Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam taki problem gdy przyciskam przycisk w aucie do intensywnego mycia nic się nie dzieje :*(:( silniczek też nie słychać żeby chodził, ma ktoś może jakiś poradnik jak się za to zabrać???
Opublikowano
Na początek wyciąg silniczek i podłącz na krótko od jakiegoś aku lub prostownika.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
witam wszystkich mam taki problem gdy przyciskam przycisk w aucie do intensywnego mycia nic się nie dzieje :*(:( silniczek też nie słychać żeby chodził, ma ktoś może jakiś poradnik jak się za to zabrać???

Pewnie płyn do spryskiwania zgęstniał,zrobiła się kasza :wink:

Opublikowano
mialem tak gdy mi zamarzl plyn haha :) jak bedziesz wyciagac pompke uwazaj zebys jej nie zlamal na takich mrozach ja zlamalem i musialem dobrym klejem kleic
Opublikowano
pompka sprawdzona na akumulatorze i wszystko działa :) okazuje się że nie ma prądu w kablu który z bezpieczników mógł się spalić??? bo wszystkie wyglądają ok
Opublikowano (edytowane)
co może być oprócz bezpieczników??? bezpieczniki sprawdziłem kilka razu jest ok ale jest brak prądu w kablu co teraz robić ??? Edytowane przez didoxxx8
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może włącznik przy manetce? :?:
Opublikowano
kolego też tak myślałem ale czy warto to rozbierać??? ale co tam mogło się stać ma ktoś może doświadczenie w czymś takim i czy jak coś jest problem z rozbiórka???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz bezpieczniki nr 2 i 4 w schowku,są one od pompy spryskiwaczy reflektorów i szyby.
Opublikowano

Na pewno nie jest to wina samej pompki. Podczas załączania guzikiem na manetce intensywnego zmywania szyby, załączają się dwie pompki - jedna z małego zbiornika i jedna z dużego na przemian. Raczej mało prawdopodobne jest żeby wysiadły ci dwie na raz, chyba że miałeś tam wodę.

Ja obstawiał bym raczej na sam guzik w manetce.

Opublikowano
kolego pompki chodzą w 100% będę musiał sprawdzić ten przełącznik tylko jak się za to zabrać żeby nie kupować nowego czy można w jakiś sposób sprawdzić ten stary???