Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o pierwszym i o trzecim było już na forum, a drugi ma srebrne wkłady lamp przednich, a przy m pakiecie powinny być czarne, ale za to przebieg można sprawdzać nawet u magika, więc jedź sprawdź i pierwszego też. Trzeciego bym olał, bo jakiś kombinowany
Opublikowano
W pierwszym sprawdź przód, czy xenony dokładane hobbistycznie, czy po bum.
Opublikowano
tak ta jest taka ciekawa ze gość już ściemnia z rocznikiem, 2002 powinna być po lifcie, a z tym spalaniem to na autostradach :lol:

proponuje najpierw edukacje w temacie, a później wypowiedzi na forum

Opublikowano
Z ciekawszych to jeszcze ten Francuz http://otomoto.pl/bmw-330-C22685897.html, ma niezłą cenę, ale kolega chyba szuka z m pakietem

tak ta jest taka ciekawa ze gość już ściemnia z rocznikiem, 2002 powinna być po lifcie, a z tym spalaniem to na autostradach :lol:

lift w e46 qp był w 2003r.

monq jesteś pewien co do srebrnych wkładów lamp?, bo powiem ci że widziałem już kilka egzemplarzy qp w m-paku ze srebrnymi wkładami, w tym jeden na 100% bezwypadek

Opublikowano
To Twój francuz monq?

nie, to nie mój samochód

monq jesteś pewien co do srebrnych wkładów lamp?, bo powiem ci że widziałem już kilka egzemplarzy qp w m-paku ze srebrnymi wkładami, w tym jeden na 100% bezwypadek

Tak jestem pewien, m pakiet miał ciemne wkłady lamp. To, że ma srebrne wcale nie musi oznaczać, że miał wypadek. Ludzie czasem zmieniają te wkłady, bo im się nie podoba, częściej jednak zmieniają ze srebrnych na czarne, bo to podobno bardziej agresywnie wygląda. To absolutnie nie dyskwalifikuje samochodu, tym bardziej, że ten ze Skoczowa wygląda przyzwoicie i ma niezłą cenę.

Wracając do Francuza to zerkam na rynek 330Ci w Polsce od ponad półtora roku i gdybym szukał takiego to na pewno bym się nim zainteresował. Nie wygląda na zużyty, wydaje się prosty, raczej wszystko ma na swoim miejscu i w takiej konfiguracji jak powinno być (kierunki przód, tył, lampy przednie, zderzak, klapa tylna, oznaczenie modelu) jedyne co budzi wątpliwość to spryski bez ksenonu. Oczywiście była taka opcja, ale zdarza się dość rzadko - po rozkodowaniu VINu będzie wiadomo. Sprzedawca może czyta forum, bo dorzucił zdjęcia i podał VIN :D jak tak to zapraszamy do dyskusji :D

Opublikowano

Oto i nasz Niemiecki "Francuz":

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABN51050JT70034

Kod typu BN51

Typ 330CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TOPASBLAU METALLIC (364)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2002-06-07

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S167A EU4 EXHAUST EMISSIONS NORM Norma spalinowa EU 4

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S789A M LT/ALY WHEELS WITH MIXED TYRES Obr. BMW, st. le. indywid.

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

S934A WINTER TYRES ON LT/ALY WHEELS Dummy-SALAPA

S937A REQUEST CD-ROM ON DELIVERY Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT akumulator w bagażniku

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Nie widze tam navi profesional (chyba ze sie nie znam). Co myślicie?

PS. powiedzcie mi czy ten Niemiecki Francuz stoi a letnich czy na zimowych oponach, bo nie potrafię stwierdzić.

Opublikowano
Nie widze tam navi profesional (chyba ze sie nie znam). Co myślicie?

Faktycznie nawigator powinien być. W opisie pisze, że zmieniał, bo był kaseciak...hm są dwa nawigatory, które miały kaseciak. Jak jesteś zainteresowany to dzwoń do niego i pytaj jaka navi tam była, może ma jeszcze to się uwiarygodni.

Ciekawe co lepsze Niemiec z Francji czy Francuz z Niemiec :D dokumenty do szczegółowej kontroli oczywiście

p.s czyli spryski były bez ksenonu :D

Opublikowano
Nie ma KS, jest tylko 1 kluczyk. Auto rzeczywiście sprowadził z Francji - widziałem fotki. Twierdzi ze był kaseciak business (bez navi). Może włam był w przeszłości i navi ukradli. Opony letnie, zimowych w ogole nie ma :/
Opublikowano
Nie ma KS, jest tylko 1 kluczyk.
to kiepsko, przebieg piękny, ale bez potwierdzenia
Auto rzeczywiście sprowadził z Francji - widziałem fotki. Twierdzi ze był kaseciak business (bez navi). Może włam był w przeszłości i navi ukradli. Opony letnie, zimowych w ogole nie ma :/

albo handlarze zawinęli, też tak robią. Na opony akurat bym nie patrzył, cena jest niższa więc można wybaczyć

Opublikowano (edytowane)
Nie ma KS, jest tylko 1 kluczyk.
to kiepsko, przebieg piękny, ale bez potwierdzenia
Auto rzeczywiście sprowadził z Francji - widziałem fotki. Twierdzi ze był kaseciak business (bez navi). Może włam był w przeszłości i navi ukradli. Opony letnie, zimowych w ogole nie ma :/

albo handlarze zawinęli, też tak robią. Na opony akurat bym nie patrzył, cena jest niższa więc można wybaczyć

Cena niższa niż inne, ale bez KS, bez kół zimowych, bez navi, z 1 kluczykiem, bez M-paka i bez ksenonu :( to i tak wysoko... Koszt kół to około 3000, navi 2500.. Nie wiem, może przejade sie obejrzeć to auto bo mam blisko (100km) ale wiecej jak 26 chyba bym nie dał..

PS. Czy mi się wydaje czy miała malowane drzwi pasażera i błotnik? Inny odcień chyba jest na tych elementach.

Edytowane przez udsifu
Opublikowano
/quote]

Cena niższa niż inne, ale bez KS, bez kół zimowych, bez navi, z 1 kluczykiem, bez M-paka i bez ksenonu :( to i tak wysoko... Koszt kół to około 3000, navi 2500.. Nie wiem, może przejade sie obejrzeć to auto bo mam blisko (100km) ale wiecej jak 26 chyba bym nie dał..

PS. Czy mi się wydaje czy miała malowane drzwi pasażera i błotnik? Inny odcień chyba jest na tych elementach.

Auta z Francji zazwyczaj KS i kompletu kluczyków nie mają, auto zwijają z kolizji/wypadku i jeśli właściciel nie woził tego w aucie to nikt tam się o to nie upomina :? Całych kół zimowych nie musisz kupować, wystarczą opony nowe/używane w bdb stanie lub blaszaki i nie wydasz 3k tylko 1-1,5k, a nawigacja może była taka jak tu : http://allegro.pl/radio-professional-nawigacja-bmw-e46-i2096686419.html

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

otóż to

udsifu chcesz nawigację, żeby wiedzieć gdzie jechać, czy chcesz monitor w samochodzie, który i tak jest średniej jakości i jest za nisko? jak potrzebujesz nawigacji to kupisz dobrą za 500zł i przyczepisz na szybę, żeby nie odrywać wzroku od jezdni.

Opublikowano
udsifu chcesz nawigację, żeby wiedzieć gdzie jechać, czy chcesz monitor w samochodzie, który i tak jest średniej jakości i jest za nisko? jak potrzebujesz nawigacji to kupisz dobrą za 500zł i przyczepisz na szybę, żeby nie odrywać wzroku od jezdni.

Monq gdybyś z taką nawigacją pojeździł choć jeden dzień wiedziałbyś, że jej umiejscowienie wcale nie jest kłopotliwe. Zresztą ten monitor to nie tylko nawigacja ale i wygodniejsza bardziej rozbudowana obsługa radia, opcjonalnie tv, które czasem się jednak przydaje. Już pomijam fakt, że wysiadając z auta nie trzeba co chwile chować przenośnej nawigacji i wycierać co kilka dni szybę od śladów jakie pozostawia, nie ma też problemu z ciągłym ładowaniem, plątaniną kabli i bawieniem się w rozdzielacze żeby dodatkowo w trasie podłączyć choćby cb.

Ps. Jak w każdej nawigacji można włączyć polecenia głosowe jak również na wyświetlaczu licznika pokazywana jest odległość do najbliższej zmiany kierunku.

Opublikowano
Bardzo dziękuję koledzy za rady. Powiedzcie mi teraz, czy tylko mi się wydaje, że drzwi pasażera i błotnik jest w innym odcieniu? Ile byście dali za takie auto jakby okazało się sprawne technicznie, ale malowane i bez tych opcji o których wcześniej wspominałem?
Opublikowano
Mam duża navi, telefon i inne "wypaśne" dodatki i powiem tyle... nastepnym razem nie napinałbym się na dużą, małą nawigację, bo jest to wszystko o kant...d... rozbić. Mapę mam najnowszą, a i tak w wiejskich zakamarkach naszego kraju potrafi powiedzieć że coś nie istnieje. :mrgreen:

Wgraj sobie Auto Mapę, rewelacja, polecam. zaprowadzi prawie wszędzie i to pod sam punkt.

Opublikowano
Ile byście dali za takie auto jakby okazało się sprawne technicznie, ale malowane i bez tych opcji o których wcześniej wspominałem?

A spodziewałeś się auta 10 letniego bez jakiegokolwiek malowanego elementu?

Wiadomo, że ciężko się spodziewać nie malowanego, ale jak już coś to miło by było żeby był pomalowany dobrze, a nie różnobarwnie. Zerknij na fotki, widzisz u siebie na monitorze że drzwi i błotnik są w innym odcieniu?

Opublikowano
Monq gdybyś z taką nawigacją pojeździł choć jeden dzień wiedziałbyś, że jej umiejscowienie wcale nie jest kłopotliwe

Wow, a skąd żeś taki pewien, że nie jeździłem? :shock: