Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam ogromny problem z silnikiem ostatnio podczas jazdy przy prędkości ok 100-110 km/h zgasł mi samochód dokładnie to było wczoraj wieczorem, od tamtego momentu samochód na niski obrotach cały się trzęsie oraz nierówno chodzi a mocy dopiero czuć powyzej 2,5k obrotów. Dodatkowo coś w nim jakby "puka". Może opis zbyt niedokładny i wiem ze czeka mnie wizyta u mechanika ale może ktoś się spotkał z czymś podobnym.

Z góry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez Kabum
Opublikowano
kolego nie chce straszyć ale to wygląda na pompe wtryskową, byłeś na kompie ??
Opublikowano
Z ktorym modelem silnika mamy do czynienia? Jezeli 150KM to zapewne klapka zawirowan + dalsze uszkodzenia tym spowodowane. Jezeli 136KM to pekniety wal korbowy.
Opublikowano
Zacznij od początku, w moim autku był wymieniany silnik, wszystko pięknie nagle no i powstała wyżej wymieniona awaria- a zrobione było może ok 500km po wymianie :(. Okazało się po wstępnych oględzinach, że jest to wina panewek.. nic tak bardzo strasznego ale oczywiście autko powróciło w to samo miejsce gdzie był wymieniany silnik. Mechanik stwierdza że jest to wina na brak wody ale czy wg mojej opinii jeśli chodzi o panewki bardziej byłoby przyczyną brak smarowania, jeśli się mylę to mnie poprawcie gdyż to moje pierwsze BMW :)
Opublikowano
Panewki nie mają wpływu na nierówną pracę silnika. Tu problem jest po stronie układu wtryskowego.
Opublikowano
taka dali diagnozę dzisiaj lub jutro będę wiedział trochę więcej bo mają dzisiaj wyjąć silnik więc okaże się co tak naprawdę poszło
Opublikowano
U mnie silnik był robiony dwa razy, za pierwszym razem były tylko wymienione panewki i stukanie po 1000 km dalej wróciło. Po rozebraniu silnika wszystko wyglądało dobrze. Okazało się że wał był pęknięty na ostatniej panewce, wglądał normalnie ale jak się go nagięło to było widać pęknięcie. Niech sprawdzą ci wał dokładnie.