Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dzięks stary! chcialbym byc lakiernikiem, wtedy bym tak sobie furke pomalowal ze szok :D aha a powiedz prosze, bo podejrzewam ze na masce ktora mam uszkodzona mam dwu warstwowy, czy na taki mozna robic napyleniowo? w sumie jezdzilem po kilku lakiernikach w toruniu i kazdy chcial robic inaczej i za inna cene! nie wiem na co sie zdecydowac. jeszcze raz dzieki. pozdrawiam! ps. moze ktos zna w toruniu lakiernika ktory zna sie na rzeczy?

no własnie robi sie tylko na lakierze 2 warstwowym napylenia że niemasz kompletnie wogóle sladu gdzie jest nowy a gdzie stary kolor pod lakierem bezbarwnym POZDRAWIAM A CO DO LAKIEROWANIA TO BAWIŁEM SIE Z FIESTA JAK MNIAŁEM SPOJLERY I TAKIE TAM MOGE FOTO PRZESŁAC JAK CHCESZ

pewnie jak masz jakie foto tej fiesciny to przeslij mi! z checia obejrze! a powiedz mi w takim razie, bo podejrzewam ze maske ma z 2 warstwowym, ale blotnik jest jedno warstwowy bo jak poleruje to mi sie gabka barwi na bordowo, w takim razie jak pomalowac ten blotnik?(w calosci, tak?) czekam na foto :mrgreen:

Opublikowano
dzięks stary! chcialbym byc lakiernikiem, wtedy bym tak sobie furke pomalowal ze szok :D aha a powiedz prosze, bo podejrzewam ze na masce ktora mam uszkodzona mam dwu warstwowy, czy na taki mozna robic napyleniowo? w sumie jezdzilem po kilku lakiernikach w toruniu i kazdy chcial robic inaczej i za inna cene! nie wiem na co sie zdecydowac. jeszcze raz dzieki. pozdrawiam! ps. moze ktos zna w toruniu lakiernika ktory zna sie na rzeczy?

no własnie robi sie tylko na lakierze 2 warstwowym napylenia że niemasz kompletnie wogóle sladu gdzie jest nowy a gdzie stary kolor pod lakierem bezbarwnym POZDRAWIAM A CO DO LAKIEROWANIA TO BAWIŁEM SIE Z FIESTA JAK MNIAŁEM SPOJLERY I TAKIE TAM MOGE FOTO PRZESŁAC JAK CHCESZ

pewnie jak masz jakie foto tej fiesciny to przeslij mi! z checia obejrze! a powiedz mi w takim razie, bo podejrzewam ze maske ma z 2 warstwowym, ale blotnik jest jedno warstwowy bo jak poleruje to mi sie gabka barwi na bordowo, w takim razie jak pomalowac ten blotnik?(w calosci, tak?) czekam na foto :mrgreen:

oki foto masz już wysłane na meila fiesty a co do błotnika to jak kupisz lakier 2 warstwowy to możesz terz polakierować błotnik na ta 1 warstwe jak masz teraz tylko matujesz papierem wodnym 1200-1500 tak aby nieprzetrzec farby do podkładu gdzie niema być malowane kolorem robisz napylenie i cały element lakierujsz lakierem bezbarwnym i wsio masz błotnik 2 warstwowy ;)) :D POZDRAWIAM A CO DO FIESTY TO WSZYSTKO SAM PRZEROBIŁEM W NIEJ BEZ NICZYJEJ POMOCY

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mozna i czy jest sens pokryc caly orginalny lakier bezbarwnym?

Pytam dlatego poniewaz moj ma juz 15 lat i jest w kilku miejscach lekko porysowanu i splowialy.Czy lepiej bedzie pomalowac cale autko czy tylko spolerowac i prysnac bezbarwnym?Jak to ma sie cenowo?

2FST4U
Opublikowano

Witam,

Ja tez mam pytanko do naszego Lakiernika :)

Posiadam e39 oxfordgrun, mam pare rysek na przednim zderzaku, ktore wg mnie nie kwalifikuja sie do lakierowania. Moglbys polecic jakis dobry srodek, ktory moglby zniwelowac te rysy??Jaki srodek polecasz na pielegnacje nadwodzie, nablyszczacz??Prosze podaj konkretne marki.

Dzieki i pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jakiś skuteczny sposób na usunięcie rys z elementów drewnianych kokpitu i drzwi? :?:

cze moiżesz spróbować pastą G3 lub TEMPO ponieważ elementy drewniane równierz są lakierowane lakierem bezbarwnym powierzchniowo tylko uważaj z ilością nakładanej pasty by niebyło zadózo ponieważ ubrudzisz wszelki inne elementy w pobliżu i w zakamarki ci pasta powchodzi w kokpicie POZDRAWIAM

Za późno, spróbowałem pastą TEMPO i mam problem:

Rysy głębokie pozostały, połysk wrócił, tylko ta pasta jest "agresywna" i elementy plastikowe, tam gdzie miały styk wybieliły się i nie mogę tego usunąć. :cry2: :duh: help :modlitwa:

jezeli zrobiłeś te wybielenia na plastiku czarnym to tylko ratuje cie chyba spalony olej z disla troszeczke na szmatke wetrzyj i czysta szmatka odrazu wyczyśc aż szmatka niebedzie brudzić zadnymi rozpuszczalnikami niewywabisz pasty jedynie jakieś tłuste nabłyszczajace środki do kokpitów lub jak pisałem metoda wiejska ale skuteczna olej POZDRAWIAM A WIDZISZ BYŚ POCZEKAŁ BYTŁO BY OKI OSTRZEGAŁEM ZE BRUDZI PASTA I UWAŻAĆ

Problem usunięty - pomógł środek do zderzaków i listew na zew. auta.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Czy mozna i czy jest sens pokryc caly orginalny lakier bezbarwnym?

Pytam dlatego poniewaz moj ma juz 15 lat i jest w kilku miejscach lekko porysowanu i splowialy.Czy lepiej bedzie pomalowac cale autko czy tylko spolerowac i prysnac bezbarwnym?Jak to ma sie cenowo?

cze jak lakier niejest mocno zniszczony to tylko wystarczy zmatować papierem 1200-1500 powłoke lakieru nieprzecierając nigdzie do podkładu i położyć lakier bezbarwny efekt będzie jak by była świerzo polakierowana kosz zapewne dużo mniejszy niz lakierować nanowo baza+lakier bezb POZDRAWIAM

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Witam,

Ja tez mam pytanko do naszego Lakiernika :)

Posiadam e39 oxfordgrun, mam pare rysek na przednim zderzaku, ktore wg mnie nie kwalifikuja sie do lakierowania. Moglbys polecic jakis dobry srodek, ktory moglby zniwelowac te rysy??Jaki srodek polecasz na pielegnacje nadwodzie, nablyszczacz??Prosze podaj konkretne marki.

Dzieki i pozdrawiam

cze poczytaj moje posty w tym temacie pisałem wielokrotnie już POZDRAWIAM

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Dzieki piekne Juniorshogun za porade :handshake:

Bede teraz mogl dogadywac sie z moim lakiernikiem a za zaoszczedzone pieniazki kupic nowe np. kapcie :mrgreen:

2FST4U
Opublikowano

Cześć juniorszogun, ma pytanie co są dzisz i jak należy poprawnie stosować sztyfty Motip do robienia zaprawek, otóz kupiłem taki sztyft i uzyłem, ale jako lakiernik laik zupełny nie wiem czy dobrze. na przedniej masce były niewielkie odpryski po kamykach wystrzeliwanych z kół pojazdów mnie poprzedzających, a na obu tylnich błotnikach niewielkie odpryski po otwieraniu drzwi przez kochanych sąsiadów na parkingu. samochód umyłem, osuszyłem, a odpryski lakieru przetarłem benzyna ekstrakcyjna. po kilkuminutowym wstrząsaniu sztyftem Motip, aż znudził mi się dźwięk kulki wewnątrz sztyftu otworzyłem go i pedzelkiem naniosłem niewielkie ilości lakieru na odtłuszczone wcześniej odpryski, odczekałem ok 30 min i powtórzyłem, a potem jeszcze raz (więc w sumie 3 razy naniosłem lakier na odpryski). A teraz powiedz mi czy to co robiłem bedzie sie trzymać? Nie znalazłem nigdzie zadnej instrukcji stosowania sztyftów Motip, w necie pelno jest zastosowań lakierów w Sprayu, więc nie wiem czy tehcnologie wykonania przeze mnie jest chociaz w drobnym ułamku skuteczna? Nigdzy nie miałem zadnego doświadczenia z lakiernictwem więc się za mocno nie śmiej:0

PS. lakier kosmosschwartz metalic, jeśli to ma jakieś znaczenie

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Cześć juniorszogun, ma pytanie co są dzisz i jak należy poprawnie stosować sztyfty Motip do robienia zaprawek, otóz kupiłem taki sztyft i uzyłem, ale jako lakiernik laik zupełny nie wiem czy dobrze. na przedniej masce były niewielkie odpryski po kamykach wystrzeliwanych z kół pojazdów mnie poprzedzających, a na obu tylnich błotnikach niewielkie odpryski po otwieraniu drzwi przez kochanych sąsiadów na parkingu. samochód umyłem, osuszyłem, a odpryski lakieru przetarłem benzyna ekstrakcyjna. po kilkuminutowym wstrząsaniu sztyftem Motip, aż znudził mi się dźwięk kulki wewnątrz sztyftu otworzyłem go i pedzelkiem naniosłem niewielkie ilości lakieru na odtłuszczone wcześniej odpryski, odczekałem ok 30 min i powtórzyłem, a potem jeszcze raz (więc w sumie 3 razy naniosłem lakier na odpryski). A teraz powiedz mi czy to co robiłem bedzie sie trzymać? Nie znalazłem nigdzie zadnej instrukcji stosowania sztyftów Motip, w necie pelno jest zastosowań lakierów w Sprayu, więc nie wiem czy tehcnologie wykonania przeze mnie jest chociaz w drobnym ułamku skuteczna? Nigdzy nie miałem zadnego doświadczenia z lakiernictwem więc się za mocno nie śmiej:0

PS. lakier kosmosschwartz metalic, jeśli to ma jakieś znaczenie

cze w zadnym wypadku niebęde sie śmiał bo to normalne w twoim przypadku że masz prawo niewiedzieć

powiem ci tak niestosuje tego typu żeczy jak motipy czy spraye do celów zaprawkowych tak jak zrobiłes oczywiście bedzie trzymac ale nigdy idealnie niedobierzesz koloru z gotowców nastepnym razem jak bedziesz rmnial zamiar robic zaprawki na edzelek to jec do mieszlni farb kup odpowieni kolor z numeru jaki masz na kielichu napisany dorobia ci np 100g zapłaciszz max 20 zł i masz dobrej jakości farbe na zapraweczki ryski rób pędzelkiem a obicia np po kamieniach najlepiej robi sie patyczkami do uszu tylko niezapomnij uprzedniu dobrze umyc i wyczyścic do sucha powierzchni gdzie masz zamiar robić zaprawki odtłuscic możesz np ekstrakcyjna czy nawet zwykła pb 95 POZDRAWIAM

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Cze u mnie w E32 mam w srodku drewno ale ono jest bez blasku czym moge zrobić aby sie błyszczało i lśniło.

jednynie połozyc nowa powierzchnie lakierem bezbarwnym

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

dzieki juniorszogun za porade:

nastepnym razem jak bedziesz rmnial zamiar robic zaprawki na edzelek to jec do mieszlni farb kup odpowieni kolor z numeru jaki masz na kielichu napisany dorobia ci np 100g zapłaciszz max 20 zł i masz dobrej jakości farbe na zapraweczki ryski rób pędzelkiem a obicia np po kamieniach najlepiej robi sie patyczkami do uszu tylko niezapomnij uprzedniu dobrze umyc i wyczyścic do sucha powierzchni gdzie masz zamiar robić zaprawki odtłuscic możesz np ekstrakcyjna czy nawet zwykła pb 95

następnym razem bede wiedział jak to zrobić, ale pocieszyłes mnie tez troche, ze przynajmniej nie powinno za szybko odpaść:)

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Ok - po malowaniu auta widać jak na bokach lakier przybrał celulitis albo skórkę od pomarańcza co to jest co z tym można zrobic ??
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Ok - po malowaniu auta widać jak na bokach lakier przybrał celulitis albo skórkę od pomarańcza co to jest co z tym można zrobic ??

Hej .

Spotkałeś się z jedną dość często spotykanych a i zarazem popularnych wad powłoki lakierowej wynikających najczęściej z nieprawidłowej aplikacji lakieru nawierzchniowego .Przyczyn dla czego jest taki efekt końcowy lakierowania może być wiele np. zbyt duże ciśnienie na wyjściu dyszy urządzenia natryskowego bądź zbyt mała odległość od lakierowanego elementu ale też sama gęstość i temperatura lakieru ma bardzo duże znaczenie podczas aplikacji pojazdu czy elementu . W każdym razie nie jest to na tyle uciążliwa wada, aby powtórzyć etap naprawy powłoki lakierowej i w tym przypadku wystarczy umiejętnie wykorzystać środki kosmetyczne, które są ogólnie dostępne a często proponowane przez juniorszogun w poprzednich tematach.

Opublikowano

cze jest to zbyt gęsta powierzchnia lakieru wina lakiernika lakier poprostu sie nierozłozyl na szkło jak to sie mowi czyli gładko teraz tylko papier2500 wygładzic to i polerka mechaniczna pastą g3 i polerować

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
widze ZIELONY załapałeś moje wypowiedzi i kumasz co tam pisze masz racje co piszesz z tym możliwości dlaczego tak wyszła powłoka jest bardzo dużo tylko lakiernik wie co namieszal a od niego sie tego niedowiesz :8) POZDRAWIAM
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Ema Junior. Gdzie masz warszat, bo nie mam pojecia. Na wiosne bede musial zrobic przedni zderzak bo sie lekko od sniegu pobabral :( Tez mam blaszke GKW :) Pozdawiam
BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano
warsztatu nie posiadam ale mam mozliwości zrobienia mam mnijsce dajesz mi tylko zderzak i odbierasz gotowy bedziesz zainteresowany to odezwij sie spotkamy sie i pogawędzimy
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
warsztatu nie posiadam ale mam mozliwości zrobienia mam mnijsce dajesz mi tylko zderzak i odbierasz gotowy bedziesz zainteresowany to odezwij sie spotkamy sie i pogawędzimy

ps ; sesje zdjęciową robiłeś w lasku na miłosnej :dance: ??

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano (edytowane)
cos tu sie nie bardzo mi dziala :D Edytowane przez kulas
Opublikowano

Siema. Spoko, jak sniegi stopnieja to odezwe sie, chyba ze zrobi mi ten Pan co ostatnio :)

ps ; sesje zdjęciową robiłeś w lasku na miłosnej ??
nie :) fotki robilem 100m od domu. 15 km od Milosnej :)

Masz fotki swojej emy na formu? Chetnie zobacze, moze kojarze ja z miasta :)