Skocz do zawartości

320d Problem z ABS i ASC

drops1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo proszę o pomoc , jeśli ktoś wie co może być przyczyną samoistnego rozłączenia się kontroli trakcji ASC i odłączenia ABS i pojawienia się kontrolki ręcznego w BMW E46 2,0d 136 km , rok 1999 kombi . Podczas jazdy samo z siebie się wyłączyło i na dodatek przestał działać od razu tempomat, a podczas jazdy pojawiło sie szarpanie podczas dodawania gazu. Albo jak trzymałem nogę na gazie tak aby jechał w miarę jedną prędkością to czułem takie delikatne co jakiś czas szarpanie tak jak by , no nie wiem tracił moc przez chwile lub paliwa nie podawał tyle ile potrzeba. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie co to może być . Z góry dziękuje :)

witam wyglada to na problem z czujnikiem abs lub problemami z zasilaniem pompy abs, problemy z pradem moga byc powiazane z szarpaniem np jakies zwarcie na co reaguje silnik najlepiej podłaczyc auto pod kompa i powinno wyjsc wszystko czarno na bialym pozdrawiam

TC-performance Bydgoszcz - Hamownia Podwoziowa

Warsztat, chiptuning, diagnostyka, dpf off-wszystkie marki,

regeneracja vp44

regeneracja turbospreżarek

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

https://www.facebook.com/TeCebydgoszcz

725 537 442

• Zasłużeni forumowicze
Witam bardzo proszę o pomoc , jeśli ktoś wie co może być przyczyną samoistnego rozłączenia się kontroli trakcji ASC i odłączenia ABS i pojawienia się kontrolki ręcznego w BMW E46 2,0d 136 km , rok 1999 kombi . Podczas jazdy samo z siebie się wyłączyło i na dodatek przestał działać od razu tempomat, a podczas jazdy pojawiło sie szarpanie podczas dodawania gazu. Albo jak trzymałem nogę na gazie tak aby jechał w miarę jedną prędkością to czułem takie delikatne co jakiś czas szarpanie tak jak by , no nie wiem tracił moc przez chwile lub paliwa nie podawał tyle ile potrzeba. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie co to może być . Z góry dziękuje :)

Mam identyczną sytuację , jesli rozgryziesz problem prosze o napisanie :twisted:

Tak myślałem! czujnik ABS Przetarła sie izolacja i ZWARCIE DO MASY ,miałem kiedys taką sytuację ale w innej marce samochodu... Jak wymienisz daj znac czy pomogło pzdr.
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...

Możesz spróbować połączyć na krótko, porządnie zaizolować i sprawdzić czy działa. A jak nie to nowy. I nie oszczędzaj paru złotych. Kup oryginał a nie jakiś zamiennik.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Nie no oczywiście !!! przeciez to tylko izolacja... izolujesz od nowa tylko rób to solidnie i działa :D zastanawiam sie czy nie bedziesz musiał podjechac na kompa zeby bład wykasować w BMW o ile sie nie myle na desce wszystko zniknie ale w sterowniku bład bedzie zapisany...pzdr.
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...