Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kurde ,ale climatronic działa ,automatyczne utrzymywanie temp działa jak ustawie 20 to jest 20? Sprawdziłem bezpiecznik 15 odpowiedzialny za rest i max i jest oki.Przyciska auto też działa.
Opublikowano

Przycisk MAX :przy temperaturze na zewnątrz powyżej 0 C uzyskać można najszybsze maksymalne chłodzenie gdy silnik pracuje.

Automatyczna klimatyzacja przestawia się na najniższą temperaturę i przechodzi w tryb zamkniętego obiegu powietrza.

Przycisk REST:ciepło zmagazynowane w silniku wykorzystywane jest do ogrzewania wnętrza,np.podczas postoju przed przejazdem

kolejowym.Z funkcji tej można korzystać do 15 min po wyłączeniu zapłonu jeśli silnik jest wystarczająco nagrzany a akumulator

naładowany w wystarczającym stopniu,temperatura zewnętrzna powinna wynosić poniżej 25 stopni.

Tak to opisane jest w instrukcji.

Opublikowano
Przyłączam się do tematu, u mnie dodatkowo nie działa prawa strona sterowania z kierownicy dot. radia i (?) włączania obiegu zamkniętego. Ma ktoś jakieś pomysły? oprócz bezpiecznika który niebawem sprawdzę? Dzięki z góry
Opublikowano

Ja jako przyczynę obstawiam: dosyć duże mrozy oraz za niskie napięcie akumulatora.

Ostatnio nie mogłem wyłączyć radia, podładowałem akumulator i po kłopocie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
U mnie raczej odpada, działo się tak i w lato, aku raczej ok bo czasem po 3tyg stania odpala spokojnie i bez nerwów.
Opublikowano
U mnie już przez parę ostatnich dni w te mrozy jak odpalam pierwszy raz z rana auto to wyskakuje awaria regulacji prędkości (taki zegar z wykrzyknikiem), a tempomatu nie posiadam :duh: . Zgaszę i odpalę i jest ok. Widać, że elektronice nie służy stanie pod chmurką w duże mrozy.