Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To zalezy jakie tobie sie podobaja.Poszukaj zdjec albo na zywo i bedziesz widzial efekt.Ogolnie smd duzo ludzi chwali(lepiej swieca,dluzsza zywotnosc) a inni ccfl(sam na takich jezdze i daja rade chociaz raz w ciagu ok.8 miesiecy wymienilem przetwornice,ktora lubi padac)
Opublikowano
To zalezy jakie tobie sie podobaja.Poszukaj zdjec albo na zywo i bedziesz widzial efekt.Ogolnie smd duzo ludzi chwali(lepiej swieca,dluzsza zywotnosc) a inni ccfl(sam na takich jezdze i daja rade chociaz raz w ciagu ok.8 miesiecy wymienilem przetwornice,ktora lubi padac)

roznice chyba sa tylko w tym ze jedno swieci mocniej drugie slabiej

Opublikowano
na smd po zastosowaniu modułu będziesz mógl używać ich do jazdy dziennej... tak gdzieś wyczytałem, osobiście mam ccfl i jak narazie bez problemowo wszystko sam używam i jako DRL;p dwa razy widziałem jak misiaki sie na reflektory patrzą ale nie zatrzymali
Opublikowano
na smd po zastosowaniu modułu będziesz mógl używać ich do jazdy dziennej... tak gdzieś wyczytałem, osobiście mam ccfl i jak narazie bez problemowo wszystko sam używam i jako DRL;p dwa razy widziałem jak misiaki sie na reflektory patrzą ale nie zatrzymali

to kupie chyba te smd , drozsze ale pewniejsze ;p

Opublikowano
witam ja osobiście mam ringi SMD i jestem bardzo z nich zadowolony podłączyłem sobie je ze po przekręceniu kluczyka odrazu mi sie zapalają i mam je do jazdy dziennej i zdają swoje zadanie mam je prawie rok czasu i nic sie z nimi nie dzieje są o wiele jasniejsze od CCFL i nie posiadaja przetwornic nie ma problemu z ich przepalaniem sie POLECAM SMD tyle odemnie pozdr.
Opublikowano
witam ja osobiście mam ringi SMD i jestem bardzo z nich zadowolony podłączyłem sobie je ze po przekręceniu kluczyka odrazu mi sie zapalają i mam je do jazdy dziennej i zdają swoje zadanie mam je prawie rok czasu i nic sie z nimi nie dzieje są o wiele jasniejsze od CCFL i nie posiadaja przetwornic nie ma problemu z ich przepalaniem sie POLECAM SMD tyle odemnie pozdr.

czyli musze tak zrobic zeby odrazu po przekreceniu kluczyka one sie wlaczaly jo ? nie musze swiatlami juz wlaczac po ich zalozeniu ? a co jak dlugie wcisne ? ;d

Opublikowano

swiatła do jazdy dziennej muszą spełniać klika wymogów

po 1 po przekrecaniu kluczyka muszą sie zapalać\

po 2 po przełączeniu na światła mijania muszą one przygasać bodajże do 70%

jeśli coś jeszcze jest to prosze o dopisanie bądz poprawienie jeśli coś pokręciłem;p

tutaj masz linka do modułu który spełni wymogi DRL

http://jafra.home.pl/product_info.php/products_id/1044

Opublikowano

tak jest w nowszych beemkach że ringi świecą jako dzienne a jak włączysz mijania to dostają mniej prądu i są jako pozycyjne.

Było już o tym tyle powiedziane i napisane ale cóż powtórze jeszcze raz:

po pierwsze to e46 ma funkcje świateł długich do jazdy dziennej, wystarczy ją włączyć,

po drugie nie ma oznaczeń na kloszu lampy że jest przystosowana do dziennych więc niby nie można stosować żadnych dziennych wewnątrz lampy, nawet tych fabrycznie programowanych

po trzecie normalne dzienne powinny gasnąć po przełączeniu na mijania oraz spełaniać szereg wymagań odnośnie miejsca montażu

po czwarte jeździ pełno debili którzy o tym nie wiedzą i jeżdzą z diodami z tesco i jednocześnie ze światłami mijania, zadarzają się też mistrzowie na halogenach

po piąte jak trafisz na skrupulatnego diagnoste albo policjanta to albo nie dostaniesz przeglądu albo stracisz dowód rejestracyjny.

Pisze informacyjnie bo sam jeżdze na uruchomionych dziennych i to jest najbezpieczniejsze bo dużo aut ma długie jako dzienne teraz w standardzie (audi, VW te ciut starsze). Ogólnie jak ktoś wie jak to powinno działać i widzi takich zdolnych ludzi co podłączyli ledy na szybko na krótko po plusie ze stacyjki którzy wzbudzają politowanie i śmiech.

szukam
Opublikowano
moim zdaniem ringi CCFL świecą lepiej niż LED, z tego co widziałem te LED mają dość nieregularne światło.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.