Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. :D

Potrzebuję porady jakiegoś specjalisty od blacharki, sprawa wygląda następująco.

Kupiłem samochód z obitym prawym tyłem, dostał próg, błotnik i drzwi.

Wszystko zostało naprawione w miarę dobrze, ale na próg nawalił ktoś dużo szpachli i teraz to wszystko rdzewieję i odpada.

Chciał bym wspawać nowy próg, ale tak to zrobić żeby w przyszłości nie rdzewiało, otóż niech mi ktoś powie jak to najlepiej zrobić?????

Chodzi mi jakimiś lepszymi sposobami, bo słyszałem że spawanie rozhartuję blachę i dalej może rdzewieć-może napisałem głupotę ale chcę to zrobić porządnie na parę lat.

Z góry dzięki za informację.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tu masz fabryczne miejsce wstawienia progu poz nr3 http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/Sedan/Europe/740i-M62/LHD/M/1996/april/browse/bodywork/body_side_frame/ i tam są zgrzewy fabryczne rozwiercasz zgrzewasz nowy albo uzywke i masz jak w fabryce ale blacharz napewno Ci tego tanio nie zrobi to raz a dwa trzeba takiego poszukac bo troche zabawy będzie
Opublikowano
tu masz fabryczne miejsce wstawienia progu poz nr3 http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/Sedan/Europe/740i-M62/LHD/M/1996/april/browse/bodywork/body_side_frame/ i tam są zgrzewy fabryczne rozwiercasz zgrzewasz nowy albo uzywke i masz jak w fabryce ale blacharz napewno Ci tego tanio nie zrobi to raz a dwa trzeba takiego poszukac bo troche zabawy będzie

Dzięki za info

Wiadomo chodzi mi o to żeby to było dobrze zrobione, a nie tanio i byle jak.

Co do tego ile tam pracy to dobrze już wiem bo wycinałem z drugiego auta i tu już były problemy.

Opublikowano
Wymiana progow to ciezki temat. Przerabialem to w trojce. Uzywki zwykle w srodku byly juz skorodowane. Jakosc reperaturek tragiczna. Sprawanie spowoduje korozje, dlatego robi sie to tigiem. Potem dobra chemia do zabezpieczenia i ma szanse pojezdzic pare lat. U mnie po roku zaczelo sie od nowa, po 2 latach sprzedalem auto, bo kolejna zima nie wrozyla dobrze. Niestety z rdza ciezko wygrac...