Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e92 z 19 calowymi alufelgami od M3 które troche wystają od nadkole i niestety jakiś czas temu pojawił mi sie problem z tarciem o nadkole, było na tyle to uciązliwe, jazda w 4 praktycznie niemożliwa, koleiny musiałem bardzo uważac wieć podniosłem auto z tył o 1cm poprzez włożenie takich gum w sprężyny.. Zmiana jest na tyle widoczna, że coraz bardziej mi sie to niepodoba, chciałbym wyłozyc te gumy i tutaj mam pytanie.. CO moge zrobić zeby po usunieciu tych gum auto tak nie haczyło? kwestia zakupu jakies sportowego amora, cos podobnego?

dzieki za opinie

przesyłam fotke

http://imageshack.us/photo/my-images/521/84757800.jpg/

Opublikowano
Autko stoi na sprezynach a amorki sa tylko do tłumienia drgań więc nic nie maja do wysokosci. Mozna zastanowić sie nad twardymi (sportowymi) spręzynami bo wtedy nie uginałyby sie mocno. A nie masz zastosowanych dystansów? bo ori felgi nie powinny wystawac? Moze masz wieksze oponki?
Opublikowano
nie mam dystansów a co do opon mam teraz 265/19/30 wczesniej miałem 255 i też niesamowicie tarło przed podwyższeniem o 1 cm... przyznaje sie zastanawiam sie nad twardymi sprężynami ale potrzebowałbym wiecej opini:)
Opublikowano
Ja u siebie musiałem podwyzszc tył ze wgl na podjazd do garażu i mam na zbyciu tylne sprężyny obnizajace sport(twarde). Mozesz sprobowac. Przesle Ci za pobraniem (tylko za przesylke) załozysz, jesli Ci podejda to sie dogadamy ( cena browarowa :D ) Jak cos to na PW. Jutro sprawdze oznaczenie na spręzynkach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu załóż felgi o dedykowanym ET i będziesz miał spokój. U mnie na 19" performance nic nie obciera nawet w 5-cio osobowym składzie :)