Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znalazłem zaslepke z napisem airbag i odkreciłem srube, oraz znalazjem małą zaslepkę w pobliżu zawiasów i takze ją wykeciłem. Odblokowałem do okoła wszystkie zatrzaski ale cos trzyma tapicerke na wysokości wewnętrzenj klamki. Czy jest jeszcze jedna sruba która trzeba wykręcić? Pomocy!

Opublikowano
Nie ma tam śruby, nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale tam jest taki "ślizg-zaczask" :D odciągnij tapicerke włóż rękę w to miejsce, należy to nacisnąć od dołu i góry tak żeby pióra zeszły do środka i powinno puścić. Nic na siłę wszystko młotkiem :mrgreen:
Opublikowano

Wystarczy z poczcuciem energicznie szarpnąć za rączkę do siebie i boczek elegancko odejdzie :wink: (oczywiście jeśli wszystkie śrubki masz już odkręcone)

Ja taką techniką już nie raz zdejmowałem u siebie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.

Znalazłem zaslepke z napisem airbag i odkreciłem srube, oraz znalazjem małą zaslepkę w pobliżu zawiasów i takze ją wykeciłem. Odblokowałem do okoła wszystkie zatrzaski ale cos trzyma tapicerke na wysokości wewnętrzenj klamki. Czy jest jeszcze jedna sruba która trzeba wykręcić? Pomocy!

odkeciłem dwie sruby, odpiołem cały panel po bokach, i cały czas trzyma w srodku w okolicy klamki wewnętrznej jakiś klims. Jak go odblokowac???? Chocbym nie wiem jak się siłował to blacha sie gnie a klips dalej zablokowany.... poskładałem spowrotem na ta chwile bo znerwicowało mnie juz

Opublikowano

Poradziłem sobie już z tym klipsem. I jak tam koledzy wcześniej pisali ciąganie za rączkę (tym bardziej energicznie) ni żadne wkładanie rąk miedzy tapicerkę NIC NIE DA! Nie róbcie tego bo szkoda drapania rąk, klips jest bardzo sztywno zatrzasniety i ściśniecie go palcami jest nie realne, a kombinerek włozyć się nie da bo za mało miejsca. Szarpanie i ciągniecie tylko uszkodzi elementy! Znalazłem cały opis który został stworzony przez firme wypuszczającą cały komplet głosników, opisują jak je zamontować krok po kroku, tam jest wyraznie wszystko opisane, jedyny mankament to ze angielski. Cała opcja polega na odkeceniu dwóch śrubek, wypięciu wszystkich klipsów po całym obwodzie na panelu (podwazyć czymś płaskim miedzy panelem a drzwiami) i wypięciu klipsów wzdłuż rantu szyby (szyba musi być opuszczona). Górny rant odpina się tak samo jak boki, troszke umiarkowanej siły i z odgłosem jak by coś pekło klipsy się odpinają. Gdy mamy już wszystkie boki luźno, odchylamy górny rant boczka (ten wzdłuż szyby) tak by nie zachaczał nam o trójkącik w którym jest lub ma być głośniczek i unosząc panel do góry wypinamy go z klipsa śrdkowego ostatniego który nam trzymał, czyli łapiemy za boki panelu odchylamy troche górny rant i wysuwamy do góry. UWAGA na kable pod boczkiem, szczególnie od AIR Baga bo nie są za długie, linke od klamki wypinamy przy drzwiach. Ja nie odpinałem poduszki, odkreciłem ją od boczka i kiedy miałem już luzno w reku, przykreciłem jedną srubą do drzwi w miejscu gdzie po złozeniu panelu poducha jest osadzona. Ot cały mały poradnik dla takich którzy moze bedą mieli podobny problem jak ja :)

Pozdro a tu link http://www.bavariansoundwerks.com/product-extras/BMW_Speakers_Install__BSW_Stage_1__E60_Sedan_Logic7.pdf

• 1 rok później...
Opublikowano
Odkręc jedną srubkę z prawej strony do góry, wyszarpni dookoła z zatrzasków plastikowych (z czuciem) pozniej wyszarpni z górnych uchwytów od uszczelki szyby, następnie nie ciągni do siebie tapicerki tylko jak najbliżej drzwi lekko dociskając wyszarpni w górę całą tapicerke (wtedy wyjdzie ze srodkowego zatrzasku). Kiedy wyciagniesz cala tapicerke odłącz wszystkie okablowanie, wyciagnij ze srodka plastik (zaczep) - ściśnij srebrny uchwyt po czym wyciagnij czarny plastik (bardzo pracochłonne) po czym włóż od dołu w tapicerkę. Wszystko na temat :) :D :D :D