Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie czasami się zdarza że silnik w czasie jazdy np. na trasie gaśnie i zapala się kontrolka silnik na pomarańczowo i wszystko gaśnie !!!

Po ponownym zapaleniu silnika wszystko ok ! Proszę o pomoc ...

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
podłącz auto do komputera i odczytaj błędy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Prawdopodobnie masz to co ja, poniżej 2 posty dotyczące tego problemu:

viewtopic.php?f=70&t=119863&p=848470&hilit=czujnik+czujnik+po%C5%82o%C5%BCenia#p848470

viewtopic.php?f=70&t=146462&p=1039798&hilit=czujnik+czujnik+po%C5%82o%C5%BCenia&sid=136896ecbf4a6cef18c536963f58ba63#p1039798

Niestety nie wiem jeszcze co jest tego przyczyną.

Wymieniłem filtra paliwa, przekaźnik silnika oraz ponownie zainstalowałem moduł sterowania silnikiem (ASO).

Do czasu, aż nie znajdziesz przyczyny, staraj się nie hamować silnikiem póki go dobrze nie rozgrzejesz.

Opublikowano

Kolego Seler, problem ten miałeś tylko na zimnym silniku?

Podłączenie pod kompa też nic Ci nie pokazywało?

Pytam bo podobno jak czujnik położenia wału jest walnięty to na kompie odpowedni błąd wyskakuje.

Opublikowano

Auto gasło najczęściej na równych obrotach np. gdy jechałem sobie niespiesznie 2000rpm, nasilało się w cieplejszym okresie.

Błędy się nie pojawiały, pojawił się jeden raz czujnik położenia wału ale to było raz na kilkanaście zgaśnięć.

Pół roku po naprawie nie zgasł ani razu.

Opublikowano

Jak zapala się kontrolka to powinien jakiś błąd się zapisać, podłącz, pod porządny komputer.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Ja bym stawial na problemy z masa. Sprawdz czy kebel od masy nie jest poluzowany etc. Mialem podobny dylemat w Toyocie auto gaslo okzala sie masa byc poluzowana
''Impossible is nothing''
Opublikowano

panowie-nic z tego..

gasnie tylko podczas ujemnej temp, marzec do grudnia jest spokoj,

wymienilem juz-

akumulator, filter paliwa, swiece zarowe, paski osprzetu z napinaczami...

gasnie podczas odjecia nogi z gazu albo podczas wrzucenia na wyzszy bieg-

na logike- podczas zmiany obciazenia na + albo na -

piny na kompie przejrzane, najnowsze oprogramowanie wgrane...

powoli brak mi sil...

w ASO oczywiscie bylem-

blad w komunikacji gl komputera

przerwy w impulsach

ale to skutek a nie przyczyna..

http://img196.imageshack.us/img196/7650/img022jp.jpg

Opublikowano
Panowie w dniu wczorajszym na trasie 70km zgasł dwa razy. Zaświecił wszystkie błędy, musiałem wyciągnąć kluczyk i uruchomić ponownie. Zapalił bez problemu, po drugim wyłączeniu wyświetlił komunikat że błąd pompy paliwa??? Oczywiście po za błędami ciśnienia w kołach. Co o tym sądzicie, już kiedyś jak podłączałem się do kompa odczytałem taki błąd pompy paliwa a dokładnie "interrupted fuel supply or breakdown" czyli "przerwy w dostawie paliwa lub awarii". Już sam nie wiem co mam zrobić. Jeszcze pokazała mi się kontrolka płynu chłodniczego. Sprawdziłem i naprawdę jest po niżej minimum. Muszę kupić płyn i dolać..
Opublikowano

po tym jak zgasnie silnik a auto porusza sie-

zawsze wyswietli wszytskie mozliwe bledy..

Wczoraj zgasl mi na zaloczonej autostradzie- to nie jest juz smieszne,

i tez po ponownym uruchomieniu wyswietlil komunikat o tym-

dalsza jazda mozliwa, odwiedz Bmw- pompa paliwa.

Opublikowano

Mi dzisiaj zgasł zaraz po tym jak wyprzedziłem inne auto. Też wszystkie możliwe błędy wywaliło.

Szlag mnie trafia z tym gaśnięciem, tym bardziej, że temperatura cały czas ujemna, a facet z serwisu ręcę rozkłada.

Dajcie proszę znać jak dojdziecie do przyczyny.

Opublikowano

Panowie to już nie są żarty, przez tę usterkę może dojść do wypadku !!!

Mam już tego serdecznie dość, chyba sprzedam te auto !!!

Opublikowano
Panowie, a może macie zapiepszone filtry paliwa i przy mrozie wam parafina/woda zamarza i zwyczajnie paliwa nie dostaje?
Opublikowano

Filtr paliwa- jest nowy, od tego zacząłem..

Filtry oleje zmieniam częściej niż potrzeba...

Na niemieckim forum następnych 3 użytkowników z takim samym problemem...

Opublikowano

Powiedzcie mi gdzie dokładnie jest ten czujnik położenia wału ????

może jakiś link do bmwfans?? Jestem już zdesperowany i gotowy wymienić w/w czujnik.

Opublikowano

Też już zastanawiałem się nad sprzedażą, ale szkoda mi trochę, bo gdyby nie to gaśnięcie to autko jest super.

Poza tym w grudniu je kupiłem i jeszcze się nim nie nacieszyłem.

BadBoy pilnuj kolegów z niemieckiego forum, moim zdaniem oni pierwsi rozwalą ten problem.

A na przykład termostaty nie mogą wywoływać tego? Byłem się poradzić u 2 znajomych mechaników. Jeden powiedział, że spróbowałby wymienić termostaty, a drugi stawia właśnie na czujnik położenia wałka lub wału.

Opublikowano

Jeśli komputer nie notuje żadnego błędu to znaczy że w momencie wystąpienia, nie ma na kompie zasilania.

Być może przekaźniki wariują na mrozie?

Opublikowano

Wymieniłem główny przekaźnik silnika i nie pomogło.

Problem polega na tym, że występuje tylko przy określonej temperaturze silnika - ciepły, ale jeszcze nierozgrzany (dokładnie nie wiem, bo nie potrafię sprawdzić). No i w moim przypadku na zewnątrz musi być poniżej -3st C.

Opublikowano
Panowie powiedzcie mi proszę gdzie znajduje się ten czujnik położenia wału ??? Może ktoś ma jakieś fotki???