawy począwszy od przeglądów, gwarancji do napraw blacharsko lakierniczych.

Z reguły najpewniejsze pod względem danych są auta z Niemiec, czasem Szwajcaria.

Francja, Włochy to pustka, jedynie to gwarancyjne wpisy mają, taki jest wymóg.

Opublikowano
U mnie sytuacja wygląda odwrotnie - w książce serwisowej mam 5 wpisów, a w systemie BMW 10.

bo niektórych rzeczy nie wpisuje sie w ksiązkę , tam są tylko przeglądy , wymiany oleju , filtrów , płynu hamulcowego. Reszta wpisywana jest tylko w system , dlatego ja mam i ksiązkę i faktury za każda usługę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z Niemiec jest sprawa prosta i można nawet nie patrzeć w książkę serwisową w tym przypadku. Robią co dwa lata badania techniczne (TUV, DEKRA, KUS i jeszcze jedna firma, której nazwy nie pamiętam w tym momencie). Na każdym takim przeglądzie jest wpisywany przebieg. Zawsze z autem szwabek daje taki ostatni wydruk badania technicznego. Jeżeli tego nie ma to najczęściej coś jest kombinowane.