Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Okazało się że rozrusznik padł

Co do rozrusznika, bo przymierzam się na wiosnę go wyciągnąć i profilaktycznie powymieniać łożyska tuleje czy co tam jest. Ciężko się do niego dobrać? Od góry czy od dołu? Z tego co zauważyłem, to jest trochę roboty..

Dorzucam jeszcze temat o adaptacji akumulatorów, dotyczy e60, ale może niech ktoś bardziej znający się na temacie coś opowie, bo ja mam za małą wiedzę..

viewtopic.php?f=73&t=193921&p=1414254&hilit=adaptacja+akumulatora#p1414254

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
nie wiem bo robił mi to mechanik. Coś tam powymieniał, co dokładnie nie wnikałem ale mówił że to nie taki zwykły rozrusznik tylko jakiś inny włoski. Jakaś tam nazwa dwuczęściowa włoska. A to był oryginalny czy jakiś zamiennik to kto wie. Ale po tym zabiegu regeneracji auto zaczeło znacznie szybciej kręcić rozrusznikiem i nie boi się mrozów :)
szukam
Opublikowano

To włoski shit - magneti mareli. Mam teraz taki u siebie, raz byl juz wymieniany na gwarancji bo w samochodzie sie zawieszał i nie działał. Terez niby działa ale głośno pracuje i przy odpalniu zgrzyta. Jak wkrótce nie padnie to na wiosnę go wyciągam może da się coś naprawić.

Oryginalne to przewaznie Bosch ale podobno te magneti marelli też były wkładane. Na pewno są tańsze od boscha.