Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podłącz pod kompa, być może przepływka jest padnięta i silnik cały czas chodzi na awaryjnym, wydaje mi się, że po odłączeniu przepływki silnik powinien chodzić zawuważalnie gorzej.
Opublikowano
tylko że on ma troche kopa ;p, no ale pojade gdzieś pod kompa. Tylko jeden mechanik powiedział że będzie ciężko znaleść w okolicy żeby podpiąć pod te stare wejście :/ (siemiatycze)
Opublikowano
najprościej zobacz czy na każdym biegu ekonomizer dochodzi do 20 litrów, przy wciskaniu gazu do dechy.
Opublikowano

Wyrox na filmiku wszystko ok, nie wiem co ty chcesz od ekonomizera....

Wpadnij do bialej to podlaczymy pod kompa

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

ewidentnie spalanie masz za wielkie. Ja śmigam głownie po mieście i robie koło 1000km na baku, spalanie ponad 6. W mieście nie miałem wiecej jak 8.5l jak było bardzo zimno i do tego śnieg padał i często się bokiem leciało.

komputer podepnij, zrób diagnostyke i bedzie wiadomo, przy okazji błędy.

Ekonomizer zawsze od razu idzie na 20l jak przyspieszamy. Jak idzie kawałek za 20l to znaczy że auto jest po chiptuningu :)

szukam
Opublikowano

ja nawet jak troche gazu dodaje na 1, 2 biegu to mi leci pod 20l spalanie, pojade pod kompa jak bd miał czas;D

puzonn a gdzie dokładnie w białej? ;p

Opublikowano
Jak idzie kawałek za 20l to znaczy że auto jest po chiptuningu :)

na pierwszych trzech biegach bez problemu idzie powyżej 20l ale jak idzie na 5 biegu to wtedy chip.

Opublikowano

U mnie na 6b idzie na 16l przy bucie w podlodze

Watpie czy to oznacza chipa

Poprostu tak ma byc.

Opublikowano
aa to czyli to normalne spalanie? ;o tylko strasznie mnie dziwi to że nawet jak troche gazu dodam to ostro wskazówka idzie do góry, podjade gdzieś na kompa dla pewności :D
Opublikowano

Wyroox wezme lapka, kabel i podlaczymy, miejsce obojetne.

Opublikowano
na 5 biegu prawidłowo ekonomizer powinien dochodzić do ok 16 litrów nie więcej przy wciśniętym pedale gazy, na pozostałych biegach o ile pamiętam powinno być po 20litrów.