Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panie juniorszogun mam takie pytanie

ile moze kosztowac pomalowanie progow, zderzak tyl i przod oraz boczne listwy ? w coupe e-36

pozdrawiam

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

CZE GUCCIO

normalna cena od elementu to od 100-200zł zalezy jaki zakład i gdzie a takie elementy jak maska,dach ,zderzaki to najdroższe ceny nawet do 300zł POZDRAWIAM

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
CZE GUCCIO

normalna cena od elementu to od 100-200zł zalezy jaki zakład i gdzie a takie elementy jak maska,dach ,zderzaki to najdroższe ceny nawet do 300zł POZDRAWIAM

a apropo listew to ceny umowne zawsze są :D
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

dziekuje za cennik

teraz mnie juz nikt nie oszuka kosmicznymi cenami

pozdrawiam

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano
Mam pytanko, lakiernik zrobił mi polerke latem i nałożył taką delikatną bardzo cienka warstwę przezroczysta,bezbarwną która nadaje połysk i głębię koloru, ale w jednym miejscu widze, ze nieco odeszło to coś, mało widac ale z bliska da sie zauwazyc, co to jest i co najlepiejzastosować, żeby ytrzymać taki lakier pokryty tym czymś w dobrym stanie i zabezpieczyć??? Nie ukrywam jak wumylem auto wyglada bardzo dobrze biorac pod uwage mrozy sół i zimę,ale chciałbym wiedzięc, czym zostało pokryte moje autko??? i czym woskowac najlepiej żeby chronic i dbac o to, dzieki
Opublikowano
cze DANIELLO poczytaj kilka postów w tym temacie to zakumasz co masz zrobić zalży jaki to rysy czy do podkładu czy jakieś inne napisz konkretniej to coś wtedy ci odpisze na te pytanko twoje ,POZDRAWIAM
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
cze LUKAS 23 . niema żadnedo takiego mleczka ani pasty aby zostawiał ci taką powłoke na lakierze ,że jak będzie schodzić to będziesz widział tak jak bysie łuszczyło . podejżewam że masz lakier metalic lub 2 warstwowy i lakier bezbarwny ci sie złuszył to w tym mniejscu bedziesz mnial matową plame POZDRAWIAM
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
hej mam pytano oknosnie pomalowani roznych elemntow pod maska dekla zaworow ,przeplywomierz i wszystko to co bedzie wplywalo na estetyle .orginalnie byla tam taka zlota fraba ona zeszla wiec chce teraz pomalowac pod kolor auta .jak sie ma lakier na taka temperature , na moja glowe wysze sa na karoseri w lecie a silnik ponoc 100c nie moze przekroczyc .jaki podklad zastosowac ?jakies wskazowki
Opublikowano
dobrze zmatować i odtłuscić nato podkład zmatować i :D kolor jaki tylko zechcesz i niebędzie sie odpażać jeśli nie przekracza temp 100 stopni
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
no to jak przegrzejesz farbe to lekko moze zmieni kolor i odchodzić porobią sie pęcheże ale raczej takiej temp nie uzyskasz śmiało lakieruj :8)
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Od tygodnia jestem posiadaczem czerwnego BMW z 94 roku. Auto niestety ma czarne progi, lusterka, i czesiowo zderzaki (plastik). Chciałem wszystko pomalowac na czerwono pojechałem do lakiernika a on powiedział ze to i tak bedzie odchodzic?? Jak to zrobic???
Opublikowano
cze to powiedz temu lakiernikowi że maniepokolei w głowie i jak nieumnie lakierowac to niehc sie niezabiera do tego nieprawda plastki mozna lakierować a tym bardziej takie z jakich są zrobione lusterka i zderzaki w bmw tylko trzeba zmatowac i nałożyc podklad na plastik nato podklad i lakier jaki tylko zapragniesz
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano (edytowane)

Witam!

Z emblematu na masce odpryskuje mi bezbarwna powłoka. Czym to zabezpieczyć, pomalować po oczyszczeniu? :8)

Edytowane przez danielbmw3

Pozdrawiam

DANIEL

318i E36 '93 ---> 524TD E34 '91 + SZPERA! ---> 730i E32 '90 ---> 520i E34 '91 ---> 525i E34 '92 ---> 528i E39 '97 ---> 530d E39 '01 ---> 318i E46 M43 '99 ---> 328i E46 M52TU '98 ---> 520d E39 M47 2001 ---> 320d E46 M47 2003 ---> 318d E91 N47 2009

Opublikowano
juniorszogun,ja pracuje w tym zawodzie 18 lat z czego 10 przy takich samochodach jak DB ,BMW ,FERRARI ,LAMBO ,ASTON MARTIN itp.z czego 80% wraca na niemce i do angoli i mam prosbe do Ciebie ,zebys dwa razy pomyslał zanim cos chłopakom odpiszesz,bo nie jestes monopolistą w tym zawodzie na tym forum a ja osobiscie sie juz troche usmiałem,i nie mam zamiaru wypowiadac sie na ten temat wiecej.To miłe ,ze chcesz pomoc tylko prosze pomysl zanim odpisujesz.nie watpie w twa wiedze ale nie przesadzaj :wink: POZDRAWIAM
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
juniorszogun,ja pracuje w tym zawodzie 18 lat z czego 10 przy takich samochodach jak DB ,BMW ,FERRARI ,LAMBO ,ASTON MARTIN itp.z czego 80% wraca na niemce i do angoli i mam prosbe do Ciebie ,zebys dwa razy pomyslał zanim cos chłopakom odpiszesz,bo nie jestes monopolistą w tym zawodzie na tym forum a ja osobiscie sie juz troche usmiałem,i nie mam zamiaru wypowiadac sie na ten temat wiecej.To miłe ,ze chcesz pomoc tylko prosze pomysl zanim odpisujesz.nie watpie w twa wiedze ale nie przesadzaj :wink: POZDRAWIAM

cze to podaj przykładzik w jakim np żle cos napisalem bo wypisywac o ferrari czy db to każdy może a może chcesz porozmawiać z moim ojcem co pracuje w tym zawodzie 30 lat !!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Witam

Jestem ciekaw gdzie w naszym kraju naprawia sie takie fury jak aston czy ferrari :?:

Wydaje mi sie,ze jak juz kogos stac na takie auto , to i stac go na naprawe go... Przeciez to tak ,jakbysmy my naprawiali nasze ukochane bejce i jakiegos kowala na wsi :!:

Tez kiedys pracowalem na lakierni i nie widze zeby Juniorshogun gdzies cos komus zle doradzal :cool2:

Pozdrawiam

2FST4U
Opublikowano

Witam.Chcialbym zrobic cos ze swoim autkiem myslalem o zmianie lakieru poniewaz ten ktory jest nie bardzo mi sie podoba (taki ciemny jakis, szary bez zycia) chcialbym go rozjasnic, jak to najlepiej zrobic. Na jaki koszt musze sie przygotowac. Pozdrawiam.

528i e39 http://img285.imageshack.us/img285/4065/cimg09442fm.jpg

Opublikowano
cze zgóry odradzama takowe pomysły całkowitej zmiany koloru ze wzgledu do sprzedaży puzniej jak ktoś sie dopatrzy że zmiana koloru była ale oki skoro chcesz to najlepiej na jasny kolor niewiedac tak załamań blachy czy delikatnych wgniotek autko trza rozebrac dosyć szczegółowo do lakierowania jak np tapicerki dzwi zderzaki uszczelki lamy poprostu zbędne żeczy koszt to zalezności od zakładu od 3-5 tyś nawet a wneki jak bagażnik czy komora silnika to traz zazwyczja przy zmiane koloru robi sie czarnym matem mniejsze koszty i roboty mniej .
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Hmmm.Masz racje co do pozniejszej ewentualnej sprzedazy. Pozostane przy orginale.A czy istnieje jekis srodek ktorym mozna 'odswiezyc' odzyskac dawny blask, klopot w tym ze nie jestem w kraju a tu pelno jest jakis dziwnych wynalazkow co jeden to lepszy a ze sie nie znam to nie chce wpakowac sie w jakies bagno. Zaznacze ze samochod posiada delikatne zarysowania (jak dla mnie to wyglada jak by ktos troche za mocno polerowal w wyniku czego pozostaly polkoiste luki ). Czego szukac, czym czyscic, polerowac co do chromow...
Opublikowano
Jak i czym pomalować listwy chromowane?

cze zależy co chcesz robic z ymi listwami jak chcesz uratować chrom to sposobami lakierniczymi nieda rady a jak chcesz je przemalować w inn kolor to matujesz je robisz podkładem normalnym akrylowym do lakierowania blach matujesz i kładziesz kolor :lol:

Powodzenia :duh: Zaden podkład ani farba po takim zabiegu nie bedzie sie chromu trzymac.chrom trzeba praktycznie zedrzec cały zeby cokolwiek sie tych listew miało trzymac. juniorszogun daj ten post przeczytac tatusiowi i spytaj sie go kto ma racje. POZDRAWIAM

Opublikowano
Witam

Jestem ciekaw gdzie w naszym kraju naprawia sie takie fury jak aston czy ferrari :?:

Wydaje mi sie,ze jak juz kogos stac na takie auto , to i stac go na naprawe go... Przeciez to tak ,jakbysmy my naprawiali nasze ukochane bejce i jakiegos kowala na wsi :!:

Tez kiedys pracowalem na lakierni i nie widze zeby Juniorshogun gdzies cos komus zle doradzal :cool2:

Pozdrawiam

Na drugim koncu polski DARECKI patrzac z punktu Gdyni.To co polscy blacharze i lakiernicy umia zrobic (oczywiscie nie wszyscy)to niemieccy nawet na oczy nie widzieli ,a tak zeby cie nie obrazic DARECKI to wyglada na to,ze w dupie byłes i gowno widziałes skoro twoje poglady na ten temat sa tak ograniczone.

p.s.te samochody nie wystarczy ze beda dobrze zrobione,one musza byc PERFEKCYJNIE zrobione bo wracaja na teren niemiec a tam zadna sciema nie przejdzie.POZDRAWIAM