Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko moje e32 735il mocno kopci z wydechu. nie czuć spalonego oleju. niestety jak kupiłem to auto miało przerobiony wydech czyli same rury i tylko ostatnia beczka. gdzieś przed ta beczką jest dziurka i kapie sporo wody i do tego paruje dość intensywnie. po odpaleniu silnika czy zimny czy ciepły jest tak samo. niby nie zauważyłem żeby płynu chłodzącego ubywało. jeszcze jak odpalę zimny silnik to węże od chłodnicy są miękkie (można je ścisnąć) a jak się nagrzeje do normalnej temperatury robią się twarde. pytanie czy tak z tymi wężami powinno być? i czy to parowanie z wydechu i te węże to nie objaw uszczelki pod głowicą?
Opublikowano
moj tez paruje . w takie mrozy mam odwrotnie z wezami. jak postoi to twarde bo mroz. nagrzeje to robia sie miekkie czyli takie jak nalezy. jakby byla uszczelka to by cie sie gotowala. brak mocy itd. wiem bo przerabialem. stawial bym na to ze masz zapowietrzona . zobacz po zagrzaniu czy we wszystkich wezach jest plyn. a parowanie w takie mrozy to chyba normalne
Opublikowano
Jak było cieplej też parowała. znaczy odkąd ja mam parowała. zapowietrzona bo dzisiaj płyn wymieniałem. co mogłem odpowietrzyłem ale pojeżdżę trochę i pewnie trzeba będzie płynu dolać. czy może parować bo jest taki a nie inny wydech??
Opublikowano
a wiesz jak dokladnie odpowietrzyc? bo z zapowietrzonym ukladem nie pojezdzisz. a co do ukladu wydechowego...mam na gazie zwyklym, jest mroz i mi bardzo kopci ale to normalne. te ,,dziurki " tez mam bo spawalem tlumik srodkowy. mam do wymiany ale to inny temat. ale ze jak bylo cieplo i dymilo to moze inni koledzy sie wypowiedza. ale nie powinno tak sie dziac.
Opublikowano
a jak to robiles? one samo sie nie odpowietrzy za hu... . temp ogrzewania i nawiew na maxa. dolej plynu do stanu. ,,sciskaj" weze od chlodnicy. na termostacie masz srube. odkrec do czasu az zacznie leciec plyn. powtarzaj to pare razy. korek od wlewu plynu odkrecony.
Opublikowano
paruje i bedzie parowala, zrob z 50 km az sie dobrze rozgrzeje wydech i przestanie , tak potezne wydechy zbieraja duzo wody, za nim to wszystko odparuje, co innego jak daje kleby bialego lub niebieskiego dymu.

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg