Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Racja ale ...co drogie a co tanie to kwestia indywidualna ... tak samo jak porównanie poleasingowy EU "full wypas" i "golas" krajowy ... dodatkowo AR to drogi pośrednik mający renomę u kupujących ( pomijam szczegóły ) szukających dobre samochody ( ponownie pomijam szczegóły ) ... samochody krajowe, bezwypadkowe, z jasna historią serwisową i z małymi przebiegami to ewnement na naszym rynku i próby porównywania ich cen do tzw. rynkowych sa dla mnie niepoważne tak samo jak sugestie co do tzw. pola negocjacji ... dobre musi kosztować bez względu na mentalność rynku wypaczoną działalnością handlarzy
Opublikowano

Co nie znaczy, ze nie można kupić igły za średnią-wyższą cenę rynkową.

Przykład ?

W zeszłym roku była E92 335i naprawde na full wypasie za 99 tys zł (u dilera, gwarancja bezwypadkowosci, auto serwisowane, salon PL itp itd na dodatek była na gwaranci PS). Pózniej druga podobna tez salon PL, bezwypadek, 120 tys km (sporo) tez 2007r tez za 99 tys zł. Tez u dobrego dilera stała, osoba prywatna wstawiła.

W tym roku zaś była (to co Zent wklejał) E92 330i z 20 tys km , 2007r, salon PL, bezwypadek, niezłe wyposażenie itp itd za 84 tys zł. Sprzedała sie po dwoch tygodniach czy tam trzech (stała w AR).

Biorąc te oferty pod uwagę Twoja E92 Houek jest mocno droga :D (a to też były igły).

Chociaż jakbym miał sam naprawde igłe E92 330d z ponizej 150 tys km to tez pewnie bym chciał co najmniej 90 tys zł (2007r).

Diesel, wiec powinien sie sprzedać.

Można wołać sobie wiecej za prawdziwie dopieszczoną igłę jak jest dobre wyposazenie, niski przebieg, ale tam powiedzmy 10 % wiecej w stosunku do normalnych-porządnych egzemplarzy. Ale nie 30 % tak jak niektórzy.

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że on tych samochodów nie widział na żywo, nawet nie dzwonił się dopytać a wie w jakim były stanie...

Z tego co ja wnioskuje po wypowiedziach ta 328i również nie jest jego, tylko ojca a on czasem może się nią przejechać.

Dalsze dyskusje są według mnie zbędne.

Ani to pierwszy ani ostatni taki przypadek na forum, że ktoś dużo pisze a później się okazuje że "jego" samochód to parkuje tylko pod blokiem naprzeciwko...

Opublikowano

Oglądałem jeden egzemplarz 335i u dilera i 330i w Wawie. Oba z gwarancja stanu i bezwypadkowości itp itd Wszystkie zresztą były omawiane na forum i polecane przez forumowiczów. Zreszta nic to dziwnego, bo ceny normalne jak za porządne egzemplarze.

Nawet nie będe komentował twoich detektywistycznych zapędów :cool2: .

Opublikowano
Oglądałem jeden egzemplarz 335i u dilera i 330i w Wawie. Oba z gwarancja stanu i bezwypadkowości itp itd

ogladałeś czy ktoś oglądał i opowiadał?

Zresztą co to za gadanie w ogóle, jezeli ktoś nie moze sie pogodzić z utratą wartości samochodu, niech kupuje uzywane, albo niech nie jezdzi w ogole. :)

Mam rozumieć, ze przykłady podane przeze mnie i omawiane na forum ta jakieś "okazje" według ciebie ? Nie to normalne ceny za porządne egzemplarze.

Ale jakie przykłady? 10 razy wrzucana 325i? Reklama autoreduty? Co to za przykłady jeśli tych samochodów nie widziałeś na oczy? Skąd możesz wiedzieć jaka jest cena za porządny egzemplarz skoro nie wiesz w jakim stanie są te które wrzucasz?

Z resztą pogadamy jak w końcu kupisz jakieś auto a nie będziesz sobie snuł fantazji o wirtualnych zakupach.

Nawet nie będe komentował twoich detektywistycznych zapędów :cool2: .

A liczyłem, że właśnie skomentujesz bo parę takich osób już widziałem na tym forum i pewne sprawy aż nadto się rzucają w oczy.

Ile razy jeszcze zmienisz tego posta? Co kliknę w podgląd to twoja wypowiedź się zmienia.

Wszystkie zresztą były omawiane na forum i polecane przez forumowiczów. Zreszta nic to dziwnego, bo ceny normalne jak za porządne egzemplarze

Chętnie się dowiem które bo przeglądam ogłoszenia e90/1/2/3 wrzucane tutaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ani to pierwszy ani ostatni taki przypadek na forum, że ktoś dużo pisze a później się okazuje że "jego" samochód to parkuje tylko pod blokiem naprzeciwko...

mój parkuje pod blokiem na przeciwko bo tam jest za darmo :mrgreen:

pod moim są płatne miejsca na zamkniętym parkingu :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Ta 335i z PRemium Selection i ta druga od dilera były omawiane dobre pół roku temu (albo i ponad).

330i wkleił ostatnio Zent.

A wypowiedz zmieniłem, bo na forum powinna panować przyjazna atmosfera, a ja nie mam zamiaru z nikim się kłócić.

Opublikowano
Ta 335i z PRemium Selection i ta druga od dilera były omawiane dobre pół roku temu (albo i ponad).

330i wkleił ostatnio Zent.

A wypowiedz zmieniłem, bo na forum powinna panować przyjazna atmosfera, a ja nie mam zamiaru z nikim się kłócić.

Na forum jestem dłużej niż pół roku a "duże" silniki w e9X zawsze klikam - jakoś nie kojarzę ale nie będę szukał.

Tę którą wkleił Zent nie widzę żeby ktoś polecał - to było pytanie - skoro oglądałeś to auto dlaczego nie udzieliłeś mu informacji? Niezbyt to "przyjazne"

Opublikowano

Akurat z tą 330i to była szybka akcja, zanim zdążyłem coś napisać (oglądałem przed tym jak Zent topik załozył) juz jej nie było. Sprzdała sie dosłownie w ok 2-3 tygodniach. Ale nie dziwota, salon PL, niski przebieg, auto słuzyło tylko rekreacji.

A przynajmniej nie ma juz jej ogłoszenia, bo dalej sie nią nie interesowałem, bo nie szukam coupe.

Opublikowano

Za dużo tu gadania o cenach a za mało o stanie faktycznym. Sugerowanie ceny na odległość świadczy o braku fachowości.

Dla kol. vysteliora mam jedną radę w kontekście komentarzy cenowych:

Jak chcesz kupić auto dobre i tanie to kup dwa. Jedno będzie dobre a drugie tanie :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za dużo tu gadania o cenach a za mało o stanie faktycznym. Sugerowanie ceny na odległość świadczy o braku fachowości.

Dla kol. vysteliora mam jedną radę w kontekście komentarzy cenowych:

Jak chcesz kupić auto dobre i tanie to kup dwa. Jedno będzie dobre a drugie tanie :)

:cool2:

Opublikowano
Najśmieszniejsze jest to, że on( vystelior) tych samochodów nie widział na żywo, nawet nie dzwonił się dopytać a wie w jakim były stanie...

Z tego co ja wnioskuje po wypowiedziach ta 328i również nie jest jego, tylko ojca a on czasem może się nią przejechać.

.

chłopiec nie zna wartości pieniądza dla niego 5 tys = 500 zł i stad jego upusty cenowe