Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jaki masz objaw tego skrzywienia korbowodu ?? Zazwyczaj górnym przewodem, tym wchodzącym w kolektor ssący, przepycha olej i wywala go do wydechu. Szczerze powiem, że nie słyszałem żeby padł wał korbowy od tego...

Ale jak wessie za dużo do cylindra i nie da rady tego sprężyć to się robi hydrolock.

Opublikowano

''A jaki masz objaw tego skrzywienia korbowodu ?? Zazwyczaj górnym przewodem, tym wchodzącym w kolektor ssący, przepycha olej i wywala go do wydechu. Szczerze powiem, że nie słyszałem żeby padł wał korbowy od tego...

''

Witam.

Objawem skrzywienia korbowodu ( a nie wału korbowego) jaki podał mi mechanik i jaki ma moje BMW jest niskie ciśnienie na cylindrze, bardzo nierówna praca silnika i rózna wysokość pierwszego i czwartego tłoka a powinna być równa. Z tego co dzwoniłem do różnych serwisów BMW jest to rzadka usterka ale możliwa, ponieważ oleju nie można ścisnąć tak jak ma to miejsce z mgiełką paliwa jaka dostaje się do cylindra. Przez tą odmę prawie cały olej poszedł na cylinder, ponieważ gdy sprawdzałem bagnet to był zupełnie suchy.

Naprawa- miało być 5 tys. a nie 5000 tyś. Sorki.

Opublikowano
''Naprawa- miało być 5 tys. a nie 5000 tyś. Sorki.

Jesteśmy na forum BMW, więc nawet nie zauważyliśmy tej różnicy ;P

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przez to ze ten silnik mi swieci na zółto stracilem moc w becie :(

No to jedź na diagnozę a nie płaczesz. Liczysz na to, że samo się naprawi ??

Krzysztof
Opublikowano
A byłeś na tym kompie ?

Jeżeli nie to możesz do mnie podjechać bo widzę że masz blisko.

hmm napisz mi adres na priv z góry dzieki :)