Skocz do zawartości

Ciemny lakier i czarne felgi,czy to do siebie pasuje ?

Bert Mega Wariat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,dziwny temat zakladam alestoje przed zakupem opon zimowy,ponieważ przez ostatnie 5 tyg.zlapalem az trzy "kapcie".Jedna z felg ulegla uszkodzeniu co sklonilo mnie do szukania opon wraz z felgami i trafilem na fajne 16 ",opny Dunlopa WS 3D,zastanawiam sie jednak czy beda pasowaly do mojej Emki,kolor nadwozia to Fjordgrau.

Oto foty :

http://bibainfo.pl/pub/77/114/94/190/2012/02/02/014859/4904/mini_01102011201822222222.JPG

http://bibainfo.pl/pub/77/114/94/190/2012/02/02/013812/8355/mini_2068110231_1.jpg

bede wdzieczny za wszelkie opinie i sugestie,mile widziane foto :wink:

To raczej pasowało nie będzie.

Za małe felgi.

Znajomy ma czarną BMW i Czarne felgi ATS i prezentuje się nieźle.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż

powiem tak kolorystycznie fajnie to wygląda, sam planowałem przemalować swoje 17" borbety ,ale jest jedno ważne "ale" czarny kolor optycznie pomniejsza felunek i nie ma już takiego efektu dla oka - tyle ode mnie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

A ja mam inne pytanie - do autora postu.

Robisz felgi dla siebie, bo Tobie się takie podobają czy robisz felgi dla Kowalskiego czy Nowaka z forum, żeby się jemu podobały???

Jedyne z czym mogę się zgodzić to fakt, że przy małej feldze czarny kolor jeszcze bardziej ją pomniejszy. Do czarnego koloru felgi musisz założyć minimum 17' żeby to już dobrze wyglądało.

Ja jakbym miał tak ślepo patrzeć na opinie z for to pewnie jeździłbym zglebionym do granic możliwości e39, na srebrnych felgach BBS (lub wzorem podobnym), z szerokim rantem, wypolerowanym na lustro - czyli takim, jakich na ulicach można sporo zobaczyć.

Poszedłem pod prąd opiniom z for i jeżdżę takim autem, jakie MNIE się podoba i które jest jednocześnie dalekie od "wiejskiego tuningu".

Więcej samodzielności kolego.

Pzdr.

No według zaleceń, że "felgi powinny się odcinać od lakieru auta" wychodzi na to, że to auto jest zrobione poprawnie. :mrgreen:

Ja tam nie patrzę na zalecenia czy poprawność żeby się wszystkim podobało. Z reguły jak się wszystkim podoba to niestety nie podoba się to włascicielowi bo on tylko toleruje fakt, że sie WSZYSTKIM podoba więc tak zostawi. tu chodzi o to, żeby zaspokoić SWOJE WŁASNE potrzeby wizualne.

Ja robię auto tak, żeby się mnie podobało i jeśli potrzebuję jakiejś wizualnej opinii to szukam na necie zdjęć e39-tek w różnych kombinacjach felg do czarnego lakieru auta i na takiej podstawie decyduję jak zrobić. Nie czekam, aż ktoś za mnie zdecyduje bo np Kowalskiemu to się podobają jasne felgi, Nowakowi szerokie chromowane z dużym rantem a Iksińskiemu to tylko jeden dany wzór felgi się podoba. Samochodów robionych według "schematów poprawności' jest już tyle na drogach, że robią się trochę nudne - czasem mam wrażenie, że te auta wyjeżdżają zza rogu z tego samego spota lub sklepu tuningowego.

Pzdr.

jak dla mnie troche dziwne pytanie :) pytasz kogos jak zrobic auto ?? chyba chodzi o to zeby podobal sie tobie :P a jak chcesz rwac blachary to wystarcza chromowane kolpaki ze spinerami bo i tak nie odruzniaja ich od felg :]
...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.

• Moderatorzy
a jak chcesz rwać blachary to wystarcza chromowane kołpaki ze spinnerami bo i tak nie odróżniają ich od felg :]

Zdziwił byś się.One też się wycwaniły i nie takie głupie są.Kiedyś leciały na siedzenia tzw "lotnicze" w Maluchu :mrgreen: .

Jak dla mnie ten temat jest bez sensu.

ec2Wze6.jpg

ja dalbym ci taka rade: zrob co tylko zechcesz ale tak zeby auto cieszylo twoje oczy a co inni mysla to olej

ja kocham moja BeMke tak jak stoi tzn. full oryginal a jesli cos zmieniam w wygladzie to tylko na oryginalne (np. zderzaki od M) wedlug mnie nie potrzeba poprawiac tej bryki bo jest naprawde fajnie zrobiona i choc dla mnie najpiekniejsza jest e36 to przyznam ze siostra e39 nie zostaje w tyle bo wyroznia sie nawet w dzisiejszych czasach gdzie juz sporo szajsu narobili

...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.

Bert Mega Wariat: MAsz na szybko zrobiony VT z tymi felgami, o które pytasz:

http://img220.imageshack.us/img220/9495/feleczarnebmwok.jpg

Pzdr.

no i ładnie,moglem odrazu poprosic was o taki fotomontaż,uniknalbym tych glupich komentarzy o braku samodzielnosci i braku wlasnego zdania.Temat uwazam za wyczerpany,

mimo wszystko dzieki kolego monolito77 za pomoc,pozdrawiam :cool2: