Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osiągniesz w M57 ok. 200-220km i 450-500nm spokojnie. Z nm uważaj, żeby sprzęgło i dwumas nie obrywał zbyt mocno. Wszystko zależy jak serię trzyma i do kogo się udasz na chipsa.

@EDIT: Sam zabieg bardzo polecam. Sam mam 184km M57 po programie na 217km i 510nm. Różnica dosyć mocno odczuwalna w stosunku do serii.

Opublikowano

M57 to nie M57N. Wymiana "komputera" nic tutaj nie zmieni. Jedyna możliwość podniesienia mocy to chiptuning.

Jeżeli chodzi o chiptuning w Poznaniu to słyszałem tylko opinie (pozytywne) o GEKO. Ale może niech ktoś z Twojego rejonu się wypowie w tej kwestii.

@EDIT:

Moc jest bardzo odczuwalna. Jak masz sprawne autko to będzie jeździć naprawdę dobrze. Objedziesz każde seryjne 204km. To chyba logiczne, mając większą moc i moment.

Opublikowano
ale jest to odczuwalna moc przy 220 (roznica) czy moze lepiej ten komputer

jaki komputer, jak 330d 204KM ma zupełnie inny silnik... nawet ma inną pojemność skokową. twój ma 2926ccm, a 330d 204KM ma 2993ccm. instalacja wtryskowa też jest inna, CR II generacji a w twoim silniku jest CR I generacji.

Opublikowano
Komputer nic nie da po silniki sa zupelnie inne pod wzgledem konstrukcyjnym. Zrob chipa, odezwij sie do TC i bedziesz pan zadowolony.
Opublikowano

@EDIT:

Moc jest bardzo odczuwalna. Jak masz sprawne autko to będzie jeździć naprawdę dobrze. Objedziesz każde seryjne 204km. To chyba logiczne, mając większą moc i moment.

Każde seryjne M57N :)

Opublikowano

@EDIT:

Każde seryjne M57N :)

Wyraźnie to zaznaczyłem :D

Wiadomo że M57N po programie rządzi :cool2:

Opublikowano

Dla mnie to trochę bezsensu wydać około 1000 złotych na "czpisa" w aucie które seryjnie deklaruje 184ps i wysoka 7 do 100km/h.

Mowie tu o firmach takich jak CINsoft który najpierw hamuje serie pisze mapę wgrywa ja hamuje jeszcze raz i robi korekty, a nie o domorosłych tunerach piszących mapy na kolanach bądź co gorsza wygrywających gotowce:( Badz co badz 1000pln dużo pieniędzy żeby zyskać 30/40koni w i tak już szybkim aucie:)Nie dziwie sie posiadacza 320d/150ps ktozy chcą mieć "200" jest to bardzo odczuwalne.

Warto przemyśleć:)

pozdrawiam