Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam koloedzy zastanawiam sie ile kosztowało bmw e32 750i np w 1994 nowe z salonu ile sie na nie czekało ma ktoś takie informacje ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak 750i,

ale mogę napisać Ci ile kosztowała moja 730i w 1995 kiedy ja kupowano, 60tys marek. 750 zapewne kosztowała więcej, z racji silnika i oczywiście wyposażenia, myślę, że kolega z forum, który zakupił takowe e32 (nomen omen słynne zielone :) ) mógł by powiedzieć ile kosztowała taka sztuka w swoich czasach, ale stawiam na jakieś 100tys DM.

EDIT:

z resztą, co tu dywagować, TU masz czarno na białym ile taka sztuka kosztowała.

pzdr

yaz

Opublikowano
Hej, ja mam rachunek, moja w 88 roku kosztowała 95 tyś marek po jakiś rabatach, o ile pamiętam, marka wtedy to około 0.5$. Tylko, że ja mam golasa, tylko lumbar support i głośniki Hi-Fi. Podejrzewam, że w 94 było podobnie lub trochę drożej.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Moja w 1990 roku kosztowała 100 tys DM + 5 tys DM kilka opcji które mam. Tak jest na fakturze zakupu. Wychodzi na to że dziwnie tanio bo widziałem w różnych źródłach że ceny 750iL zaczynały się od ok 120 tys DM, ale być może cena na eksport była inna (niższa) bo nie płaciło się jakiś podatków w Niemczech :?: A moje auto prosto z fabryki przyjechało do Polski i tu było pierwszy raz rejestrowane. Z ciekawostek to płaciło się dodatkowo za brak katalizatorów przygotowujący auto do pracy na benzynie ołowiowej (833 DM) i była też dodatkowa opłata eksportowa (810 DM). Ciekawe też że dopłata do skóry buffalo była niższa niż cena radia Bavaria C Exclusiv.

A tu fotka faktury za moje E32 z 1990 roku

http://img708.imageshack.us/img708/4249/faksy.jpg

pozdrawiam

qba_m