Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wg tabeli jedna tubka wystarczy a co do popychaczy to tylko chyba M40 ma tak cieńki rozrząd.To że rano Ci zaklepią to normalne,bo nie ma ciśnienia w układzie a one są na końcu magistrali.

ja jednak obstawiam zly olej albo zuzycie popychaczy bo jak jest cieplo np +15st. to jest cisza nawet po 2 dniach bez odpalania ;]

• Odpowiedzi 526
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
mam olej polsyntetyk 10w40 castrol magnatec do wymiany jeszcze jakies 10tkm. planuje zrobic tak zeby teraz wcisnac 1 tubke auto repaira do silnikow a przy wymainie oleju wlac pelny syntetyk 5w40 zeby byl rzadszy przy nizszych temperaturach.

nie wlewaj nigdy oleju o niższym współczynniku przy W !!!

No chyba, że chcesz żeby ci olej zaczęło brać lub inne cuda typu wycieki się pokazały. Silnika nie masz nowego, a poza tym 1.6 to nie są najżywotniejsze egzemplarze w ofercie BMW.

Zazwyczaj wszelkie zmiany typu 15W-xx na 10W-xx czy 10W-xx na 5W-xx nie kończą się dobrze. Poczytaj troche na forum, popytaj mechaników i już się dowiesz, że błędnie rozumowałeś :8)

Edytowane przez leser
Opublikowano
No nie wiem, co do oleju i popychaczy?? Kumpel ma zalany syntetykiem autko i popychacze teżwymieniał jakieś pół roku temu i cicho chodzi jak zegarek, ale przy odpalaniu nawet latem jak powiedzmy temp zejdzie do 15 stopni(jesli zejdzie) to przez sekunde słyszy klekot i zaraz ustajei jest cisza, to jest urok m40, to pewnie moze zalezec od przebiegu ale ma podobny jak mój cos okolo 230 tys
Opublikowano
mam olej polsyntetyk 10w40 castrol magnatec do wymiany jeszcze jakies 10tkm. planuje zrobic tak zeby teraz wcisnac 1 tubke auto repaira do silnikow a przy wymainie oleju wlac pelny syntetyk 5w40 zeby byl rzadszy przy nizszych temperaturach.

nie wlewaj nigdy oleju o niższym współczynniku przy W !!!

No chyba, że chcesz żeby ci olej zaczęło brać lub inne cuda typu wycieki się pokazały. Silnika nie masz nowego, a poza tym 1.6 to nie są najżywotniejsze egzemplarze w ofercie BMW.

Zazwyczaj wszelkie zmiany typu 15W-xx na 10W-xx czy 10W-xx na 5W-xx nie kończą się dobrze. Poczytaj troche na forum, popytaj mechaników i już się dowiesz, że błędnie rozumowałeś :8)

akurat seria m43 jest udana konstrukcja i wzglednie trwala, zmiany oleju na rzadszy przy nizszej temperaturze sie nie obawiam, nie mialem pojecia na czym jezdzil wczeniej ten silnik wiec wlalem polsynt. 10w40 i zaluje ze odrazu nie wlalem takiego jaki zaleca bmw czy castrol - 0w30 lub 5w40. zreszta mniejsza z tym, bardziej mnie interesuje dzialanie auto repair'a na popychacze zaworow ;]

Opublikowano
Nie przejmuj się,jeszcze spokojnie 100 tys km zrobisz na tych popychaczach.A co do oeju to zalewaj syntetykiem.A co Auto-Repair to też polecam.
Opublikowano

O :) tak Kapuche już mam na nową Bunie :) Wiecie co nie zdradzajc tajemnic Handlowej. Uzbieram na wrotki może :) zawsze coś ale to też nie jest mega przyjemna robota trzeba ganiać na poczte 2 razy dziennie, żeby standard utrzymać.

Dzięki wam zastosowałem Ten środek i Faktycznie jest Dobry dlatego sprzedaje.i żey nie było niedomówień ja tu byłem przed tym jak sprzedawałem ten środek :) jestem tu od roku a to że sprzedaje to naprawde spontanicznie :) bo mam przekonanie ,że to coś działa . i nei chce nikogo namawiać .Zresztą jak byście znali tematykę sieci WI Fi to byście widzieli ,żę moje rozwiązania sieciowe też są bardzo dobrej klasy :) Kompleksowe rozwiązanie. Wiec prosze nei miejcie mi za złe. Ale naprawdę urzekła mnie historia tego środka .

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

Jeśli chodzi o popychacze to rzeczywiście rano jak odpalam tylko chwile stukają a póżniej cisza. Wcześniej było tak że tłukły sie do momentu aż sie silnik nagrzał wiec coś to pomogło.

Ja mam silnik m40 1.6 i na auto repair przejechałem ok 600 km

• Członkowie klubu
Opublikowano

Chyba nie na tym forum :wink:

Leser - poczytaj to forum to zauważysz że przejście z mineralnego na półsyntetyk czy z półsyntetyka na pełen syntetyk zazwyczaj nie kończy się źle. No chyba że ktoś ma już silnik-trup, ale wtedy to już nic poza remontem nie pomoże...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
powiedzcie mi taką rzecz mam przebrykane 180k km w e-30 więdz ile mam kupić tego cudu?? jak się nie mylę to z tej tabeli wynika że 1 dozownik tak??
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
Ja na twoim miejscu kupił bym Jeden. Moim zdaniem to zależy od wyklepania silnika. ! im większe luzy tym więcej musi sie odłozyć na ściankach. wiec twój wygląda świeżo :) Zastosujesz jeden i jak przekonasz sie do niego to najwyżej dokupisz. po 1000 km i już.
Opublikowano (edytowane)

Chyba nie na tym forum :wink:

Leser - poczytaj to forum to zauważysz że przejście z mineralnego na półsyntetyk czy z półsyntetyka na pełen syntetyk zazwyczaj nie kończy się źle. No chyba że ktoś ma już silnik-trup, ale wtedy to już nic poza remontem nie pomoże...

laser nie wiem skad masz info i jakich masz mechanikow ale dzis dwoch mechanikow radzilo mi zalac pelny syntetyk 5w40 lub 0w40 a co do auto repaira to nie powiedzieli nic bo nie znaja go ale sami polecaja militec'a i tez go uzywaja w swoich samochodach profilaktycznie. wiec postanowione. dzis zamowilem od producenta 1 doze auto repaira, zrobie na nim i na tym starym oleju jeszcze z 5tkm i wymienie olej na pelny syntetyk :idea:

p.s. VIDAR to polska firma a auto repair polski produkt?

Edytowane przez ToLo
Opublikowano
Z tego co pamietm to Firma polska (dystrybutor) ale coś mi wydaje sie ,że środek jest kupiony powiedzmy w beczkach a oni sami to pchają do tubek. Tak to wygląda przynajmniej:) podejrzewam ,zę mają dojscie kupują licencje i i sprzedaja pod róznafirmąale nie mam pewnosci. Wiem tylko ,że coś na moje meile nie odpowiadają!!! Zgubili moją paczke i mam ich dość i zaczynam żałować. :( chociaż środek dobry ale Kontakt w moim przypadku skandaliczny. Pomimo ,że człowiek oferuje współprace i deklaruje zakupy na Duże ilosci. Myśle ,ze xeramizer działa podobnie tylko kwestia zastosowania inna .Ja uważam ,zę jak coś ma działąć dobże to powinno sie tak stosować jak autorepair. a nie xeramizer wlać i żadnych wymogów. Ale to moge sie mylić :) bo jeżeli oba są na tym samysm składniku to ktoś musi miec racje !:)
Opublikowano

klonas No i się mylisz Xeramic działa bardzo dobrze poza tym jest dużo łatwiejszy w stosowaniu......

Ja wiem że sprzedajesz co innego i będziesz tamto chwalił ale ja proponuje mniej reklamy bo to nie jest na to miejsce......

:nienie:

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

a mam gdzieś to :) wszytkie linkie swoje usuwam, bo mam dosyć Gadania i Takich wypowiedzi. Czy wy naprawde myślice ,ze z wyżyje z użytkowników tego forum? Wypowiadam swoją opinie na temat tego produktu i to co jest dla mnie logiczne co nie koniecznie musi byc rdzielogiczne dla kogoś inne) . to tak jak szampon z woskiem na myjni i samo woskowanie. Baj sie namęcze woskując ale mam lepszy efekt. Moim zdanie jak to jest ceramizer i ten drugi też tp dziwi mnie róznica w stosowaniu,na myjni robi sie samo... bez zabiegów (czampon z woskiem) albo robi sie recznie .Zabieram sie za usuwanie linków i skończmy już z czepianiem sie mojej osoby. Usuwam linki i spokuj:) ale moje zdanie jest cały czas nie zmienne. Bardziej przekonuje mnie sposób stosowania bardziej uciązliwy czyli auto repeir. Dlatego też sam go zastosowałem.

Jak widać link wywliłem i nie ma już go w moim podpisie. :) i nie neguje że xeramic działa źle zapewne działa dobże. Generalnie mam przekonanie do ceramizacj

Opublikowano
Z tego co pamietm to Firma polska (dystrybutor) ale coś mi wydaje sie ,że środek jest kupiony powiedzmy w beczkach a oni sami to pchają do tubek. Tak to wygląda przynajmniej:) podejrzewam ,zę mają dojscie kupują licencje i i sprzedaja pod róznafirmąale nie mam pewnosci. Wiem tylko ,że coś na moje meile nie odpowiadają!!!

zadzownilem do nich i okazalo sie ze jest to produkt polski!! nie wiem jak mailem ale przez telefon dowiesz sie wszystkiego. w zwiazku z tym anulowalem zamowienie i jade kupic xeramic'a na stacje;] jakos nie mam zaufania do polskich prywaciarskich "wyrobow" :/

Opublikowano
No tak Wiesz Telefonicznie zamawiałem u nich :) też nei dali mi konkretnei informacji. Meile wcieło mam ich dość :) Każdy ma prawo stosować co chce, Oczywiscie czekam na wieści jak u ciebie sie sprawdzi Xeramc. Ja do Auto Repair sie przekonałem.Jak będe musiał zesztrotoać Golfa to zrobie osobiscie test już na szrot jadąc bez oleju ,zobaczymy. Bardzo mnie to ciekawi :) Golf już ledwo jeździ ... zobaczymy Sam środek mnie urzekł ale obsługa producenta - dostawcy słaba.
Opublikowano
Mi się wydaję,że ograniczenia w przypadku Auto-Repair polegają na tym iż jest on w tubce i w dodatku bardzo gęsty.Natomiast Xeramic jest chyba (bo nie widziałem ) jak olej.Może chodzi o równomierne wymieszanie z olejem.Trzeba sie tych z Auto-Repair zapytać.
Opublikowano
Mi się wydaję,że ograniczenia w przypadku Auto-Repair polegają na tym iż jest on w tubce i w dodatku bardzo gęsty.Natomiast Xeramic jest chyba (bo nie widziałem ) jak olej.Może chodzi o równomierne wymieszanie z olejem.Trzeba sie tych z Auto-Repair zapytać.

zgadza sie xeramic jest jak olej tylko ze jasny i nieprzejzysty, taki glut ;]

Opublikowano (edytowane)

Pytaj Pytaj :) może odpiszą !:( Misie wydaje ,że na wymieszanie to wystarczy pierwsze 15 minut :) w sumie nei czytałęm instrukcji xeramizera a z chęcią bym to zrobił :) gdzie to znajde? Jeżeli jest to tylko po to (te 300km) żeby sie rozpusciło w oleju to dzięki ...! ale nie wydaje mi sie myśle żę to chodzi o proces ceramizacji... aby sie silnik miejscami za bardzo nie rozgrzał. przekraczając 3000 obr! taka opcja wydaje mi sie logiczna. Zasada wosku i lakieru tak widze ceramizacje z tym że ceramizer szuka gorącej powierzchni metalowej. i tam sie utwardza. (tak jak opiłki metalu szukają magnezu) Dlatego mam wieksze przekonanie do auto reair. a nei dla tego ,zę go sprzedaje :)

Tak czy siak Bardzo zalecam stosowanie sie do instrukcji... Pamietajcie ceramizer jakosmusi sie aktywować czyli przez tarcie . Dlatego zakładam ,że to ma takie znaczenie nei przekraczanie obrotów. Nie wiem jak Xeramic tu działa. Nie mówie ,że nie stosując sie do tych zaleceń nie zadziała. Ale mysłe ,żę lepiej ja bym to nawet w Xeramic u zastosował tak jak w autorepeir bo to mi coraz bardziej staje sie logiczne .Ale kazdyz robi jak uważa ... To jest ta demokracja!

W związku z ponizszym wątkiem od admina Rezygnuje z Dyskusji w tym wątku.

Co znowu nie tak czy ludzie są przewrażliwieni? powywalałem linki. W innych Postach piszę ,żę jestem zwolennikiem środka K2 do uszczelniania chłodnic . Czy też Robie to bo Forum jest moim wielkim źródłem utrzymania? Tak jestem zwolennikiem świec NGK ,Uważam ,zę są Najlepsze świece NGK ,Ja tylko kupie świece NGK Nie ma lepszych świec od NGK. w odpowiednim przedziale cenowym. Zaczynajac handel środa X liczyłem na zysk 200 zł mc żebym miałna 1/3 paliwa MC. co nie jest nawet 10% mojego dochodu. Czy nadal uważacie ,zę to Forum jest moim cyckiem Marketingowym? oczywiscie link umiesciłem dla forumowiczó ale co w tym złego? czy to źle jak kupi sie od forumowicza ? a nie od zupełnie obcego allegrowicza, a szkoda gadać :) Jade do Pracy Bo z tego Żyje. Wiec ten temat opuszczam ale oczywiscie Będe dalej sobie po cichutu go sledził:) o ile nie zostane ogłoszonym szpiegiem.:)

Edytowane przez klonas
  • Moderatorzy
Opublikowano
Klonas - trzy razy już powiedziałeś że Tobie bardziej odpowiada użycie auto-repaira i mam nadzieję że czwarty raz tego nie będę musiał czytać...

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
A to Sorki Oczywiscie ,Oczywiscie usune te wypowiedzi jak tylko będe wiedział jak :( Poprostu bezmyślnie wyłowiłem najlepsze wypowedzi :) na moją obrone mam tylko to ,że nie zrobiłęm tego potajemnie liczyłem sie z tym bo do linku wszyscy mają z tego forum mają dostęp.Generalnie to nie był dobry pomysł. Zrobiłem to pod wpływem Emocjo bo trafiłem na nietypowego klienta. Przepraszam Myślałem ,żę to nie jest problem

Cały czas widze w Twojej aukcji moją "twórczość" na temat

xeramica. Widzę, że grzecznie z Tobą nie można rozmawiać.

Jeszcze raz piszę, przeczytaj to uważnie:

NIE ŻYCZĘ SOBIE BY WIDNIAŁA TAM MOJA WYPOWIEDŹ.

Nie chcę słyszeć, że nie wiesz jak to poprawić.

Jest to banalne...

ps. każdy kto chce cytować mnie w dyskusjach i rozprawkach

na temat ceramizacji to jak najbardziej zapraszam, ale w

celach MARKETINGOWYCH nie zgadzam się na to...

Na zachodzie miałbyś już 2 prawników na karku i kasę do płacenia.

A my ponąć pomału do zachodu się zbliżamy.

klonas, nie odbieraj tego osobiście... każdy kto by to zrobił usłyszałby

to samo, poprostu nie zgadzam się z takim postępowaniem

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano

mam pytanie do tych co użyli Xeramic i auto repair do silnika

jaki macie zalany olej silnikowy do którego dodaliście ceramizer

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano (edytowane)
mam pytanie do tych co użyli Xeramic i auto repair do silnika

jaki macie zalany olej silnikowy do którego dodaliście ceramizer

polsyntetyczny 10w40 castrol magnatec ale juz poraz ostatni...

ale czy to wazne? w instrukcji pisze ze do kazdego mozna dodac

Edytowane przez ToLo