Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mysle ze wypowiedz MArcina850 podsumowuje cala dyskusje...czlowiek nieswiadomy ze do auta dolano "cuda" nic nie zauwazyl...a gdyby cos dzialalo to by zauwazyl...

Musiałby dobrze znać ten samochód i na codzień nim jeździć żeby odczuć różnicę.

I pewnie bał się szefa, że mu jakieś podchwytliwe pytania zadaje :twisted:

Tak na marginesie to ty Kornelio wszędzie masz jakieś swoje 5 groszy z którym mało kto się zgadza.

• Odpowiedzi 526
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musiałby dobrze znać ten samochód i na codzień nim jeździć żeby odczuć różnicę.

I pewnie bał się szefa, że mu jakieś podchwytliwe pytania zadaje :twisted:

Akurat robi tym samochodem od trzech lat tydzien w tydzien okolo 700 kilometrow, takze mysle ze zna ten samochod... A szef taki straszny nie jest :wink:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Myślę że najbardziej miarodajne byłoby porównać wyniki na chamowni przed i po zastosowaniu ceramizerów.

I dlatego żeby nie polegać na swoich subiektywnych odczuciach ja właśnie przeprowadzam taki test o jakim piszesz. Przed zalaniem byłem na hamowni i zmierzyłem ciśnienie sprężania. Za mniej więcej miesiąc-półtora podam wyniki. :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Myślę że najbardziej miarodajne byłoby porównać wyniki na chamowni przed i po zastosowaniu ceramizerów.

I dlatego żeby nie polegać na swoich subiektywnych odczuciach ja właśnie przeprowadzam taki test o jakim piszesz. Przed zalaniem byłem na hamowni i zmierzyłem ciśnienie sprężania. Za mniej więcej miesiąc-półtora podam wyniki. :wink:

Pokaż teraz wynik z hamowni... oraz sprężania.

Przed użyciem ceramizera. Jestem ciekaw jak to wygląda w Twoim autku.

Sądzę, że inni też są ciekawi.

Ja z 750 też wybieram się na hamownie (niestety już po zastosowaniu ceramizerów). Mam nadzieję, że za jakiś 1 lub 1,5 miesiąca.

Muszę na letnie kapcie przeskoczyć. Teraz mam zimówki 205

i sądzę, że nie przekażę za pomocą tych laczków całej mocy

silnika. Będzie się ślizgał na rolkach. Byle do wiosny.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano

no czekam z niecierpliwością i żałuje że sam tego nie zrobiłem

P.S. ile kosztuje badanie na hamowni? :|

pozdro

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
No właśnie też jestem ciekaw ile kosztuje takie badanie

no i gdzie są w polsce miejsca gdzie je można przeprowadzić

Pozdo

u Goduli ceny wygladaja tak:

TEST DYNAMICZNY / pomiar mocy i momentu / PROMOCJA 4 testy cena 200 zł,

TEST DIAGNOSTYCZNY / pomiar mocy i momentu wraz z diagnostyką samochodu testerem KTS firmy BOSCH/ PROMOCJA -tylko 300 zł,

TEST STATYCZNY /pomiar wielu parametrów silnika w stanie ustalonym. Zakres pomiaru od 1000 do 10000 obrotów w odstepach co 250 obrotów/ cena pomiaru 300 zł,

TEST SZYBKOŚCIOMIERZA /pomiar błędów licznika/ cena 50 zł,

SYMULACJA JAZDY /długotrwały test umożliwiający określenie zużycia paliwa, przyspieszeń, predkości maksymalnej, itd./ cena 300 zł za 1 godzinę,

TEST STAŁYCH WARTOŚCI /pomiar umożliwiający zadawanie dowolnych wartości obrotów, prędkości, sił itd. Test ten przeznaczony jest głównie do badań podczas tuningu chipowego/ cena 250 zł 1 godzina.

musze sie dowiedziec jak ceny wygladaja u Świątka bo to prawie moj sąsiad ;]

• Członkowie klubu
Opublikowano
Pokaż teraz wynik z hamowni... oraz sprężania.

Przed użyciem ceramizera. Jestem ciekaw jak to wygląda w Twoim autku.

Sądzę, że inni też są ciekawi.

Wyniki pokażę mniej więcej za miesiąc kiedy dokonam drugiego pomiaru. W tym czasie przejadę na ceramizerze pewnie koło 5.000 km (jak dobrze pójdzie).

Co do cen hamowni to są bardzo różne. Ja korzystałem z usług firmy Grabowski Motor Sport w Warszawie i płaciłem 50 PLN za 1 pomiar.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Mysle ze wypowiedz MArcina850 podsumowuje cala dyskusje...czlowiek nieswiadomy ze do auta dolano "cuda" nic nie zauwazyl...a gdyby cos dzialalo to by zauwazyl...

Miałem milczeć ale już nie moge. Na ile to jest moja obserwacja a na ile awaria wskaźnika temperatury nie wiem.Pisze co następuje: Mam problem z głowicą woda spiernicza. przy małym poźiomie wody wskazówka wyskakuje za połowe o grubosc strzałki! sprawdzone obserwowane codziennie! znam swoje auto pod wzgledem chłodzenia jak mało kto. Ku mojemu zdziwieniu ostatnio obserwuje wskazania wskaźnika nigdy nie przekroczyły połowy ,mało tego przez przypadek jadąc spokojnie zeszło ponad połowe w dół.Nie przyjmuje informacji ,że cosmi sie popierniczyło.Nie raz wczesniej jechałem sokojnie jak dziadek nigdy mi nie spadł wskaźnik poniżej połowy. w chłodnicy miałem taki sam stan wody co w przypadku wcześniej . (nie czepiać sie mozę miałęś 100 ml mnniej) .Stawiam ,zę temperatura silnika spadła o pare stopini innego wyjscia nie ma.Acha ponieważ obserwuje pogode mam firemke co zajmuje sie odśnieżaniem.Wykluczm róznice temeratur na dworze .przy podobnej aurze nigdy mi wskaźnik nie spadł tak nisko! i nie zdażył sie przypadek aby jadąc do pracy wskaźnik nie przekroczył lekko połowy o grubosć strzałki nawet jak było - 6 st .Dziś było 1,5 st i wskażnik pozycji pion nie przekroczył.Trasa ta sam Sopot - Stocznia ta sama pora.Róznica jedna wlałem omawiany środek Firmy (pip) :) 2 Auto odpala naprawde lżej !jeżdze na lotosie! w mrozie nie mam problemu. To wszystko na ten temat. Myśle ,żę 90 % osób co stosowały ten środek są zadowolone moze 10 % nie czuje róznicy a0 dlatego że sie przyzwyczaja b) poprostu nie zadziałało u nicjh wyraźnie , badź nie znają swojego auta.Proponuje czekać na mrozy:)najbardziej odczuwam na mroźie chociaz opisywany wyzęj sympom temperatury jest nowym dla mnie dowodem i zaskoczeniem.Powtarzam ngdy nie zszedł mi wskaźnik poniżej połowy na takiej trasie jaką przebyłem.Termostat sprawny a jak by nie był to był by bardziej ciepły...a Ludziom typu to nei działą bo to chyba z kosmosu jest. W cuda wierzycie Odpowiadam. A czy uwierzył byś kiedyś ,że na patelni teflonowej można smażyc bez tłuszczu?!!! zakładam si ,żę 18 lat tmu byś w to nie uwierzył.(telonowe patelnie mamy chyba od 16 lat w Polsce hmm chyba nawet krucej :) sorki za błędy Dyslektyk :) i wszystko na Dys...

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam, to na stronie Auto-Repair były pokazane wyniki z hamowni i nie wiele się one róznią przed i po. Ja zauważyłem lepsze poranne palenie na mrozie (diesel),cichszą prace silnika.Ja dodałem także A-R do paliwa i skrzyni biegów.Natomiast jestem ciekaw czy nic się nie stanie z popychaczami hydraulicznymi za jakis czas.

Do marekp750: Ile masz lub twoi znajomi przejechane na ceramizerach?Chodzi mi o przebieg.

Opublikowano

Witam

Tak sobie czytam o tym cudownym srodku i nie jestem przekonanyojego skutecznosci.

Koledzy pisza,ze latwiej sie odpala a ja pomyslalem ,ze to zalezy od temperatury/przeciez nie zawsze jest taka sama/ od wilgotnosci powietrza

i od kilku jeszcze czynnikow.

Ciszej chodzi? to tez jest zwiazane np z wilgotnoscia powietrza.

Zstrzegam,ze nie dyskwalifikuje tego preparau,tym bardziej,ze go nie zalalem,ale Tylu oszustow jest w tym kraju i sprzedaja swoje cudowne srodki na porost wlosow i robia to tak sprytnie,ze nawet nie mozna reklamowac jak nie wyrosna :P

Slyszeli wszyscy o placebo? To moze byc to.

Autosugestia nie zna granic.

Ale moge sie mylic/oby/

A moze znajdzie sie ktos ,kto podejdzie do tegp tematu bez emocji?

pozdrawiam

Opublikowano

Do marekp750: Ile masz lub twoi znajomi przejechane na ceramizerach?Chodzi mi o przebieg.

Ja używam w większości przypadków Xeramica. Ale w kilku autkach

też A-R...

3 dni temu zmieniałem olej w Omedze 3000 i poszła 4 puszeczka.

Dolewam co ~50 tyś km. Czyli ~150 tyś przejechane. Te dane tak piszę

z pamięci, wcześniej nie notowałem dat zalewek... teraz notuję.

Popychacze wymieniałem też na nowe 150 tyś km temu.

Z popychaczami wsio ok. Czasowo to jakieś 6 lat.

W omedze 2 litrowej od 1,5 roku A-R.

Wsio OK. (chociaż w czasie dużych mrozów zamarzła odma

i trochę oleju wywaliło przez uszczelkę pokrywy klawiatury)

ale to nie ma nic wspólnego z ceramizerami.

BMW 1,5 roku na ceramizerach. Teraz będę zmieniał

olej w marcu i idzie kolejna dolewka 0.5 xeramica.

Już kupiony i sobie spokojnie czeka na półce.

Moi znajomi nie mają tak długo aut... rozwalają je na 10 tyś

tóżnych sposobów (patrz: wrzucenie wstecznego podczas jazdy

i wysłanie silnika do krainy wiecznych łowów :D ) lub posprzedawali. Ale większość z nich

zrobiła minimum 50-60 tyś km niektórzy 100 tyś km.

Tak patrząc na zasadę działania ceramizera to nie ma prawa

niczego rozwalić w popychaczach. Na 100%.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

Opublikowano

Skoro zrobiłeś 150 tyś to nie ma o co się martwić.

Do belgus'a:pewnie jak bym nie przeczytał o ceramizerach na forum,pewnie bym nie zastosował tego ale zastosowałem i wiem,że w moim przypadku zadziałał.Przypomnę że zastosowałem go w dieslu,który jest bardzo wrażliwy na odpalanie kiedy jest zimno.Podam Ci przykład:auto to MB Sprinter,2,9 TDI.Przy -12-15 grzałem 2-razy świecę i kręcąc rozrusznikiem dopiero odpalało po jakiś 3 sekundach,w tej chwili wystarcza jedno podgrzanie i auto po sekundzie odpala.Co do głośności to nie mówie,że go nie słychać,ale na wyższych obrotach jest ciszej a na wolnych pracuję bardziej miekko.

Zgadzam się z tym,co w poprzdnich postach napisał marekp750 i co piszą w instrukcji od A-R."ceramizery zamrażają zużycie silnika" a nie go regenerują.Zmniejszają tarcie a o ile dobrze pamiętam to silnik żużywa około 10-15 procent energii z paliwa na tarcie występujące w silniku.Czyli teoretycznie powinna wrosnać moc silnika.Teoretycznie!

Ciekaw jestem, czy ktoś zastosował ceramizery w silnikach od emek i czy zauważył łatwiejsze wkręcanie na obroty.

A na razie poczekajmy na test Bastka,który mam nadzieję potwierdzi skuteczność tego środka.Można by zrobić pomiar głośności silnika przed i po zastosowaniu ceramizera ale do tego trzeba mieć sprzęt.

Co prawda skrzynia beigów ma zrobione tylko około 1000km z A-R ale już czuć łatwiejszą zmianę biegów,zwłaszcza gdy skrzynia jest zimna.

Opublikowano

Ja nie czuje zwiękzenia mocy ,lecz napewno jest bardziej elastyczny. HMMM moc musiał by być większa z 10 % abym mógł to odczuć .ale zapewne podskoczyłą skoro bez wątpienia zmniejszyło sie tarcie i temperatura. Spalanie czy spadło nie wiem.tak czy siak uważam ,zę za 50 zł bądź taniej to warto wystarczy sobie wybrać Xer... Bądź AR.I zaznaczam Nigdy wcześniej nie kupił bym tego gdyby nie to forum.Czekamy na testy!:) 50 zł to może i ja bym sie skusił:)

A co najważniejsze to to ,zę na mroźie łątwiej odpala. przy minus 8 st oodpala lepiej niż wczesniej przy minus 4 .Codziennie w okresie źimowym sprawdzam temperature teraz w gdańsku jest 1,5 :) (zboczenie zawodowe) przy źiemi jest ponizej 0 st :) więc uwaga na drodze :)

Pozdrawiam[/url]

Dodałęm w piątek:

Wczoraj miałem regulacje zaworów mechanik sciąga pokrywe patrzy i stoi ,cisza :) więc pytam go co jest on mówi ty jakiś nalot ci sie tu zrobił.Ja na to jaki nalot woda!!! on mówi nie jakis taki grafitowy nalot :) dotkneliśmy tego to sie przesuneło :) wyglądało jak grafit trzymało sie tylko metalu nie zauważyłem na aluninum??? i teraz sie zastanawiam czy to ten środek tak sobie osiada :) czy jaki czort możę ktoś tu widział coś takiego z użytkowników ceramizera :) podejrzewam ,zę to on .to taka mała ciekawostka :) wlałem środek do skrzyni do bmw zobaczymy czy przestanie szumieć.Apropo czy to może szumieć wałek atakujący? jak wcisne sprzegło jest cisza (jak jest źimno) zrobiłem juz na tym 12tk

Opublikowano

Witam

U mnie jak na razie same pozytywy po zalaniu Xeramica a przejechałem dopiero 200 km i 3 godz pracy na wolnych obrotach:

-bardziej miękki rozruch zimnego silnika

-cichsza praca silnika

-lepsze wkręcanie na obroty

-prawie niewyczuwalne drgania drążka zmiany biegów,

a co do spalania to jeszcze nie sprawdzałem.

Pozdrawiam.

Opublikowano
możes sprawdzić czy u ciebie po zdjeciu korka wlewu oleju masz taki nalot szary na wałku? ja to zauważyłem z tym ,zę na aluminium sie nie odkłada.Więc zakłądam ,zę to to.:)
Opublikowano

A czy uwierzył byś kiedyś ,że na patelni teflonowej można smażyc bez tłuszczu?!!! zakładam si ,żę 18 lat tmu byś w to nie uwierzył.(telonowe patelnie mamy chyba od 16 lat w Polsce hmm chyba nawet krucej :) sorki za błędy Dyslektyk :) i wszystko na Dys...

Chcialem tylko zauwazyc ze kiedys sie wydawalo ze patelnia teflonowa to super sprawa, a najnowsze badania pokazaly ze przy odpowiedniej temp. z teflonu wydziela sie silnie rakotworczy opar lub kwas. I warto zauwazyc po ilu latach to wyszlo !. Nie krytykuje tu ceramizacji, ale wkoncu moze sie okazac ze silnik zrobi o polowe mniej kilomentrow. Na poczatku nikt na to nie zwroci uwagi bo skad niby ktos ma wiedziec ile jego silnik zrobil by KM bez ceramizera ?? .. ale moze po czasie .

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
No wszytko jest możliwe Amfa kiedyś była lekiem ochudzającym.
Opublikowano
To ciekawe bo ja na przykład nie zauważyłem u siebie białego nalotu, każdy z was ma nalot pouzyciuceramizera, moze dlatego ze zalałem na nowy olej :shock:
Opublikowano

Tudaj zdjęcie wałka rozrządu w moim autku po przejechaniu

jakiś 800 km po zalaniu Xeramica (wymieniałem uszczelniacze

trzonków zaworowych). Już przed zalaniem ceramizera kwalifikowały

się do wymiany (co by nie było, że ceramizer je rozwalił).

http://img19.imageshack.us/img19/7712/waekrozrzdu18tl.th.jpg

Nie widać tutaj białego nalotu (zdjęcie nie zawsze oddaje kolory).

Nie było też widać na żywo...

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

Opublikowano
Pisałem biały? to sorki Grafitowy jutro zrobie Fotke.Dosc sporo tego jest jest to substancja luźna sciągalna palcem.Kolor jak wspomniałem Grafitowy Jutro zrobie Fotke przez wlew oleju bo dekla już nie bee sciągał. na palcu zostaje ślad grafitowy - szary coś takiego.Aparat śmiało by to uchwycił kolor rózni sie le najlepiej to widać przy wyłączonym silnku palcem dotknąć krzywki sprawdzałem wczoraj i jeszcze było il przejechałem to juznie licze :) Gdzieś to sobie zapisałem jak znajde to podam wartosć.Co do spalania hmmm wlałem 57 litrów Gazu! i zrobiłem 414 km na zbiorniku trasy robie mniej więcej te samy troche mniej go deptam ostatnio:)wczesniej 65 litrów 400 km.! ale wole zrobic następny test i następne Tankowanie. Tak samo odpalam zawsze na Benzynce i dojrzedzam do niebieskiego pola (końca) zobaczymy jak bedzie następnym Tankowaniem więc prosze sie tym nie sugerować co pisze wyżej bo może być błędne! chociaż zastanawiajace!
Opublikowano

U mnie żadnego nalotu nie zaobserwowałem...

Ale faktycznie z tym spalaniem to coś może być dzisiaj zrobiłem Dodge-m 600km i zauważyłem że na zbiorniku gazu 45 litrowym zrobiłem 210 mil a normalnie robiłem ok. 190 :) Co ciekawe nawet tego faktu nie skojarzyłem z xeramicem no ale może to faktycznie od tego ;)?

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
zaczynam sie niepokoić tym nalotem :( zrobie fotki bedzie jasne zrobie wam też Fotke mojego Palca z tym środkiem. Ale uwaga! Moje odciski są zastrzezone ! i prosze nie wykorzystywać ich do celów przestępczych bądź marketingowych. Kobiety chcące korzystać z mojego palca proszone na PRV[/url]
Opublikowano

Słuchajcie, mam taką prośbę, bo jak czytam to się gubię (no wstyd, wiem).

Czy poniżej mogą napisać swoje zdanie wszyscy Ci, którzy zauważyli NEGATYWNE działanie Xeramic?

Stoi u mnie w kuchni i nie wiem, czy lać, czy nie :)

Kai