Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na poczatku powiem ze jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc... Moze ten temat sie juz pojawil ale ja nic na ten temat nic nie widze. Dosc niedawno sprowadzilem Alpine B10 do kraju ( Lodz ) i probowalem zrobic przeglad rejestracyjny ( 3- razy w jednym dniu ) w 3-ech roznych stacjach diadnostycznych.. Niestety sie nie powiodlo kazda stacja twierdzi ze jest problem z numerem vin ktory jest przekreslony ( BMW ) i jest jakis inny ( alpina ). Ja wiem ze tak jest i wszystko jest ok, tyle ze osoby pracujace w tych stacjach tego nie rozumieja.

Wiec czy ktos zna moze taka stacje na ktorej bez takich problemow moglbym zrobic przeglad czy jechac odrazu do BMW Tlokinski, choc nie wiem czy on robi przeglady rejestracyjne.

Prosilbym o porady, dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że ASO Tłokiński Ci nie pomoże, bo Alpina to nie BMW. Nie bardzo rozumiem z czym mają problem stacje diagnostyczne skoro w dokumentach masz prawidłowy numer VIN wybity przez Alpinę. Skąd jest to auto?
Opublikowano
Auto przyszlo z wloch i ma wloski papiery. numer alpiny sie zgadza i wszystko . Czepiaja sie ze nie ma numeru BMW wbitego w papiery i zadnych wyjasnien dlaczego jest przekreslony...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ostateczności będziesz musiał załatwić z Alpiny jakieś wyjaśnienia i zrobić tłumaczenie, chyba że znajdziesz diagnostę który ma pojęcie, że to normalne w Alpinie. :)
Opublikowano
Ewentualnie pogadaj z jakimś rzeczoznawcą z zakresu motoryzacji. Może wyda odpowiedni papier i stacja zrobi przegląd bez problemu :-)
Opublikowano
Dzieki wielkie, jestem umowiony na poniedzialek z rzeczoznawcz z PZM. Powiedzial ze nie ma z tym problemu. Mam nadzieje ze wszystko sie pomyslnie potoczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Łodzi akurat w Wydziale Komunikacji jest człowiek, który nadzoruje stacje i do niego można się udać.
Opublikowano
W każdym wydziale komunikacji jest taki człowiek i on podlega pod dyrektora wydziału, a dyrektor wydziału pod starostę/prezydenta (w miastach na prawach powiatu) :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zażądaj odmowy na piśmie, powinni zmięknąć. Też mam Alpinę B10 i też jestem z Łodzi. :mrgreen:

Napisz coś więcej o egzemplarzu na priv. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wydaje mi się aby diagnosta miał obowiązek na piśmie odmawiać wykonania badania, ale z ciekawości dowiem się w poniedziałek u znajomego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba lepiej odmówić niż wziąć kasę i wystawić mu kwit, że nie przeszedł przeglądu z powodu dziwnych numerów bitych dwa razy. ;) Nie bronię diagnostów, chodzi mi o samą stronę techniczną tego.
Opublikowano
Tak jak napisalem, umowilem sie z rzeczoznawca. Byl i to nawet dwa razy. Wiem ze sie konsultowal z BMW i takie tam. W poniedzialek mam odebrac od niego opinie i z tym oplacic akcyze. Nastepnie zrobie przeglad i mam nadzieje ze juz bez zadnych dalszych niespodzianek. Jeszcze raz dzieki za rady.