Skocz do zawartości

320d Kilka problemów: radio, wskazania OBC, silnik trzęsie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam pytanie

1.gdy wlaczam samochod na koputerze mam pokazana temparature jak zmienic aby domyslnie po wlaczeniu auta nie bylo temparatury tylko godzina?

2. radio gra ok ale jak dam plyty do zmieniarki to trzeszczy strasznie (plyty sa ok) ale trzeszczy przez pewien czas okolo 30sek moze minute pozniej juz gra normlanie co to moze byc?

3. na gorze przy wlacznikach do swiatla mam slad z kleju (poprzendi wlasicilel cos tam sobie przykleil :D) czym to usunac? nie bylo to super glue bo klej schodzi recznie ma konsystencje gluta :) ale wiadomo,ze calego recznie nie zerwe za cholere, jest jakis preparat do tego?

4. gdy wylaczam auto to go tak trzesie ma takie jak by dgrania nie iwem jak to nazwac bylem u mechanika ale to na pewno nie jest poduszka

5.po zamontowaniu swiatel po fl (moj rok to 99) a swiatla byly po fl ale wyciagniete z tego samego rocznika swieci sie przy samochodzie na komputerze z tylu po tewej stronie ,zle zamontowane czy taki blad ma wystepowac i ew jak go usunac?

6.wie ktos gdzie jest renowacja plastikow w krakowie ? (chodzi mi o schowek przy recznym itp) wiem,ze na forum gdzies bylo,ze mozna samemu ale to nie dla mnie

Edytowane przez jacekkk32
Opublikowano
AD4 odnosnie tego drgania musisz kolego zobaczyc czy kolo pasowe - tlimik drgan masz nie popekany. przy uszkodzonym tłumiku drgan kolejna objawa tez jest szarpanie silnikiem podczas gaszenia samochodu
Opublikowano

witam

1 w bmw od temp 3st. na zewnątrz w dół po odpaleniu jest jeden dzwięk i temp. miga jest to ostrzeżenie o mozliwosci wystąpienia sliskiej jezdni ( tak po naszemu tłumacze) jak będzie na powyżej 3st to będzie godzina lub co sobie ustawisz :lol: