Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e92 320d

płynu chłodniczego nie bierze

podczas jazdy autostradą, 130km/h i więcej... silnik się nagrzewa do ok 110st C, czasem potrafi więcej

jak zwolnię temperatura spada

zaraz po zjechaniu z autostrady czy szybkiej trasy słychać jak pracuje wentylator, jednak szybko ucicha jak ostygnie to ok 100st

temperatura mierzona testem 7 w ukrytym menu

obstawiam uszkodzoną pompę wody

a jak wy sądzicie?

dopiero w PN będę mógł podłączyć do kompa, dzisiaj już nie zdążyłem do serwisu

Opublikowano
sam sie zapowietrzył? przy 110 st pokazała Ci się jakaś kontrolka o przegrzaniu czy coś?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

okazało się też, że płyn był kiepski

wymieniłem i na razie jest ok :)

pokazała się kontrolka ze jest mu za ciepło a ja ogólnie mierzyłem temp testem 7 w ukrytym menu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
To ja nie bede otwieral nowego tematu tylko zapytam tak troche od tylu :roll: ... tzn temp silnika max 73'C i to sie musze postarac a normalnie od 58 do 6X i wymienilem termostat ale to kompletnie nic nie dalo , wszystko odpowietrzone nowy plyn dynager (olej w normie ) co tam jeszcze trzeba wymienic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja nie bede otwieral nowego tematu tylko zapytam tak troche od tylu :roll: ... tzn temp silnika max 73'C i to sie musze postarac a normalnie od 58 do 6X i wymienilem termostat ale to kompletnie nic nie dalo , wszystko odpowietrzone nowy plyn dynager (olej w normie ) co tam jeszcze trzeba wymienic?

Jeśli jeden termostat wymienileś i nie pomogło to pewnie drugi jest zepsuty.

Opublikowano

Ten drugi od egr też sie wymienia, zrobiłem tak jak ty i wymieniłem tylko główny i nic nie dało, po wymianie drugiego wszystko ok.

Wysłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk

Opublikowano
A w ktorym miejscu jest 2gi ? ja wymienilem taki : http://allegro.pl/termostat-bmw-e46-e90-320d-e60-e520d-530d-e65-e83-i2066883709.html

a 2gi to ten od egr-u? on chyba nie powinien wplywac na temp silnika , poprawcie mnie jesli sie myle : http://www.bmw.ewor.pl/towar/2459/termostat-zaworu-egr-bmw-e90-318d-320d-325d-330d-335d-11717787870.html

Dobra moj blad , jednak ten od egr-u jest baaardzo istotny :cool2: wiec po wymianie powinno byc ok. A jaki polecacie? szukac tanio czy nie za bardzo i lepiej cos pod oryginal ?