Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Od pewnego czasu mam problemy ze słyszalnością radia .Wcześniej wszystko było spoko. Słychać było zarówno radio jak i magnetofon i pewnego dnia przestało być słychać cokolwiek. Radio jest sprawne, bez problemu skanuje częstotliwości jak również odbiera infornacje z RDS-a. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki / również te w bagażniku i z tyłu magnetofonu / ,sprawdziłem wszystkie podłączenia / MOD i radio w bagazniku / sprawdziłem podłączenie masy, anteny, kostki i wyjścia. Zaczyna mi brakować pomysłu co jeszcze mogę sprawdzić,dlatego proszę o wskazówki albo o skierowanie do postu który może przeoczyłem,chociaż naprawdę przejrzałem masę informacji.

Pozdrawiam

Opublikowano
a jaki masz wyświetlacz jak duży z tv ,to przyszło mi do głowy że może wcisnąłeś gałkę od podgłaszania i jest w pozycji mute? to mi przyszło na myśl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!!

Od pewnego czasu mam problemy ze słyszalnością radia .Wcześniej wszystko było spoko. Słychać było zarówno radio jak i magnetofon i pewnego dnia przestało być słychać cokolwiek. Radio jest sprawne, bez problemu skanuje częstotliwości jak również odbiera infornacje z RDS-a. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki / również te w bagażniku i z tyłu magnetofonu / ,sprawdziłem wszystkie podłączenia / MOD i radio w bagazniku / sprawdziłem podłączenie masy, anteny, kostki i wyjścia. Zaczyna mi brakować pomysłu co jeszcze mogę sprawdzić,dlatego proszę o wskazówki albo o skierowanie do postu który może przeoczyłem,chociaż naprawdę przejrzałem masę informacji.

Pozdrawiam

tu masz kolego lekarstwo viewtopic.php?f=75&t=160281 250-300zł i próbuj naprawiac domowymi sposobami bo wzmacniacza juz nie kupisz chyba ze uzywke w nie wiadomo jakim stanie bm54.pl

Opublikowano

tu masz kolego lekarstwo viewtopic.php?f=75&t=160281 250-300zł i próbuj naprawiać domowymi sposobami bo wzmacniacza juz nie kupisz chyba ze uzywke w nie wiadomo jakim stanie bm54.pl

Czyli wynika, że odpowiedzialny za usterkę radia jest tuner tylko czy za dźwięk z magnetofonu też?

Ja mam taki sam przypadek czyli radio działa wszytko jest ok nagle cisza i tak samo jest kiedy przełączę na magnetofon czy na zmieniarkę nic nie słychać najczęściej jest tak, że wyłączę radio i włączę z powrotem i jest ok ale nie zawsze czasem dopiero po jakimś czasie zaczyna grać, po kilku próbach włączenia i wyłącznie, co dziwne mimo, że nie ma dźwięku z żadnego ze źródeł w momencie kiedy chcesz zadzwonić lub ktoś dzwoni dźwięk normalnie płynie przez głośniki.

Czy w takim wypadku też będzie to wszytko wina tunera?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tu masz kolego lekarstwo viewtopic.php?f=75&t=160281 250-300zł i próbuj naprawiać domowymi sposobami bo wzmacniacza juz nie kupisz chyba ze uzywke w nie wiadomo jakim stanie bm54.pl

Czyli wynika, że odpowiedzialny za usterkę radia jest tuner tylko czy za dźwięk z magnetofonu też?

Ja mam taki sam przypadek czyli radio działa wszytko jest ok nagle cisza i tak samo jest kiedy przełączę na magnetofon czy na zmieniarkę nic nie słychać najczęściej jest tak, że wyłączę radio i włączę z powrotem i jest ok ale nie zawsze czasem dopiero po jakimś czasie zaczyna grać, po kilku próbach włączenia i wyłącznie, co dziwne mimo, że nie ma dźwięku z żadnego ze źródeł w momencie kiedy chcesz zadzwonić lub ktoś dzwoni dźwięk normalnie płynie przez głośniki.

Czy w takim wypadku też będzie to wszytko wina tunera?

dokładnie tak tuner

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym reaktywować temat.

Oddałem wzmacniacz do przelutowania, przez jakiś 2 tyg było dobrze już się cieszyłem i nagle znowu kur....a to samo gra gra i nagle cisza, to samo co wcześniej, najczęściej wyłącza się po najechaniu na dziurę lub nie równość, czy na polskich drogach wyłącza się cały czas :x, i nie zawsze jest tak, że po wyłączaniu i ponownym włączeniu radio z powrotem działa.

Macie jakieś pomysły co można jeszcze z tym zrobić?

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

W tunerach BM54 Beckera to nie problem zimnych lutów w tunerze. Albo końcówka mocy, albo cały procesor. Wiem, że trzy firmy to naprawiają. Ja właśnie jestem po takiej naprawie. U mnie poszedł procesor. Sama końcówka mocy to 280zł, z procesorem 400zł.

Ja swoje oddałem tutaj i jestem raczej zadowolony - na razie działa. http://www.vgaraz.pl/

Na tą firmę ludzie raczej narzekają - opinie na forum: http://bm54.pl/

Wiem, że była jeszcze jedna ale nie mogę jej teraz znaleźć.